ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ομολογουμένως η ιδέα δεν ήταν πρωτότυπη, αφού εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Αθήνα, όταν ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης κάλεσε την Αλκηστις Πρωτοψάλτη να βγει για συναυλία στις γειτονιές της πόλης, πάνω σε ένα φορτηγό.

Όμως παρόλα αυτά, ήταν καιρός να εφαρμοστεί και στη Νέα Υόρκη και πράγματι εδώ και λίγες μέρες ένα ημιφορτηγό, (τα λεγόμενα pick-up), ξεκίνησε να κάνει βόλτες μέσα στην μητρόπολη, μεταφέροντας μουσικούς και καλλιτέχνες, που παρουσιάζουν ένα 40λεπτο πρόγραμμα με τραγούδια από όπερες αλλά και εκτελέσεις τραγουδιών μουσικής ποπ.

Έτσι, δεν εκπλαγήκαμε όταν βγαίνοντας για δουλειές στην γειτονιά αντιλήφθηκα ότι το ημιφορτηγό της Φιλαρμονικής με την επωνυμία Band wagon, στάθμευσε χθες Παρασκευή απέναντι από το Λίνκολν Σέντερ, όχι για να ξεφορτώσει αλλά για μια όμορφη εσπερινή παράσταση.

Ήταν ό,τι καλύτερο για να ξεχάσουμε άλλη μια δύσκολη εβδομάδα, με διαδηλώσεις και προεκλογικές αψιμαχίες αλλά και με τα σκαμπανεβάσματα του δείκτη Dow Jones.

Στην παράσταση αυτή, θα συμμετείχαν ένας τραγουδιστής, επάνω στην «καρότσα» του ημιφορτηγού και δυο βιολιά μπροστά από το ημιφορτηγό. Μια γυναίκα πρώτο βιολί και ένας άνδρας με δεύτερο βιολί.

Μέχρι και κοινωνικά μηνύματα για τις αποστάσεις και δωρεάν μάσκες με το σήμα της Φιλαρμονικής, μεταδόθηκαν από μικροφώνου και διαμοιράστηκαν στους περαστικούς.

Προέκυψε έτσι από το πουθενά, μια ευχάριστη και δροσερή νότα ψυχαγωγίας, με διασκευές του Λέοναρντ Μπερνστάιν από τον Αντονι Βάργκας και την «ινστρουμένταλ» απόδοση του γνωστού τραγουδιού της Αλισια Κις (Alysia Keys), «Empire State of Mind».

Στιγμιότυπο από την παράσταση. . Φωτογραφία ETA Press

Το κοινό και οι περαστικοί, όχι μόνο έμειναν ενθουσιασμένοι, αλλά χειροκρότησαν θερμά τους καλλιτέχνες.

Οι πιο έμπειροι είχαν βάλει και τις καρέκλες που διαθέτει το πάρκο σε σειρά για να απολαύσουν καθήμενοι το πρόγραμμα.

Ενώ ένα ακόμη κοινωνικό μήνυμα ήταν αυτό για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους με την συνεργασία του οργανισμού League of Women Voters.

Κι όλα αυτά ενώ η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης έχει αναβάλει όλες τις προγραμμένες συναυλίες στο Λίνκολν Σέντερ μέχρι και το τέλος του χρόνου, λόγω της πανδημίας του Κορωνοιού.

Στιγμιότυπο από την παράσταση. Φωτογραφία ETA Press
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.