ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ελληνοπρεπές, επιβλητικό και μηνυματοφόρο ήταν το επίσημο δείπνο για την απονομή των Βραβείων Ελευθερίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ το οποίο παρατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 30 Μαρτίου 2019, στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «The Merion» στο Σινάμινσον της Νέας Ιερσέης.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου απονεμήθηκε το Μετάλλιο της Ελευθερίας στο γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα, καθώς επίσης και τα βραβεία των επιτίμων τελεταρχών στον  Κυριάκο Μωσαϊδη και στο Σύλλογο Ποντίων «Ακρίτες» της Φιλαδέλφιας το οποίο παρέλαβε η πρόεδρος Ιφιγένεια Παυλίδου – Οικονόμου.

Παράλληλα ανακηρύχτηκαν επίτιμοι τελετάρχες πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Ποντίων, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και  του Ιερού Ιδρύματος Παναγίας Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά και συγκεκριμένα οι Μπέσυ Ζαντοπούλου, Δρ. Βασίλειος Θεοδωρίδης, Σπύρος Κυρτζίδης, Νικόλαος Καράς, Ιφιγένεια Παυλίδου – Οικονόμου, Πρόδρομος Μπουικίδης, Αλεξάνδρα Μπιουντάικ, Νικ Πετρίδης, Δημήτριος Μολοχίδης, Γιώργος Π. Τσιλφίδης, Δαμιανός Τογρίδης, Θεόδωρος Γιαπουντζής, Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Βασίλειος Βασιλειάδης, Harry Seiss, Χάρης Αλεξιάδης, Ηρακλής Σοφιανίδης, Κώστας Τσιλφίδης και Δρ. Πάνος Σταυριανίδης.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=3xY768n2Ss4&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Εν όψει της 198ης επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας η Ομοσπονδίας διοργάνωσε διαγωνισμό έκθεσης και ποίησης και κατά τη διάρκεια του δείπνου βραβεύτηκαν δύο μαθητές για τις εκθέσεις τους και άλλοι δύο μαθητές για τα ποιήματά τους. Πρόκειται για τους Niko Chin (Junior Division Poem), Evelyn Buonamici (Junior Division Essay),
Hunter Kiedis (Senior Division Poem) και Alexandra Mavridis (Senior Division Essay).

Την παράσταση έκλεψε το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Ακρίτες το οποίο ερμήνευσε παραδοσιακούς χορούς και βραβεύτηκε από την Ομοσπονδία

Ο Μητροπολίτης Ευάγγλος και ηγ πρόεδρος Γεωργία Χαλάκου σε μια αναμνηστική φωτογραφίσα με τον Τελετάρχη και τους επίτιμους τελετάρχες.

Η εκδήλωση

Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση που ανέκαθεν διοργανώνονταν την παραμονή της παρελάσεως και η οποία εφέτος διοργανώθηκε μια εβδομάδα πριν την παρέλαση και άνοιξε την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας για την 198η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Οι φετινές εκδηλώσεις, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, διότι συνδυάζουν τον εορτασμό της έναρξης της Ελληνικής Επαναστάσεως με την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Παραβρέθηκαν τετρακόσιοι ομογενείς από την τριπολιτειακή περιοχή της Φιλαδέλφειας, η Πρόξενος της Ελλάδας Λάνα Ζωχιού, εκπρόσωποι των κοινοτήτων, ευεργέτες της Ομοσπονδίας, πρώην τελετάρχες, εκπρόσωποι των κοινοτήτων, ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος, ιερείς, καθώς και ηγέτες των μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβαν ο Γιάννης Βασιλείου και ο Δημήτρης Ροζανίτης, οι οποίοι κατάφεραν να διατηρήσουν το ρυθμό της εκδήλωσης και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.

Από αριστερά οι Βασίλειος Βασιλειάδης, Ιφιγένεια Παυλίφου – Οικονόμου, Φρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Μητροπολίτης Ευάγγελος και ο Κυριάκος Μωσαϊδης.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωργία Χαλάκου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις άοκνες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής, της επιτροπής του αναμνηστικού λευκώματος, για τους ευεργέτες και όλους τους αγγελιοδότες και εστίασε την προσοχή της στη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της έναρξης της Ελληνικής Επαναστάσεως και στις εκδηλώσεις μνήμης για την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην έμπρακτη υποστήριξη του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου, των ιερέων και των κοινοτήτων.

Αμέσως μετά απονεμήθηκε το Μετάλλιο της Ελευθερίας στο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα και το βραβείο του Μέγα Τελετάρχη.  Η ομιλία του Δρ. Κούτρα άγγιξε τις καρδιές των ομογενών και την παραθέτουμε αυτούσια.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι επίτιμοι τελετάρχες Κυριάκος Μωσαϊδης και Ιφιγένεια Παυλίδου –Οικονόμου, πρώην και νυν πρόεδροι  του Συλλόγου, αντίστοιχα, οι οποίοι έκαναν μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας που ιδρύθηκε στις 11 Μαϊου 1939.

Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων “Ακρίτες” της Φιλαδέλφειας αμέσως μετά τη βράβευση.

Ο Μητροπολίτης  Νέας Ιερσέης Ευάγγελος μετέφερε τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρολομαίου και συνεχάρη την πρόεδρο Γεωργία Χαλάκου και την αντιπρόεδρο και συνάμα πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως Γεωργία Κλέτσου και τα άλλα ηγετικά στελέχη για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την αναβάθμιση του κύρους της Ομοσπονδίας και για την επιτυχία του δείπνου.

Συνεχάρη τους τελετάρχες και τους χορηγούς της παρελάσεως και εστίασε την προσοχή του στην προσφορά του γενικού Προξένου της Ελλάδας, Δρ. Κωνσταντίνου Κούτρα και μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι κοντά μας στις χαρές και λύπες και ότι υπηρετεί το λαό με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

«Είναι υπόδειγμα διπλωμάτη και δημοσίου λειτουργού. Όλοι όσοι συναναστρέφονται με τον Δρ. Κούτρα νιώθουν οικεία διότι ομιλούν με έναν φωτισμένο άνθρωπο, ο οποίος ακούει τα προβλήματα του κόσμου, τα κάνει δικά του και προσπαθεί να βρει λύσεις. Είναι ο άνθρωπό μας, ο ηγέτης με τον οποίο θα συνεχίσουμε το εθνικοθρησκευτικό  έργο», επεσήμανε ο κ. Ευάγγελος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην 100ή επέτειο της Γενοκτονίας και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να παραστούν στο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας που θα τελέσουν την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, στο μνημείο της Γενοκτονίας που υπάρχει στο προαύλιο του ναού του Αγίου Δημητρίου στο  Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας και τους Χαιρετισμούς.

Από αριστερά οι Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος, Γεωργία Κλέτσου, Κυριάκος Μωσαϊδης και Γεωργία Χαλάκου.

«Η παρέλαση της 7ης Απριλίου δεν ξεκινά στις 1.00 μ.μ., αλλά ξεκινάει το πρωί με τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία που θα τελεστούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Φιλαδέλφεια», επεσήμανε ο κ. Ευάγγελος.

Ο Γιάννης Βασιλείου ανακοίνωσε ότι η παρέλαση για την 199η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας θα λάβει χώρα την Κυριακή,29 Μαρτίου 2020.

Ομιλία Δρ. Κωνσταντίνου Κούτρα

Παραθέτουμε το την ομιλία του Γενικού Προξένου.

Για κάθε εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας που βρίσκεται κατά καιρούς στη θέση μου είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να επισκέπτεται πόλεις όπου το ελληνικό πνεύμα είναι πανταχού παρόν.

Και ίσως είναι και ιστορικά επιβεβλημένο να μιλάμε για τον Αγώνα του Έθνους μας από το βήμα μίας πόλης ορόσημο για την αμερικανική ιστορία, τη Φιλαδέλφεια. Μίας πόλη-σταθμό για την αμερικανική ιστορία.

Ο γενικός Πρόξενος και συνάμα Μέγας Τελετάρχης Δρ. Κωνστανντίνος Κούτρας και ο Μητροπολίτης Ευάγγελος.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμητική πρότασή σας να παρελάσω ως τελετάρχης στην ελληνική Παρέλαση στη Φιλαδέλφεια, στην Αθήνα της Αμερικής.

H 25η Μαρτίου είναι μεγάλη γιορτή της Ελλάδας και γιορτή μεγάλη της Ορθοδοξίας. Η Εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της Θείας ενσάρκωσης, της αναγγελίας του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην Παρθένο Μαρία ότι θα γεννήσει τον Σωτήρα μας.

Η κήρυξη  της έναρξης της Επανάστασης – που θα οδηγούσε στην Εθνική μας Παλιγγενεσία, δηλαδή τη γέννηση του ελληνικού κράτους – γιορτάζεται ταυτόχρονα με την έναρξη του μεγαλύτερου Μυστηρίου της Ανθρωπότητας.

Την 25η Μαρτίου υμνούμε τις οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, όπως τη δημοκρατία, την αρετή, την αξιοπρέπεια, την πίστη και την αγάπη για τον άνθρωπο.

Πλησιάζοντας λοιπόν στη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του Έθνους θα ήθελα να αναφερθώ σε μια πτυχή της περιόδου αυτής που μας αγγίζει όλους, ιδιαίτερα όμως, εσάς τους Έλληνες της Αμερικής! Είναι το φαινόμενο του Φιλελληνισμού.

Θα ήθελα να μνημονεύσω εκείνους τους «αυθόρμητους» Φιλέλληνες, τους απλούς Αμερικανούς της «γης των ελεύθερων και πατρίδας των γενναίων». Τους Αμερικανούς Φιλέλληνες, ο οποίοι δημιούργησαν το ρεύμα που έμεινε γνωστό ως «Greek Fever».

Από αριστερά οι Κυριάκος Μωσαϊδης, Ιφιγένεια Παυλίδου – Οικονόμου, Δημοσθένης Βασιλείου, Γεωργία Κλέτσου, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γεωργία Χαλάκου, Δημήτριος Χαλάκος, Δρ. Σπύρος Σπυρέας και Δρ. Αμαλία Σπυρέα.

Ας θυμηθούμε τις Επιτροπές στη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, οι οποίες ναύλωσαν καράβια για να μεταφέρουν τη βοήθεια, όπως το CHANCELLOR, με φορτίο αξίας 17.500 δολαρίων και το SIX BROTHERS, που έφερε στην Ελλάδα βοήθεια 16.614 δολαρίων και αρκετούς εθελοντές. Από τους εράνους συγκεντρώθηκαν 80.000 δολάρια το 1827 και 60.000 δολ. το 1828.

Ο Matthew Carey που ετέθη επικεφαλής της Επιτροπής Φιλαδέλφειας για τα ελληνικά πράγματα ήταν ιρλανδικής καταγωγής και θύμα θρησκευτικού κατατρεγμού στην γενέτειρα του στην Ευρώπη.  Πρωτοστάτησε στον αγώνα της στήριξης τόσο του στρατιωτικού σκέλους της Επανάστασης, όσο και του ανθρωπιστικού.

Εξίσου αξιόλογες είναι οι προσπάθειες υπέρ του Ελληνικού αγώνα του Edward Everett, καταξιωμένου πολιτικού άνδρα, Καθηγητή ελληνικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Harvard και αργότερα Πρόεδρου του ιδρύματος.

Ο γενικός ΄Πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Μητροπολίτης Ευάγγελος και η πρόεδρος Γεωργία Χαλάκου και οι νικητές του διαγωνισμού.

Το 1821, ο Έβερετ φρόντισε να δοθεί σε εκτεταμένη δημοσιότητα η έκκληση που είχε συντάξει ο Αδαμάντιος Κοραής προς τον Αμερικανικό λαό. «Πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών» έγραφε το κάλεσμα του Έλληνα Διαφωτιστή: «είναι η δική σας χώρα σας το μέρος όπου η Ελευθερία διάλεξε να εγκαταστήσει την έδρα της. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θα μιμηθείτε την εγκληματική αδιαφορία ή την παγιωμένη αχαριστία που επέδειξαν ως τώρα οι Ευρωπαίοι».

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που συνέβη λίγες ημέρες πριν στο Προξενείο… Το ανέφερα στην Εκδήλωση για την Εθνική μας Επέτειο αλλά με άγγιξε τόσο πολύ που θα ήθελα να το μοιραστώ και μαζί σας αγαπητοί μου συμπατριώτες:  Θα σας μεταφέρω στη μάχη του Μπιζανίου και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, το 1912.

Γενική άποψη της αίθουσας.

Λίγες μέρες πριν μας επισκέφθηκαν δύο ομογενείς ο κ. Peter Giakoumis και ο κ. Mike Peters που έκαναν ένα πολύ συγκινητικό δώρο στην Ελλάδα.

Ανακάλυψαν τυχαία, έπειτα από 107 χρόνια, το ιστορικό Τρόπαιο της Μάχης του Μπιζανίου, η οποία όπως γνωρίζετε, αποτέλεσε το κλειδί στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους κατά την διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου.  Με το τρόπαιο αυτό οι Έλληνες του Nashville τίμησαν τον Αμερικανό συνταγματάρχη Thomas Setzer Hutchison, ο οποίος πολέμησε στο πλευρό της Ελλάδας και επέστρεψε νικηφόρος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Β. Ο ρόλος μας σήμερα είναι να διαφυλάξουμε την Ιστορική Αλήθεια. Να διατηρήσουμε την ιστορική Μνήμη. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που αφιερώνετε την  εκδήλωση και την Παρέλαση στην Επέτειο Εκατό Ετών από τη Γενοκτονία –την απόπειρα αφανισμού- των Ελλήνων του Πόντου.

100 χρόνια από την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο για την τελειωτική εξόντωση των Ελλήνων σε όλον τον Πόντο, σε μια ατελείωτη πορεία θανάτου.

100 χρόνια αγώνων. 1919-2019!

Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων “Ακρίτες” της Φιλαδέλφειας.

Στέκομαι ενώπιον σας το 2019, αλλά με το  νου και την ψυχή μας έναν αιώνα πίσω, όταν το δικαίωμα σε ελευθερία και ευημερία στερήθηκε με τόσο βίαιο τρόπο από τους Έλληνες του Πόντου το 1919.

Η 19η Μαΐου, ημέρα κορύφωσης των φρικαλεοτήτων έναν αιώνα πριν, έχει ανακηρυχθεί Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το εκλεκτό αυτό τμήμα του Ελληνισμού που ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας αριθμούσε 700.000 ανθρώπους στις αρχές του 20ου αιώνα και είχε καταφέρει να μην αλλοιωθεί στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά καθόλα τα 500 χρόνια υποδούλωσης του. Έμελλε όμως να πέσει θύμα του τυφλωμένου και πωρωμένου εθνικισμού του περασμένου αιώνα. 

Η ιστορία μας είναι μέρος της ταυτότητάς μας. Ποια ιστορία όμως; Αυτή που περιγράφει τα γεγονότα, η αντικειμενική ιστορία.

Διότι – επιτρέψτε μου να πω – ότι η προπαγάνδα περιορίζεται από τα γεγονότα. Αν δεν συμμορφώνεται με αυτά, αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί! Και αναφέρομαι εδώ στις προσπάθειες παραχάραξης, διαστρέβλωσης,  υποβάθμισης, απαξίωσης της ποντιακής και όχι μόνο γενοκτονίας από την τουρκική πλευρά.

Εδώ αξίζει να θυμηθούμε τη ρήση του Αμερικανού Προέδρου Lincoln: You can fool some of the people, Some of the Time, You can even fool all the people, Some of the time, But you cannot fool all the people, All the time!

Μπορείς να κοροϊδεύεις μέρος του λαού, μερικές φορές, μπορείς ακόμη να κοροϊδεύεις ολόκληρο το λαό, μερικές φορές, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις ολόκληρο το λαό, πάντοτε.

Εναπόκειται σε όλους εμάς της σημερινής γενιάς να αποτρέπουμε παρόμοια έκτροπα και να μην επιτρέψουμε την λήθη. 

Ξέρετε, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, ιερή μορφή του Αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία, στον οποίον οφείλουμε την προεργασία για την ελευθερία μας, ήταν ποντιακής καταγωγής.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Δρα. Κωνσταντίνου Κούτρα.

Γεννήθηκε το 1782, στην Κωνσταντινούπολη. Η ρίζα των Υψηλάντηδων, η οικογένεια Ηρώων όπως έχουν μείνει στην Ιστορία, βρίσκεται στην Τραπεζούντα του Πόντου και την αυτοκρατορική οικογένεια των Κομνηνών.

Οι Υψηλάντηδες προσέφεραν ό,τι είχαν και δεν είχαν για τον ιερό αγώνα. Η ίδια η μάνα τους Ελισάβετ τους έδωσε όχι μόνο την τεράστια περιουσία της αλλά ακόμα και τα χρυσαφικά της για τον αγώνα.

Το όνομα του αδερφού του, Δημήτριου Υψηλάντη, δόθηκε σε πόλη του Michigan, “Ypsilanti” στην οποία υπάρχει και δική του προτομή.

Είμαι αισιόδοξος όμως! Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω τους άξιους συνεχιστές της παράδοσης που αυτοί οι άνθρωποι κληροδότησαν.

Βλέπω καταξιωμένους ανθρώπους που τιμούν την καταγωγή τους και αναγνωρίζουν ότι οι ρίζες τους βράχηκαν με τα δάκρυα και το αίμα των προγόνων μας.

Βλέπω ανθρώπους που θα χτίσουν το μέλλον τους με παλληκαριά.

Ενώστε την φωνή σας με τους Ελλαδίτες. Γίνετε η γέφυρα για να μεταλαμπαδευτούν όλα τα καλά στοιχεία που συνέβαλαν στην προκοπή σας.

Στην κιβωτό του Έθνους μας, μπήκαν χέρι- χέρι η χριστιανική πίστη, η περηφάνια και η αξιοσύνη. Την Κιβωτό αυτή την φέρουμε όλοι μέσα μας, είτε εδώ, είτε στην Ελλάδα.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Σας προσκαλώ και σας παρακαλώ να διαφυλάξετε την κληρονομιά μας και την πίστη μας. Είναι θέμα υπόστασης, είναι θέμα υποχρέωσης, είναι ζήτημα διατήρησης όλων αυτών που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας! Όλα αυτά για τα οποία είμαστε υπερήφανοι!

Η ελληνική ιστορία, ο ελληνικός πολιτισμός είναι παντού, οφείλουμε να το γνωρίζουμε, να το αναγνωρίζουμε, να είμαστε υπερήφανοι… Κοιτάξτε μόνο τη Φιλαδέλφεια.

Γ. Κυρίες και Κύριοι,

Είπατε ότι με βραβεύετε απόψε, εδώ στην “πόλη της αδελφικής αγάπης”,  την πόλη όπου το ελληνικό πνεύμα έχει απλόχερα στολίσει με την αύρα του, για το έργο μου ως Γενικού Προξένου της Ελλάδας.

Στα σχεδόν τρία χρόνια που βρίσκομαι εδώ, έχω γνωριστεί προσωπικά με πολλούς από εσάς, και όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν μου αρέσει η κίβδηλη μετριοφροσύνη. Ωστόσο, πρέπει να σας πω ότι νιώθω πως αυτή η διάκριση δεν μου ανήκει.

Την διάκριση αυτή την αφιερώνω σε εσάς, σε ολόκληρη την Ομογένεια, και αν μου επιτρέπει ο Σεβασμιώτατος, στην Εκκλησία μας, στον Μητροπολίτη και στους Κληρικούς μας, γιατί δεν θα ήμουν σε θέση να κάνω τα περισσότερα από αυτά που έκανα για την Ομογένεια και την πατρίδα μας, χωρίς τη δική σας υποστήριξη και αγάπη και την ευλογία σας, Σεβασμιότατε.

Την αφιερώνω σε εσάς, την Ομογένεια, που έδωσε στην πατρίδα, σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές, από τη γέννηση του κράτους μας μέχρι και σήμερα, την πολιτική, οικονομική και πολιτισμική ισχύ που της έλειπε, και πολλές φορές την τελευταία ικμάδα της δυνάμεώς της.

Την αφιερώνω σε εσάς, την Ομογένεια, που αποδεικνύει κάθε μέρα, εδώ στην Αμερική, αλλά και στα πέρατα του κόσμου, ότι οι Έλληνες δεν είναι ο λαός της προχειρότητας – απλώς χρειάζεται ένα πλαίσιο θετικό και στιβαρό και προπαντός δίκαιο για να δουλέψουν. Και όταν το έχουν, θα διαπρέψουν, όπως διαπρέπετε εσείς!

Την αφιερώνω σε εσάς, την Ομογένεια, που αποδεικνύει καθημερινά ότι οι Έλληνες δεν είμαστε ο λαός της αδιαφορίας για τα κοινά ή ο λαός που δεν σέβεται τον Νόμο.

Την αφιερώνω σε εσάς που αναδείξατε στην Αμερικανική κοινωνία συμπατριώτες μας με διακρίσεις στην πολιτική, στην οικονομία, στο χώρο του επιχειρείν, που συνεισφέρατε στην αναγνώριση τού Ελληνικής καταγωγής Αμερικανού ως υπόδειγμα πολίτη, γείτονα, συνανθρώπου.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.