Η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι Βορειοηπειρωτών και Ποντίων τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

0
154
Στιγμιότυπο από την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματίων Μείζονος Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τους ιστορικούς συλλόγους Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και «Θυγατέρων της Ηπείρου» και Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020, τίμησαν την μνήμη των ηρώων και των πεσόντων του Έπους του ’40.

Οι εκδηλώσεις ένεκα των απαγορευτικών μέτρων για τις συναθροίσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού περιορίστηκαν μόνο στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων, των πεσόντων και των αγωνιστών που τελέστηκε στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία.

Οι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων φορέων και οι ομογενείς μετά το πέρας του μνημοσύνου έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ακάθιστο Ύμνο (Τη Υπερμάχω Στρατηγώ) και ευχήθηκαν όπως του χρόνου τους αξιώσει ο Θεός μετά την Θεία Λειτουργία να συμμετάσχουν στην πορεία και να εορτάσουν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο την καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση.   

Πρώτος αριστερά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Πρώτος δεξιά ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομνηνοί Νέας Υόρκης Δημήτρης Μολοχίδης, Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ευλάβεια την Θεία Λειτουργία. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Τα στελέχη του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών “Πύρρος” και του γυναικείου Τμήματος “Θυγατέρες της Ηπείρου σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, τον ταμία Δημήτριο Παλιούρα και τον Βασίλειο Εγγλέζο. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Στιγμιότυπο από το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των ηρών, των πεσόντων και των αγωνιστών του Έπους του ’40. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.