Η Ομοσπονδία εν μέσω πανδημίας ξόδεψε $200.000 – Αίολο το εκλογικό συνέδριο

0
Ο Σπύρος Πυργιώτης, ο οποίος ηγούνταν της εξελεκτικής επιτροπής που έκανε τον πρόσφατο οικονομ ικό απολογισμό. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το πόρισμα της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης το οποίο τέθηκε επί τάπητος στο διήμερο εκλογικό συνέδριο της 5ης και 6ης Ιουνίου 2021  αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί το μήλο της έριδος στους κόλπους της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων.

Το πόρισμα φέρει τις υπογραφές του Σπύρου Πυργιώτη, ως προέδρου και των μελών Άννας Νότη, Βάγιας Αλαγιάννη, Αργυρίου Μακρή και Κώστα Πηγή και μέχρι και σήμερα τα μέλη της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και ο συντονιστής τους, κ. Τιμολέων Κακούρος αρνούνταν πεισματικά να το παραχωρήσουν στις «Αναμνήσεις».

Σήμερα το πρωί λάβαμε ως φωτογραφία το πόρισμα των δύο σελίδων και επειδή δεν τις εντοπίσαμε σε word – doc τις δημοσιεύουμε ως φωτογραφίες.

Το πόρισμα είναι γενικόλογο και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και δικαιολογημένα πλέον έχει προκαλέσει την οργή της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και η αποκάλυψή του καθιστά αίολο το ίδιο το εκλογικό συνέδριο.

Η κατάσταση των τραπεζικών λογαριασμών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Εκτός από τις γενικής υφής συστάσεις έχει μόνον ένα σχεδιάγραμμα με την κατάσταση των λογαριασμών της Ομοσπονδίας για τα έτη της διακυβέρνησης του κ. Μεϊμάρογλου, χωρίς να συνοδεύονται από  αποδείξεις, τιμολόγια και παραστατικά.

Μελετώντας προσεκτικά το σχεδιάγραμμα διαπιστώνουμε ότι η Ομοσπονδία διατηρεί δύο λογαριασμούς στην Atlantic Bank και από έναν λογαριασμό στις Investors Bank, TD Bank και Alma Bank. Το συνολικό ποσό το έτος 2018 ανήλθε στις $ 350.287 δολάρια, το έτος 2019 ανήλθε στα $ 361.632, το έτος 2020 κατήλθε στα $295.432.632, ενώ στα τέλη Μαΐου 2021 κατήλθε στα $256.792.

Από τις αρχές Απριλίου 2020 μέχρι και τον Μάιο του 2021 η Ομοσπονδία, όπως και άλλοι ομογενειακοί οργανισμοί ήταν κλειστοί. Παρά ταύτα οι τραπεζικοί της λογαριασμοί μειώθηκαν κατά $104.480. Συγκεκριμένα το 2020 ξοδεύτηκαν από τους λογαριασμούς $65.840 και το 2021 $38.640 δολάρια.

Εν τω μεταξύ η Ομοσπονδία από την παρέλαση του 2020 που ακυρώθηκε εισέπραξε πάνω από εκατό χιλιάδες δολάρια από το λεύκωμα και από τις πωλήσεις των λαχείων.

Η πρώτη σελίδα του πορίσματος της εξελεγκτικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Άρα η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ξόδεψε πάνω από διακόσιες χιλιάδες δολάρια από τον οβολό των ομογενών.

Πού ξοδεύτηκαν οι διακόσιες χιλιάδες εν μέσω πανδημίας. Μήπως αντί των Ανεξάρτητων Εξελεγκτικών Επιτροπών πρέπει να κληθεί ο εισαγγελέας για να μάθουμε την αλήθεια που απέκρυψαν η Επιτροπή των Πρώην Προέδρων και η Εξελεγκτική Επιτροπή του κ. Σπύρου Πυργιώτη;

Υ. Γ. Προ τριών ετών και λίγες ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής η Ομοσπονδία άνοιξε ειδικό λογαριασμό για τους πυροπαθείς και από τον εν λόγω πίνακα προκύπτει ότι στον λογαριασμό υπάρχουν $12.100. Πόσα επί πλέον χρόνια θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν για να φτάσουν τα χρήματα στον προορισμό τους.

Η δεύτερη σελίδα του πορίσματος της εξελεγκτικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.