ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών και ο οργανισμός Ελληνική Παιδεία Αμερικής το βράδυ της Κυριακής, 23 Ιουνίου 2019, παρέθεσαν τιμητικό δείπνο προς το τιμή του διευθυντή του Τμήματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρα Ιωάννη Ευθυμιόπουλου, που, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις αποφάσισε μετά από δέκα πέντε χρόνια να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του.

Το δείπνο έλαβε χώρα στο ομογενειακό εστιατόριο  «Ethos» στο Μανχάταν και παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη, η πρόεδρος του οργανισμού Ελληνική Παιδεία Αμερικής Βασιλική Φιλιώτη, ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης, ο τέως υποψήφιος ομοσπονδιακός βουλευτής Δημήτρης Γκράιμς, οι ευεργέτες της ελληνικής παιδείας Στυλιανός και Αγγελική Ζερβούδη, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί.

Η κ. Κοκόλη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και εστίασε την προσοχή της στο έργο του Δρα Ιωάννη Ευθυμιόπουλου και στη αγαστή συνεργασία που είχαν οι δύο προαναφερόμενοι φορείς μαζί του για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλη την επικράτεια και στην Κύπρυ, καθώς επίσης και για την έκδοση της σειράς των βιβλίων «Τα ελληνικά μου».

Από αριστερά οι Αθανασία Ευθυμιοπούλου, η οποία γιόρταζε τα γενέθλια, ο Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος και η Στέλλα Κοκόλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενη στα βιβλία η κ. Κοκόλη επεσήμανε ότι αποτελούν ένα μνημειώδες έργο το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές,  δασκάλους και γονείς να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας.

Εκτενή αναφορά έκανε και στη συμβολή του κ. Ευθυμιόπουλου στη διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα Ελληνικά Γράμματα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και προς την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και τον αντιπρόεδρο Πέτρο Γαλάτουλα για την συμπαράσταση και κυρίως στο γεγονός ότι παρέχουν το Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια για τις εκδηλώσεις των Εκπαιδευτικών.

«Λυπούμαστε που φεύγετε, διότι είχαμε μια καταπληκτική συνεργασία για την προώθηση της ελληνικής παιδείας», επεσήμανε η κ. Φιλιώτη και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν μέσα από αυτή τη συνεργασία θα παραμείνουν αέναες.

Γενική άποψη από το τιμητικό δείπνο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας εξήρε το έργο του Δρα Ιωάννη Ευθυμιόπουλο και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ως ομογένεια ευχόμαστε καλό κατευόδιο και εστίασε την προσοχή του στην αναγκαιότητα ουσιαστικής ενίσχυσης της ελληνικής παιδείας.

«Αν για κάθε λέξη για την ελληνική παιδεία που προφέρουμε στις ομιλίες μας προσφέραμε και ένα δολάριο τότε η ελληνική παιδεία δεν θα ήταν ο φτωχός συγγενής, αλλά θα μπορούσαμε να παράσχουμε δωρεάν ελληνική παιδεία σε όλα τα παιδιά», πρόσθεσε ο κ. Γαλάτουλας.

Ο ευεργέτης της ελληνικής παιδείας Στυλιανός Ζερβούδης  συνεχάρη τον Δρα Ιωάννη Ευθυμιόπουλο για τη συγγραφή και έκδοση της σειράς «τα Ελληνικά μου» και τόνισε την αναγκαιότητα πολύπλευρης ενίσχυσης της ελληνικής παιδείας.

Από αριστερά οι Λεωνίδας Ραπτάκης, Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, Στέλλα Κοκόλη και Βασιλική Φιλιώτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όλους τους παρισταμένους για την πολυετή συνεργασία και για τη γενναιοδωρία τους για την έκδοση της σειράς των βιβλίων «Τα Ελληνικά μου», ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Ο Δρ. Ευθυμιόπουλος προέτρεψε τους δασκάλους και τους ευεργέτες της Παιδείας να συνεχίσουν να στηρίξουν με μεγαλύτερο πάθος το έργο του Τμήματος Παιδείας και τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης, η Κατερίνα Μακρή, η οποία είχε αποφοιτήσει από το πάλαι ποτέ Ημερήσιο Λύκειο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, καθώς επίσης και ο Δημήτρης Γκράιμς αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και μεταξύ άλλων τόνισαν ότι η γνώση της ελληνικής γλώσσας είχε παίξει θετικό ρόλο στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Αμέσως μετά οι κ.κ. Στέλλα Κοκόλη και Βασιλική Φιλιώτη απένειμαν στον Δρα. Ευθυμιόπουλο ένα τιμητικό δώρο.

Από αριστερά οι Πέτρος Γαλάτουλας, Λεωνίδας Ραπτάκης, Δημήτρης Γκράιμς, Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, Στυλιανός Ζερβούδης, Αθανασία Ευθυμιοπούλου, Στέλλα Κοκόλη και Βασιλική Φιλιώτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.