ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι ήρωες της ΕΜΑΚ και η οικογένεια του αντιπτέραρχου Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα θα είναι τα τιμώμενα πρόσωπα της τελετής έπαρσης της σημαίας που θα λάβει χώρα αύριο, 24 Μαρτίου 2023 το μεσημέρι στην πλατεία «Richard J. Daley Plaza» και την καθιερωμένη εκδήλωση στο προαύλιο του Δημαρχείου του Σικάγου.

Με την εν λόγω εκδήλωση ανοίγει η αυλαία των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων του Ιλινόις «Ένωσις» σε συνεργασία με την Μητρόπολη Σικάγου και όλους τους ομογενειακούς φορείς της εν λόγω πολιτείας.  

Οι εκδηλώσεις, όπως επεσήμανε κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Χανιωτάκης, τελούν υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο.

Η αφίσα για την συμμετοχή των ηρώων της ΕΜΑΚ στην παρέλαση του Σικάγου.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της ίδιας της Επιτροπής Παρελάσεως να αφιερώσει την παρέλαση στους ήρωες της ΕΜΑΚ, καθώς επίσης και τον αντιπτέραρχο Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό της ομογένειας.

Αμέσως μετά την έπαρση της σημαίας και την κατάθεση στεφάνων θα διοργανωθεί ειδική τελετή στην εξέδρα που έχει στηθεί δίπλα στο μνημείο. Στην τελετή αναμένεται να παραστούν ο Αλέξης Γιαννούλιας, οι τελετάρχες και άλλοι εκπρόσωποι του Δήμου Σικάγου και της πολιτείας του Ιλινόις, καθώς επίσης ο γενικός Πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, ο Μητροπολίτης Σικάγου, κ. Ναθαναήλ, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Ερωτηθείς για τους εκπροσώπους της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) ο κ. Χανιωτάκης επεσήμανε ότι θα παραστούν και θα τιμηθούν οι Δημήτριος Ρούππας, Δημήτριος Σταλίκας, Μιλτιάδης Καραγεωγιάδης και Αναστάσιος Δογιάννης. Πέραν των προαναφερόμενων η ομογένεια θα απονείμει τιμητική πλακέτα και στην Πυροσβεστική.  

Αναφερόμενος στην προετοιμασία των εκδηλώσεων και της ίδιας της παρελάσεως ο κ. Χανιωτάκης επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και ότι καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία των εκδηλώσεων του τριημέρου θα παίξουν η ηλιοφάνεια και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Η αφίσα της εκδήλωσης για την βράβευση της ΕΜΑΚ.

Οι τελετάρχες

Τελετάρχες της παρελάσεως, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έχουν εκλεγεί ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Calamos Investments» Γιάννης Κουδούνης (John S. Koudounis) και το Τάγμα της Θέμιδος (The Order of Themis).

Το Τάγμα της Θέμιδος (The Order of Themis), είναι ο συντονιστικός φορέας των ομογενών Δικαστών του Ιλινόις και η πρόεδρός του, δικαστής Άννα Ελένη Δημακοπούλου (Anna Helen Demacopoulos) και όλοι οι δικαστές θα παρελάσουν με τις τηβέννους τους. 

Η παρέλαση του Σικάγου για οκτώ περίπου δεκαετίες διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων του Ιλινόις «Ένωσις» σε συνεργασία με την Μητρόπολη Σικάγου και όλους τους ομογενειακούς φορείς της εν λόγω πολιτείας.

Της Επιτροπής Παρελάσεως ηγείται ο Παναγιώτης Ευαγγέλου, ο οποίος με την βοήθεια των νέων στελεχών προετοιμάζει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Η αφίσα για την τελετή έπαρσης της σημαίας.

Άλλες εκδηλώσεις

Το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Μαρτίου 2023 και ώρα 2.00 μ.μ. θα λάβει χώρα στην οροφή του ξενοδοχείου «theWhit» η εκδήλωση για την νεολαία, ενώ το βράδυ και ώρα 6.30 μ.μ. θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας προς τιμή των τελεταρχών στο “Chateau Ritz Banquets στο Niles του Ιλινόις.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής θα ξεκινήσουν την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σικάγου, κ. Ναθαναήλ και θα συνεχιστούν με την δεξίωση που θα παρατεθεί στο Εθνικό Μουσείο του Σικάγου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2.00 μ.μ. στην συμβολή των οδών Χάλστεντ και Βαν Μπιούρεν και θα ολοκληρωθεί στην συμβολή με την Λεωφόρο Ουάσινγκτον.

Η αφίσα της παρελάσεως της ομογένειας του Σικάγου.

Αμέσως μετά οι θεατές και οι παρελαύνοντες θα συγκεντρωθούν στο «Elysian Field» για να παρακολουθήσουν την παράσταση των χορευτικών συγκροτημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρέλαση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας https://www.enosisgroup.org/ είτε και το https://www.facebook.com/enosisofficial/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.