Πολύχρωμες ορχιδέες της Ν/Ανατολικής Ασίας και Κίνας στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης

0
Οι ορχιδέες στο Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Δημήτρης Ρέλλος.

Γράφει ο Δημήτρης Ρέλλος

Η καταξιωμένη καλλιτέχνις Lily Kwong, σχεδιάστρια για το 20ό έτος του The Orchid Show στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης, παρουσιάζει ένα στοχαστικό και σαγηνευτικό σχέδιο εμπνευσμένο από τις προγονικές της συνδέσεις με τον φυσικό κόσμο. Το ζωντανό και φανταστικό όραμα της Kwong τυλίγει τους επισκέπτες με χιλιάδες ορχιδέες, επιτρέποντάς τους να επανασυνδεθούν με τη φύση μέσα σε μια τέλεια ομορφιά.

«Όταν άνοιξα την πόρτα της έκθεσης στόν Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης, βρέθηκα σε έναν άλλο κόσμο.  Σ’ ένα διαφορετικό κλίμα, πιο ζεστό και πιό υγρό ακόμα και από έναν ασυνήθιστα ήπιο Μάρτιο στην Νέα Υόρκη. Ανακάλυψα ένα πολύ διαφορετικό τοπίο, μια νέα ήπειρο γεμάτη πολύχρωμες ορχιδέες και υποστηρικτικό πράσινο που προέρχονται από τη Νοτιοανατολική Ασία και την Κίνα, όπου η Kwong, της οποίας η καταγωγή ανάγεται στη Σαγκάη, αναζήτησε έμπνευση. 

Η Lily Kwong επιλέγει μια σειρά από ορχιδέες και φυτά της Νοτιοανατολικής Ασίας.Ευγενική παραχώρηση The New York Botanical Garden

Για περισσότερα από 1.000 χρόνια, οι ορχιδέες διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στις παραδοσιακές και λαϊκές ιατρικές πρακτικές σε όλη την Ασία. Ένας από τους αρχαιότερους τόμους της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής που δημοσιεύτηκε τον Τρίτο Αιώνα θεωρεί τις ορχιδέες ως την υψηλότερη μορφή φαρμακευτικού βοτάνου.

Θα αφήσω τις φωτογραφίες μου να σας μεταφέρουν νοερά στις ομορφιές της φύσης όπως τις οραματίστηκε η Lily Kwong στην έκθεση “The Orchid Show: Natural Heritage” πού διαρκεί μέχρι τις 23 Απριλίου στον Βοτανικό Κήπο τής Νέας Υόρκης».

Πατήστε ΕΔΩ να δείτε όλες τις φωτογραφίες που τράβηξε ο βραβευμένος Φωτογράφος της Φύσης στο “Orchid Show: Natural Heritage” που εκτίθεται μέχρι τις 23 Απριλίου 2023 στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης.

Δέστε όλα τα γκαλερί στον ιστότοπο του Δημήτρη Ρέλλου, με φωτογραφίες που τράβηξε σε διάφορα μέρη του κόσμου, φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν με την μοναδικότητά τους: www.DimitriRellos.com

Πηγή: https://www.kalavrytapress.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.