ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εξερχόμενοι από την πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση το βράδυ της Πέμπτης, 26 Μαΐου 2022, οι ακάματοι εργάτες της παρελάσεως και υποστηρικτές της δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν ένα ολόλευκο στεφάνι στην δεξιά πλευρά των σκαλιών που οδηγούν στον δεύτερο όροφο του Σταθάκειου.

Άλλοι το προσπέρασαν, ενώ οι περισσότεροι κοντοστάθηκαν και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το στεφάνι που είχε αποφασίσει να στείλει η πλειοψηφία των Πρώην Προέδρων και συγκεκριμένα οι κ.κ. Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης, Νικόλαος Διαμαντίδης, Ηλίας Τσεκερίδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και ο επίτιμος πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος.  

Αν και στελέχη του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου τους είχαν προειδοποιήσει να μην προβούν σε ενέργειες που πιθανόν να πληγώσουν την οικογένεια του Πέτρου Γαλάτουλα, εντούτοις τους αγνόησαν. Προέβησαν σε πληρωμένες καταχωρήσεις και σε δηλώσεις αποκλειστικά και μόνο στον «Εθνικό Κήρυκα» και όχι μόνο εξέθεσαν τον αυτόν τους, αλλά δυναμίτισαν την κατάσταση τραυμάτισαν περισσότερο την χαροκαμένη οικογένεια.

Το στεφάνι της Πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων το οποίο η οικογένεια επέστρεψε στο Σταθάκειο Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς. Φωτογραφία΅Γιώργος Σαμαράς.

Η παρουσία πρώην προέδρων που– αγνοώντας πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας – τον τελευταίο χρόνο είχαν κατηγορήσει τον Πέτρο Γαλάτουλα και ειδικά του απερχόμενου προέδρου Κλεάνθη Μεϊμάρογλου στο προσκύνημα που έλαβε χώρα πριν την Εξόδιο Ακολουθία στο ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. 

Ο γιος του Γιώργος ζήτησε με απίστευτη ευγένεια από τον Γιώργο Σαμαρά που προθυμοποιήθηκε να τραβήξει για λογαριασμό των «Αναμνήσεων» φωτογραφίες από την κηδεία να σβήσει κάθε φωτογραφία με τον κ. Μεϊμάρογλου που προσκυνά την σορό του πατέρα του, όπερ και έγινε.

Ο πρόεδρος του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Γιώργος Γεωργόπουλος πρότεινε στην πανομογενειακή συγκέντρωση να ανακηρύξουν επίτιμο τελετάρχη τον Πέτρο Γαλάτουλα.

Αν και στην αίθουσα υπήρχε ομοψυχία και κλίμα συγκίνησης, εν τούτοις το προεδρείο της Επιτροπής Παρελάσεως δεν έθεσε στην διαδικασία την πρόταση και αγνοείται η τύχη της.

Ο κ. Γεωργόπουλος και αρκετοί άλλοι ομιλητές στην πανομογενειακή εξέφρασαν την ευχή και την προτροπή όπως ο πρόωρος θάνατος του Πέτρου Γαλάτουλα δώσει το έναυσμα σε όλους να συμμετάσχουν ενωμένοι στην παρέλαση και το πιο σημαντικό η επιτυχημένη παρέλαση να σηματοδοτήσει την λήξη του εμφυλίου σπαραγμού στον οποίο οι πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας – μηδενός εξαιρουμένου – έχουν βυθίσει την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

-Advertisement-


1 COMMENT

 1. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του
  Θεού τω Θεώ.
  Το πιο τσουχτερό χαστούκι από την Οικογένεια
  του μεταστάντα προς τους αφελείς πρώην
  Προέδρους της Ομοσπονδίας μείζονος……
  Νέας Υόρκης .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.