Η Μικτή Εκπαιδευτική Επιτροπή Κρητών διαψεύδει την Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ΝΥ

0
Η ανοικτή επιστολή της Μικτής Εκπαιδευτικής και ΠΟλιτιστικής Επιτροπής των Συλλόγων Κρητών της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Μικτή Εκπαιδευτική και Πολιτιστική Επιτροπή των Συλλόγων Κρητών της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης μέσω μιας επιστολής προς την Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Εφορευτικής Επιτροπής περί αναγνώρισης και νομιμοποίησης των «εκλογών του πεζοδρομίου» και του εκλεγμένου από αυτές συμβουλίου.

Η επιστολή, η οποία φέρει τις υπογραφές του προέδρου Μανώλη Κουρουπάκη και του Γραμματέα Νίκου Στρατουδάκη διαμηνύει ότι η φιλοξενία που παρείχε ο Σύλλογος Κριτών «Μίνως» στο νεοεκλεγμένο συμβούλιο δεν σημαίνει νομιμοποίηση των «εκλογών του πεζοδρομίου» και του εκλεγμένου από αυτές συμβουλίου.

«Βλέπουμε να κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος λέγοντας ότι «είναι χαρά σας που όλοι οι Κρητικοί σύλλογοι βοηθούν την Ομοσπονδία» και ξέρω ότι εννοούσατε ότι όλοι οι Κρητικοί σύλλογοι ήρθαν και ψήφισαν στις εκλογές. Θέλω να σας πω ότι στην περιοχή υπάρχουν 10 Κρητικοί σύλλογοι με πάνω από 2.000 μέλη, ενώ τώρα ψήφισαν έξι άνθρωποι από τρεις συλλόγους. Αυτή η συμμετοχή δεν αντιπροσωπεύει όλους τους Κρητικούς συλλόγους της περιοχής», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Οι συντάκτες της επιστολής εμμέσως πλην σαφώς συντάσσονται με την στάση της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας, η οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το εκλογικό συνέδριο και τις εκλογές του πεζοδρομίου, αλλά και άλλαξε τις κλειδαριές και ταμπουρώθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Από αριστερά οι Γιώργος Χρυσομαλλίδης, Γιάννης Καραπετρίδης, Αναστάσιος Καραγκούνης και Γρηγόρης Δημητρουλάκος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

«Αφήστε τους Κρητικούς συλλόγους έξω από τις διαφορές σας και μην προσπαθείτε να ανακατέψτε τους συλλόγους στις προσωπικές σας διαφορές», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Η ανοικτή επιστολή

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανοικτής επιστολής της Μικτής Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Επιτροπής των Συλλόγων Κρητών της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης προς την Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης:

Αγαπητοί φίλοι μέλη της λεγόμενης εφορευτικής επιτροπής (για άλλους νόμιμης και για άλλους παράνομης) διαβάσαμε πριν από μερικές ημέρες την ανακοίνωση που έστειλε η παρέα που έκανε τις εκλογές στο πεζοδρόμιο της ομοσπονδίας και στην οποία γίνεται μια αναφορά γύρω από τους Κρητικούς συλλόγους. Το κομμάτι από αυτήν την ανακοίνωση παραθέτω στη συνέχεια για να γνωρίζετε σε τι αναφέρομαι.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της Εφορευτικής Επιτροπής τον Σύλλογο Κρητών «Μίνως» για την υπέροχη φιλοξενία και να πω ότι είναι τιμή για την Ομοσπονδία όταν έχει όλους τους Συλλόγους των Κρητών να την στηρίζουν.
Και σαν Μακεδόνας που είμαι θα επαναλάβω την ιστορική φράση ότι «η Κρήτη απελευθέρωσε την Μακεδονία» και θα συνεχίσω λέγοντας «και το 2021 στήριξε και στέγασε την Ομοσπονδία».

Κύριοι σας καταλαβαίνουμε ότι νιώσατε την ανάγκη και καλά κάνατε να ευχαριστήσετε το σύλλογο Κρητών «Μήνως» για την φιλοξενία που σας παρείχε. Βέβαια για το σύλλογο Κρητών «Μίνως» και τους ανθρώπους του ήταν μια συνήθεια γιατί γνωρίζετε ότι οι Κρητικοί φημίζονται για την φιλοξενία που προσφέρουν πάνω απ’ όλα ακόμα και στο μεγαλύτερο εχθρό τους.

Στη συνέχεια όμως βλέπουμε να κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος λέγοντας ότι είναι χαρά σας που όλοι οι Κρητικοί σύλλογοι βοηθούν την ομοσπονδία και ξέρω ότι εννοούσατε ότι όλοι οι Κρητικοί σύλλογοι ήρθαν και ψήφισαν στις εκλογές. Θέλω να σας πω ότι στην περιοχή υπάρχουν 10 Κρητικοί σύλλογοι με πάνω από 2.000 μέλη ,ενώ τώρα ψήφισαν έξι άνθρωποι από τρεις συλλόγους . Αυτή η συμμετοχή δεν αντιπροσωπεύει όλους τους Κρητικούς συλλόγους της περιοχής…

Διαβάζω στη συνέχεια για την χαρά που νιώθει αυτός που έγραψε την ανακοίνωση κάνοντας Μακεδόνες και τους άλλους που υπογράφουν ότι είναι Μακεδόνας και όλα τα σχετικά που γράφει ότι οι Κρητικοί έσωσαν την Μακεδονία και τώρα θα σώσουν και την ομοσπονδία.

Οι Κρητικοί πράγματι όπου και αν χρειάστηκε για το καλό της πατρίδας πάντα πολεμούσαν ,όμως πάντα μαζί ενωμένοι με όλους στους Έλληνες εναντίον του εχθρού. Έτσι και στη Μακεδονία όλοι οι Έλληνες ενωμένοι και οι Κρητικοί μαζί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους Βούλγαρους στην προσπάθεια να τους διώξουν από τη χώρα μας.

Την ομοσπονδία αλήθεια από ποιους θα την γλυτώσουν οι Κρητικοί; Ποιοι είναι οι εχθροί; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΕΛΙΚΑ. Οι άλλοι Έλληνες που έχουν μια διαφορετική άποψη από την δική σας; Ποια ομοσπονδία στηρίχτηκε, στεγάστηκε όπως λέει η ανακοίνωση;
Μόνο μια παρέα ανθρώπων είσαστε που πιστεύετε ότι έχετε δίκιο …δυστυχώς όμως και οι άλλοι οι απέναντι σας τα ίδια πιστεύουν … Πιστεύω ότι ψάχνετε από κάπου να πιαστείτε και να χαρείτε γράφοντας αυτά που γράψατε για τους Κρητικούς συλλόγους, λες και οι άλλοι σύλλογοι που ψήφισαν είναι της πλάκας. Πολύ μεγάλο το ατόπημα σας και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην ανακατεύεται τους Κρητικούς συλλόγους στις διαφορές σας σε όλα αυτά τα γελοία και τα ευτράπελα που γίνονται στην ομοσπονδία. «ΑΠΛΑ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ».

Οι Κρητικοί πάντα στηρίζουν τον Ελληνισμό. Πάντα στηρίζουν τις σωστές αποφάσεις αλλά σ’ αυτή την περίπτωση και μέχρι να τελειώσει η κατάντια που έχει πέσει η ομοσπονδία, οι τσακωμοί σας ,το ξεκατίνιασμα, οι φασαρίες μην ανακατεύετε τους Κρητικούς συλλόγους. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΚΑΝΕΝΟΣ.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι και οι Κρητικοί εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων μαζί με όλους τους Έλληνες εδώ της ομογένειας και όχι μόνο είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που έφεραν την ομοσπονδία σε αυτήν την κατάντια …
Οι μόνοι που δεν μπορούν να το καταλάβουν είναι αυτοί που τσακώνονται στην ομοσπονδία. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο Ελληνισμός τους έχει γυρίσει την πλάτη γελάει μαζί τους ,τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει. Αλλά μήπως τους ενδιαφέρει ;

Όλοι αυτοί δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων για τα προσωπικά τους συμφέροντα και για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους.
Εμείς οι Κρητικοί και πιστεύω ότι έτσι σκέφτονται και όλοι Έλληνες θέλουμε μια ενωμένη ομοσπονδία ξεκαθαρισμένη από οικονομικά σκάνδαλα και με ανθρώπους που να μπορούν όταν θα παίρνουν το λόγο να μας αντιπροσωπεύσουν να μην ντρεπόμαστε για αυτούς.
Για μια ακόμα φορά αφήστε τους Κρητικούς συλλόγους έξω από τις διαφορές σας και μην προσπαθείτε να ανακατέψτε τους συλλόγους στις προσωπικές σας διαφορές.

Φιλικά και ελπίζω ότι ο θεός θα δώσει φώτιση σε όλους αυτούς που τσακώνονται για να ηρεμήσουν τα πράγματα και να βρει Ομοσπονδία το δρόμο της.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.