Η Λιζ Τρας νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου – Υπόσχεται μείωση φόρων και αύξηση της ανάπτυξης

1
Η Λιζ Τρας.

Η Λιζ Τρας νίκησε στην εσωκομματική μάχη διεκδίκησης της ηγεσίας τους Συντηρητικού Κόμματος και της πρωθυπουργίας και θα είναι η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σε αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον που εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση.
Κατά την ψηφοφορία μεταξύ των μελών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, η Λιζ Τρας εξασφάλισε  81.326 ψήφους (το 57,4%), έναντι 60.399 ψήφων (42,6%).
Η νέα ηγέτις των Τόρις κληρονομεί μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα της επιτρέψει να αναλάβει επισήμως την πρωθυπουργία αύριο Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Η ΕΕ αναμένει ότι η Βρετανία θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα υπό την νέα πρωθυπουργό, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Ο Όλαφ Σολτς συγχαίρει τη Λιζ Τρας

Βρετανία: Οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα πρωθυπουργός Λιζ Τρας

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον συγχαίρει τη Λιζ Τρας, λέγοντας ότι έχει το “σωστό σχέδιο” – Πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε γύρω από τη Λιζ Τρας, δηλώνει ο Ρίσι Σουνάκ

«Τολμηρό σχέδιο» μείωσης φόρων, αύξησης της ανάπτυξης υπόσχεται η Λιζ Τρας

Η Λιζ Τρας, η οποία εξελέγη από τα μέλη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στην πρωθυπουργία, υποσχέθηκε «τολμηρό σχέδιο» για την μείωση των φόρων και την αύξησης της οικονομικής ανάπτυξης εν μέσω κρίσης του κόστους διαβίωσης.
«Θα εφαρμόσω ένα τολμηρό σχέδιο για την μείωση των φόρων και την αύξηση της ανάπτυξης της οικονομίας μας», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της νίκης της επί του Ρίσι Σουνάκ, υποσχόμενη επίσης να αντιμετωπίσει την έκρηξη των τιμών της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τα «μακροπρόθεσμα» προβλήματα της τροφοδοσίας σε ενέργεια.

-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Η υπόσχεση δεν κοστίζει τίποτα, αυτό που θα
    κοστίσει είναι η αποτυχία της υπόσχεσης.
    Μόνο στην Πατρίδα ότι και να κάνουν οι
    πολιτικοί δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.