ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν το βράδυ του Σαββάτου, 2 Νοεμβρίου 2019 γιόρτασε την 44η επέτειο της ιδρύσεως της. Η εκδήλωση έλαβε  στην κοινοτική αίθουσα «Βασίλειος και Αθανασία Καρτσώνη», η οποία είχε πλημμυρίσει από τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της μεγαλωνύμου κοινότητας.  Παραβρέθηκαν επίσης η διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Χριστίνα Μακρίδου πλαισιωμένη από δασκάλους και γονείς.  

Ο νέος ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεώργιος Αναστασίου, τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση, όσο και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς επίσης και στην πλειάδα των ομογενών που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της κοινότητας και προέβησαν σε καταχωρήσεις στο αναμνηστικό λεύκωμα.

«Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους αγγελιοδότες του λευκώματός μας, καθώς επίσης και τους χορηγούς του δείπνου, οι οποίοι με τον οβολό τους μας παρέχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να συνεχίσουμε, αλλά και να πολλαπλασιάσουμε την πνευματική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση», επεσήμανε ο π. Γεώργιος Αναστασίου.

Στους χορηγούς του επισήμου δείπνου συμπεριλαμβάνονται οι: Ξενής Θωμά και το «New Hide Park Diner»,  Γεώργιος Ισαακίδης και τα «Harpell Pharmacies», Πίτερ Γιαννόπουλος και τα εστιατόρια «Jax Inn Diner» και «Remedy Diner»,  Γιώργος Τσέλεκας, Γκας Καραλέκας και «Sanfords Restaurant», «Mia’s  Brooklyn Bakery» και Τέντυ Παπαϊωάννου

Ο π. Γεώργιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και για τους Ξενή Θωμά, Γιώργο Ισαακίδη , Γιώργο Τσέλεκα, Δημήτρη Αντωνάκη και Αντυ Σάββα που ασχολήθηκαν με την  προετοιμασία του δείπνου και των εύγευστων εδεσμάτων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το αναμνηστικό λεύκωμα το οποίο περιλάμβανε τα μηνύματα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, του ιερατικού προϊσταμένου, π. Γεωργίου Αναστασίου, της προέδρου Έφης Καραλέκα, της προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ειρήνης Μιχαλιού, του προέδρου του 495ου Τμήματος της AHEPA «Ανδρέας Σταμπουλίδης – Παρθενών» Δημητρίου Σκαρτσιάρη, των γενικών Προξένων της Ελλάδας και της Κύπρου, Δρα Κωνσταντίνου Κούτρα και Αλέξη Φαίδωνος – Βαντέτ, αντίστοιχα, του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντι Μπλάσιο και των ομογενών πολιτικών.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το λεύκωμα ήταν 278 σελίδων, το επιμελήθηκαν η γραμματέας Νιόβη Φιλίππου και ο Δημήτριος Κωσταράς και διέφερε από πολλά άλλα διότι εμπεριείχε και το ευρετήριο με τους αγγελιοδότες.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Mάρια Κουμάρας, Νιόβη Φιλίππου, Ελένη Γκαλίτση, Γιώτα Γερολέμου και Βούλα Παξινού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.