ΝEA ΥOΡΚΗ. Τον καθιερωμένο αγιασμό στα ταραγμένα νερά του ποταμού Hudson, τέλεσε και φέτος μια μέρα νωρίτερα ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκίλμπερτ, ιερατικός προιστάμενος του Ευαγγελισμού, αψηφώντας τον δυνατό αέρα και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο Αγιασμός έγινε αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής και μετά την τέλεση εντός του ναού του Μεγάλου Αγιασμού. Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος ηγήθηκε της πομπής και κατευθύνθηκε προς τον ποταμό Hudson μέσω του Ριβερσάιντ Παρκ. Εκεί μετά απο την ανάγνωση του Ευαγγελίου, έδεσε ένα σκοινί στο Σταυρό και έκανε την κατάδυση του Σταυρού, ψάλλοντας το «Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου σου Κύριε…» κι ενώ το ψύχος ήταν ιδιαίτερα αισθητό.

Βέβαια όσοι παρακολουθούν απο κοντά τις ακολουθίες στην κοινότητα του Ευαγγελισμού, θα θυμούνται ότι πέρυσι λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών δεν έγινε δυνατή η μετάβαση στο ίδιο σημείο για την τελετή της καταδύσεως.

Η πομπή με τα λάβαρα και τα εξαπτέρυγα της κοινότητας κατευθύνθηκε στον ποταμό Hudson μέσω του πάρκου Riverside. Φωτογραφία: ETA / PRESS

Κατά την διάρεκια της λειτουργίας οι πιστοί παρακολούθησαν με κατάνυξη τον αγιασμό και κατόπιν πέρασαν να πάρουν μαζί με το αντίδωρο και λίγο αγιασμό σε μπουκάλι για το σπίτι.

Οπως εξήγησε ο αρχιμανδρίτης η Κυριακή είναι μέρα νηστείας αλλά φέτος επιτρέπεται λόγω του ότι είναι Κυριακή το λάδι και το κρασί.

Μετά την κατάδυση του Σταυρού, οι πιστοί επέστρεψαν στο ναό του Ευαγγελισμού και ζεστάθηκαν στο χολ της κοινότητας με καφέ και άλλα εδέσματα.

Η πομπή με τα λάβαρα και τα εξαπτέρυγα της κοινότητας κατευθύνθηκε στον ποταμό Hudson μέσω του πάρκου Riverside. Φωτογραφία: ETA / PRESS
Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκίλμπερτ και ο ιεροψάλτης κ. Σταυρόπουλος και οι πιστοί στην προβλήτα του πάρκου Riverside λίγο πριν την κατάδυση του Σταυρού. Φωτογραφία: ETA / PRESS
Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκίλμπερτ, ενώ ετοιμάζεται να ρίξει τον Σταυρό στα νερά του ποταμού Hudson. Στην φωτογραφία διακρίνεται, στην απέναντι όχθη η Νέα Ιερσέη και στο βάθος η γέφυρα «Τζορτζ Ουάσινγκτον». Φωτογραφία: ETA / PRESS
Ο Σταυρός της κοινότητας του Ευαγγελισμού αγίασε τα νερά του ποταμού Hudson Φωτογραφία: ETA / PRESS
Τα παιδιά και οι γονείς αψήφισαν το κρύο. Φωτογραφία: ETA / PRESS
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.