ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων για την 107η επέτειο της απελευθέρωσης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό καθώς επίσης και για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Μηνά, του πολιούχου της Καστοριάς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη αρτοκλασία και δοξολογία που τέλεσε στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στη διεύθυνση 11-05 150 Street, Whitestone, NY, 111357, ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεώργιος Αναστασίου και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στην επιτυχία συνέβαλε και η συμμετοχή των εκπροσώπων του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Νέας Υόρκης, της Χιακής Ομοσπονδίας και των άλλων συλλόγων οι οποίοι γιόρτασαν την 107η επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου.

Αμέσως μετά μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο των Καστοριέων όπου έλαβε χώρα η πανηγυρική εκδήλωση και όπου υπήρξε το αδιαχώρητο.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δήμος Σιώκης, π. Γεώργιος Αναστασίου, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και Μαίρη Παπαδοπούλου – Τζάλλα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στη εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο οποίος συνεχάρη τους Καστοριανούς για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την παρέλαση της 29 Μαρτίου 2010 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Η πρώτη πανομογενειακή θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν, π. Γεώργιος Αναστασίου ανέπεμψε την προσευχή και εξήρε την προσφορά των Καστοριέων στην μεγαλώνυμη κοινότητα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Σιώκης καλωσόρισε τους Καστοριανούς και τους φίλους τους και αναφέρθηκε στις επαφές που είχε τις δύο προηγούμενες εβδομάδες στην Καστοριά.  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολυσχιδή δράση του Συλλόγου και στην προσφορά του στην ομογένεια και στη γενέτειρα και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να παραστούν στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου για τον εορτασμό της 109ης επετείου της ιδρύσεως του.

Η εκδήλωση, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, θα λάβει χώρα το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα  7:30 μμ στο Leonard’s Palazzo, στη διεύθυνση 555 Northern Blvd, Great Neck, NY.

Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του έτους, η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία και λόγω της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου να βραβεύσει τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ Μαίρη Παπαδοπούλου – Τζάλλα.

Σε πρώτο πλάνο ο Πάνος Πολιτίδης, ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη ασχολήθηκε με τα σερβιρίσματα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η ομιλία της εστιάστηκε στους αγώνες των Καστοριέων οι οποίοι οδήγησαν στην απελευθέρωση της Καστοριάς, καθώς επίσης και για την προσφορά του ιστορικού συλλόγου, που ιδρύθηκε δύο χρόνια πριν την απελευθέρωση της Καστοριάς.

Αμέσως μετά παρατέθηκε πλουσιοπάροχο γεύμα.  

Η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικό Κέντρο Καστοριέων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.