Η Johnson & Johnson ξεκινά την τελευταία φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου για τον κορωνοϊό

1
48
Το εμβόλιο του κορωνοϊού.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Η Johnson & Johnson έγινε σήμερα ο τέταρτος φαρμακευτικός όμιλος που ξεκινάει στις ΗΠΑ μια κλινική δοκιμή φάσης 3 ενός πειραματικού εμβολίου κατά της Covid-19 μιας δόσης, με 60.000 εθελοντές σε τρεις ηπείρους.

Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, η εταιρεία ελπίζει ότι θα μπορέσει να καταθέσει αίτημα επείγουσας έκδοσης άδειας στην Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) «στις αρχές του 2021», διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ήταν η πρώτη στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο, που ξεκίνησε μια κλινική δοκιμή φάσης 3, η οποία θα καταγράψει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος σε μεγάλη κλίμακα, σε χιλιάδες εθελοντές. Την ακολούθησε ο όμιλος Pfizer και η συνέταιρός του BioNTech, κατόπιν η AstraZeneca.

Το γεγονός ότι τέσσερα πειραματικά εμβόλια βρίσκονται ήδη σε αυτό το εξελιγμένο στάδιο ανάπτυξης, λιγότερο από 8 μήνες μετά την αναγνώριση του ιού, είναι «άνευ προηγουμένου», υπογράμμισε ο Άνθονι Φάουτσι, ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, σε ένα ξεχωριστό δελτίο τύπου.

«Είναι πιθανό ότι θα χρειαστούμε διάφορα είδη εμβολιασμού για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες σε παγκόσμιο επίπεδο», επισήμανε.

Η Johnson & Johnson, που έχει δεσμευτεί να διανείμει το εμβόλιο χωρίς κέρδος για την εταιρεία, ελπίζει ότι θα μπορεί να παράσχει ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου κάθε χρόνο.

1 COMMENT

 1. Η θεία κοινωνία το ανώτατο εμβόλιο για
  όλες τις ασθένειες.
  Δυστυχώς ( εκτός ολίγων εξαιρέσεων) οι
  κεφαλές της Εκκλησίας μας είναι φούσκες,
  παπαγαλίζουν τα του Χριστού και των Αγίων
  αλλά δεν πιστεύουν τίποτα, γιατί αν πίστευαν
  θα είχαν ξεσηκωθεί και θα υπερασπιζόταν αυτά
  που διδάσκουν. Φαρισαίοι και υποκριτές
  που κηρύττουν τον λόγο του Θεού αλλά ούτε
  τον πιστεύουν , ούτε τον εφαρμόζουν . Έχουν
  καταντήσει εξαρτήματα της ΝΤΠ που τους
  εφοδιάζει με το γλωσσόκομον και τα βαλλόμενα…..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.