Η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων στη Β. Καρολίνα επέκρινε επίσημα τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Ρίτσαρντ Μπουρ

1
109
Ο ομοσπονδιακός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπουρ. Φωτογραφία: Erin Scott / Reuters

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στη Βόρεια Καρολίνα ψήφισαν χθες, Δευτέρα, επικρίνοντας δριμύτατα τον γερουσιαστή Ρίτσαρντ Μπουρ για την ψήφο του υπέρ της καταδίκης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη δεύτερη δίκη του στη Γερουσία.

Ο Ρεπουμπλικάνος Μπουρ έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Βόρεια Καρολίνα και έχει δηλώσει ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του, το 2022. Ήταν ένας από τους επτά γερουσιαστές, από το σύνολο των 50 Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών που ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του Τραμπ για υποκίνηση της εισβολής των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, με συνέπεια το θάνατο πέντε ανθρώπων.

Η Κεντρική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βόρεια Καρολίνα ψήφισε ομόφωνα ασκώντας επίσημα δριμεία κριτική τον Μπουρ. Η επιτροπή, ανακοίνωσε ότι συμφωνεί «με την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων» ότι η προσπάθεια (καταδίκης του Τραμπ από τη Γερουσία) «βρίσκεται εκτός του Συντάγματος των ΗΠΑ».

Η δεύτερη δίκη του Τραμπ για την άσκηση δίωξης από τη Γερουσία που ολοκληρώθηκε το Σάββατο με μία ψηφοφορία (57-43), ενώ δε στάθηκε δυνατό να αποσπάσει την υποστήριξη των 2/3 επί του συνόλου των 100 γερουσιαστών, που απαιτούνταν για την απαγγελία κατηγοριών, σε βάρος του Τραμπ.

Ο πρόεδρος της πολιτειακής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων στη Βόρεια Καρολίνα Μάικλ Γουάτλι αποδοκίμασε τον Μπουρ για την ψήφο του κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας την ενέργειά του «σοκαριστική και απογοητευτική» παραίτηση από το καθήκον του απέναντι στους ψηφοφόρους του.

Ο Μπουρ, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπήρχαν «πειστικές» αποδείξεις ότι ο πρόεδρος Τραμπ ήταν ένοχος για την υποκίνηση της εξέγερσης. Μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στην αναφερόμενη επιτροπή, ο Μπουρ δήλωσε ότι ήταν μία «λυπηρή ημέρα» για τους Ρεπουμπλικάνους στη Βόρεια Καρολίνα.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.