Η Γερουσία θα κλητεύσει τον επικεφαλής του Twitter, ενώ ο Τραμπ απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια

1
Το πρωτοσέλιδο της New York Post.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας σκοπεύει να κλητεύσει τον επικεφαλής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ επειδή η εταιρεία αποφάσισε να μπλοκάρει τη διάδοση, μέσω της πλατφόρμας της, ενός δημοσιεύματος της εφημερίδας New York Post που αφορούσε τον γιο του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λίντσεϊ Γκράχαμ και οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Τζος Χόουλι ανέφεραν ότι η Επιτροπή θα ψηφίσει για την κλήτευση στις 20 Οκτωβρίου και σχεδιάζει να καλέσει για ακρόαση τον Ντόρσεϊ την επόμενη Παρασκευή.

Νωρίτερα σήμερα το Twitter μπλόκαρε προσωρινά και τον λογαριασμό της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επειδή ανήρτησε ένα βίντεο για τον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του Τζο Μπάιντεν, που όπως λέει παραβιάζει τους κανόνες χρήσης της πλατφόρμας.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό @TeamTrump αναφερόταν στο δημοσίευμα της New York Post που περιείχε λεπτομέρειες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν στην Ουκρανία και υποστήριζε ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε συναντηθεί με έναν σύμβουλο της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας Burisma.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ψεύτης που έκλεβε τη χώρα μας επί χρόνια» ήταν ο τίτλος αυτού του βίντεο.

Το Twitter προειδοποίησε ότι θα πρέπει να διαγραφεί το μήνυμα αυτό από τον λογαριασμό αν η εκστρατεία του Τραμπ θέλει να συνεχίσει τις αναρτήσεις.

«Όλα θα καταλήξουν σε μια μεγάλη αγωγή και μπορεί να συμβούν πολύ σοβαρά πράγματα, που θα προτιμούσα να μην συμβούν αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί» είπε ο ίδιος ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε για τις ενέργειες του Twitter.

Η πλατφόρμα ανέφερε χθες ότι το δημοσίευμα της Post παραβιάζει την πολιτική του περί «χακαρισμένου υλικού», δηλαδή ότι απαγορεύεται η ανάρτηση περιεχομένου που αποκτήθηκε μέσω δικτυοπαραβίασης και περιέχει ιδιωτικές πληροφορίες ή εμπορικά μυστικά ή θέτει ανθρώπους σε κίνδυνο.

Το Facebook έλαβε επίσης παρόμοια μέτρα με το Twitter για να περιορίσει τη διάδοση του δημοσιεύματος της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας.

Το Twitter επέβαλε αντίστοιχους περιορισμούς και στον λογαριασμό της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι, γιατί ανήρτησε το ρεπορτάζ της Post.

-Advertisement-

1 COMMENT

 1. Μπόχα και λισοδεία …..στο στρατόπεδο των
  Δημοκρατικών. Με το να τον καλύπτουν
  τα ΜΜΕ είναι απόδειξη το πόσο μπλεγμένος είναι
  ο κύριος ΤΙΠΟΤΑ με την Ουκρανία.
  Είναι και επικίνδυνος για πυρηνικό πόλεμο, γιατί
  με την άνοια που έχει μπορεί να πατήσει το λάθος
  κουμπί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.