ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου και το δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του η AHEPA, καθώς επίσης και ο εορτασμός των 100 χρόνων της ιδρύσεως της οργάνωσης και της ίδιας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του ύπατου προέδρου Δημητρίου Κόκοτα (Jimmy Kokotas) με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Η συνάντηση έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2021 στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και κατά κοινή ομολογία ήταν εγκάρδια και εποικοδομητική.

Παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος Νικόλαος Καρακώστας και ο εκτελεστικός διευθυντής Βασίλειος Μωσαϊδης, οι οποίοι μαζί με τον ύπατο πρόεδρο ενημέρωσαν τον οικοδεσπότη για το 99ο ετήσιο συνέδριο στην Αθήνα και τόνισαν ότι αποτελεί σταθμό για την περαιτέρω πορεία και την αναβάθμιση του ρόλου και του κύρους της μεγαλύτερης και με παγκόσμια εμβέλεια οργάνωσης.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Δημήτρης (Τζίμυ) Κόκοτας (αριστερά) και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Δημήτριος Κόκοτας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνάντηση με τον κ. Ελπιδοφόρο και τόνισε ότι η είδηση για την υλοποίηση του προγραμματισμένου ταξιδιού του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου, από τις 23 Οκτωβρίου έως και την 2α Νοεμβρίου 2021 έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό τόσο της ηγεσίας όσο και των μελών της AHEPA.

Το βράδυ της 24 Οκτωβρίου 2021 η  AHEPA θα παραθέσει το επίσημο διετές δείπνο προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου στο ξενοδοχείο «The Mayflower Hotel» Washington, DC και θα παραβρεθούν οι ηγέτες των μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων, καθώς επίσης μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Εκτενή αναφορά κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε και στις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της οργάνωσης που θα ξεκινήσουν τα ερχόμενα Θεοφάνια με το επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί στο Τάρπον Σπρινγκς και στο οποίο θα τιμηθούν η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Η αφίσα του δείπνου της AHEPA.

Οι εκδηλώσεις, όπως επεσήμανε ο κ. Κόκοτας θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ενώ εξέχουσα θέσει κατέχει το 100ό Συνέδριο της οργάνωσης το οποίο θα λάβει χώρα τον Ιούλιο 2022 στο Ορλάντο της Φλόριδας.

Ερωτηθείς για τις επικείμενες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της οργάνωσης ο κ. Κόκοτας επεσήμανε ότι την Πέμπτη θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετέχει στην Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Κόκοτας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχημένη θητεία του προκατόχου του δικηγόρου Γιώργου Χωριάτη και τόνισε ότι θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην δράση των τμημάτων της AHEPA, των Θυγατέρων της Πηνελόπης, των Θεραπαινίδων της Αθηνάς και των Υιών του Περικλή και στην συνεργασία με την ύπατη στοά προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και του Καναδά, αλλά και παγκοσμίως.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.