Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου στο Μανχάταν

0
619
Πρώτος από αριστερά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος στην τελετή των εγκαινίων του Τουρκικού Κέντροου από τον Ερντογάν στο Μανχάταν.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σάλο έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η είδηση για την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου στο Μανχάταν που τέλεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν μαζί με τον γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρεζ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωσε το γεγονός στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter και έγραψε: «Συγχαίρω τον Πρόεδρο Ερντογάν για τα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Γκουτέρες. Όπως πάντα εγώ επιμένω στην σπουδαιότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας».

Η ανακοίνωση του κ. Ελπιδοφόρου στο Twitter.

Η συμμετοχή του κ. Ελπιδοφόρου έχει προκαλέσει την οργή των στελεχών των κυπριακών οργανώσεων. Ο αντιπρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Τάσος Ζαμπάς μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια του επισήμου δείπνου της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης εξέφρασε την αγανάκτησή του γιατί, όπως ισχυρίστηκε αγνόησε τις προειδοποιήσεις των διπλωματικών αρχών της γενέτειρας και παραβρέθηκε δίπλα με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Την είδηση για την συμμετοχή του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια αποκάλυψε ο Μιχάλης Ιγνατίου με το άρθρο του «Ο Ελπιδοφόρος στο πλευρό του Ερντογάν για τα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου”: Αρνήθηκαν οι μεγάλες εβραϊκές οργανώσεις», που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην ιστοσελίδα του www.HellasJοurnal.com.

Το εν λόγω ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε πλήρως και ο κ. Ιγνατίου έγραψε: «Η μεγάλη επιβεβαίωση της ιστοσελίδας μας για την απαράδεκτη απόφαση του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ήρθε από τον ίδιο.

Πέραν του μηνύματος του από τον λογαριασμό του στο Twiter, οι Τούρκοι έστειλαν φωτογραφίες στα μέσα ενημέρωσης που τον εκθέτουν, καθώς εκτός από τον Ερντογάν φαίνεται ότι … «ευλόγησε» και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Η στάση του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής είναι επιεικώς απαράδεκτη».

Ο Ερντογάν, ενώ τελεί τα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου.
Το Τουρκικό Κέντρο το οποίο εγκαινίασε ο Ερντογάν.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.