Η εμβάθυνση των Ε/Αμερικανικών σχέσεων στο επίκεντρο της συνάντησης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ

0
Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και η πρέσβης Αλ,εξάνδρα Παπαδοπούλου.

Με την πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου συναντήθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τονίζει ότι «στο επίκεντρο της συζήτησης» τέθηκε «η πολυεπίπεδη εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ ως αποτέλεσμα της συλλογικής και διαρκούς προσπάθειας» για «ανάδειξη των κοινών αξιών και συμφερόντων μας» αλλά και «εδραίωσης ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μας».

Εξάλλου, σε έτερη ανάρτησή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι επισκέφθηκε το American Hellenic Institute (AHI) όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Nick Larigakis και μέλη του AHI και «συζητήσαμε τις σημαντικές προσπάθειές τους για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ και το κοινό μας όραμα για ασφάλεια και σταθερότητα που μας κρατάει πάντα στην σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Jewish Institute for National Security of America (JINSA) Michael Makovsky και εκπροσώπους JINSA.

Όπως αναφέρει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με ανάρτησή του στο Facebook «ανταλλάξαμε απόψεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στον Ευρώ-Ατλαντικό χώρο και στην Μεσόγειο, για τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και για θέματα στρατηγικής, δυνατοτήτων και συνεργασιών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ».

Συναντήσεις αρχηγού ΓΕΕΘΑ με το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Ουάσινγκτον και Έλληνες ομογενείς

Με το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Ουάσινγκτον συναντήθηκε χθες, Δευτέρα 11 Ιουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογραμμίζει: «Στη συνάντησή μου με το Στρατιωτικό Προσωπικό διαπίστωσα τον επαγγελματισμό, την αποτελεσματικότητα και την αφοσίωσή του στη διασφάλιση των συμφερόντων μας και στην προώθηση της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συνεργασίας».

«Σας συγχαίρω για τις άοκνες προσπάθειές σας, εύχομαι καλή δύναμη και ευχαριστώ για τη θερμή φιλοξενία» προσθέτει.

Εξάλλου, ο κ. Φλώρος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, είχε χθες συνάντηση με εκπροσώπους της AHEPA.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε στο Facebook ότι συναντήθηκε με «έναν από τους σημαντικότερους “Πρεσβευτές” μας στο εξωτερικό» ενώ συμπλήρωσε πως συζήτησε με τους Jimmy Kokotas και Basil Mossaidis «για τον αναθεωρητισμό και την προκλητικότητα της Τουρκίας και για το περιβάλλον Άμυνας και Ασφαλείας».

Επίσης, είχε συνάντηση με τον ιδρυτή και πρόεδρο του OHI DAY FOUNDATION, Andrew Manatos και τον εκτελεστικό διευθυντή, Mike Manatos.

Όπως ανέφερε ο κ. Φλώρος, «συζητήσαμε για την ενίσχυση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων και για τις προσπάθειες του Ιδρύματος ως προς τη διασφάλιση των κοινών μας αξιών και συμφερόντων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.