Η Εφορευτική Επιτροπή καλεί τα ΜΜΕ και την ομογένεια στις εκλογές της Ομοσπονδίας Ν.Υ.

3
489
Στιγμιότυποαπό την ενημέρωτική συνάντηση που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτριος Α. Γωνιάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης χθες, Παρασκευή, το απόγευμα έδωσε στην δημοσιότητα τον εκλογικό κατάλογο και το ψηφοδέλτιο και κάλεσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους ομογενείς να παρακολουθήσουν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Οι εκλογές θα λάβουν χώρα αύριο, Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. και θα συμμετάσχουν 64 φορείς και 210 ψηφοφόροι, οι οποίοι θα επιλέξουν 21 συμβούλους για το νέο συμβούλιο. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 29 υποψήφιους και για να είναι έγκυρο – βάσει του Καταστατικού – πρέπει να φέρει από έναν έως και 21 σταυρούς.

Το ψηφοδέλτιο έχει καταρτιστεί με αλφαβητική σειρά και έχει ως εξής Στέφανος Αμανατίδης (Σύλλογος Ποντίων Νέας Υόρκης «Κομνηνοί») Βλάσης Αναστασίου (Panatha USA), Σπύρος Ανδρεόπουλος («Φρουρά του Λυκούργου»), Θεόδωρος Αστρινίδης (Πανθρακική Ένωση «Ορφεύς») Νίκος Μπάρδης (Παν Γκριγκόριαν Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης), Δημήτρης Φιλιππίδης (πρόεδρος του Συλλόγου Καβαλιωτών), Γιώργος Γεωργόπουλος (Σύλλογος Πειραιωτών), Τιμολέων Κακούρος, πρόεδρος του Συλλόγου Πετρίνας, Κώστας Καμπέρης (Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Πύρρος»), Νομική Καστανά (Σύλλογος Χιωτών Κάβος Μελανιός), Βαγγέλης Κατρακάζος (Σύλλογος Σαμίων «Πυθαγόρας»), Ανδρέας Κατσελιάνος (Aktina – FM), Πολύκαρπος Κοτρώνης (AHEPA), Άννα Νότη (Σύλλογος Χειμαριωτών), Δημήτριος Παλιούρας (Σύλλογος Αγρινίου και Περιχώρων), Βασίλειος Πετράτος (Παναθηναϊκός Σύλλογος), Σπύρος Πυργιώτης (Σύλλογος Χιωτών Άγιος Γάλας), Ιωάννης Πηγής (κοινότητα Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ), Κωνσταντίνος Προκόβας (Σύλλογος Λιτοχωριτών), Γεώργιος Σερέτης (Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας), Γιάννης Σιταράς (Σύλλογος Κυνηγών), Σοφία Στρουμπάκη (Σύλλογος Καβαλιωτών), Απόστολος Τραμπάκουλας (Σύλλογος Κυνηγών), Κωνσταντίνος Τσιούρης (Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Πύρρος»), Μαρκ Τσολάκης (Πανθεσσαλικός Σύλλογος «Ασκληπειός»), Σπυριδούλα Τσουκαλά (Παγκερκυραϊκός Σύλλογος), Κώστας Τσούκαρης (Σύλλογο Χιωτών «Άγιος Γάλας») Νικόλαος Βέλιος (Διπλάτανος Τριχωνίδος) και  Γιώργος Ξερακιάς (Σύλλογος Δημομαριωτών Αμερικής «Αθηνά»).

Το ψηφοδέλτιο των εκλογών της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Γιορτή της Δημοκρατίας

Ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» χαρακτήρισε τις εκλογές «Γιορτή της Δημοκρατίας» και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Επιτροπή έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ούτως ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών, να διεξαχθούν ομαλά και να δοθεί τέρμα στην παρατεταμένη κρίση που ταλαιπωρεί την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης την τελευταία διετία.

Ερωτηθείς για την στάση μερίδας των Πρώην Προέδρων που άλλαξε τις κλειδαριές του Σταθάκειου και με την βοήθεια των μπράβων και των αστυνομικών παρεμπόδισε την έκτακτη γενική συνέλευση της Τρίτης, 14 Σεπτεμβρίου 2021, επεσήμανε ότι όλες αυτές τις ημέρες συζητούν με τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας ούτως ώστε να καμφθούν οι οποίες αντιρρήσεις και να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές.

«Οι πρώην πρόεδροι που αποφάσισαν να αλλάξουν τις κλειδαριές επέλεξαν να μην τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις των συλλόγων που εκπροσωπούν προκειμένου να μην υπάρξει απαρτία στις γενικές συνελεύσεις και στο ίδιο το εκλογικό συνέδριο. Αν και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου τους καλούμε να έρθουν ως παρατηρητές και να στηρίξουν τις προσπάθειες της Εφορευτικής Επιτροπής για την διασφάλιση του αδιάβλητου των εκλογών», επεσήμανε ο κ. Καραγκούνης.

Ο εκλογικός κατάλογος

Το ψηφοδέλτιο που εγκρίθηκε από το εκλογικό συνέδριο της 5ης και 6ης Ιουνίου 2021, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν 35μελές. Η Εφορευτική Επιτροπή απέκλεισε όλους όσους δεν πληρούσαν τα κριτήρια εκλογής, καθώς επίσης και εκείνους για τους οποίους υπήρχαν ενστάσεις είτε εκκρεμούσαν καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες.

«Στην Δημοκρατία δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχουν αδιέξοδα. Οι εκλογές αποτελούν την δικλείδα ασφαλείας και τον καλύτερο τρόπο διεξόδου από την κρίση και το τέλμα ενός συλλογικού φορέα. Το εκλογικό συνέδριο μας εξέλεξε να ελέγξουμε τους εκλογικούς καταλόγους, να επικυρώσουμε το ψηφοδέλτιο και να διεξάγουμε τις εκλογές. Την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021, θα μιλήσει ο λαός και θα επιλέξει το νέο συμβούλιο το οποίο θα οδηγήσει την Ομοσπονδία σε μια νέα πορεία», πρόσθεσε ο κ. Καραγκούνης.

Η ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής

«Η Εφορευτική Επιτροπή καλεί όλο τον ομογενειακό τύπο και τα μέσα ενημέρωσης, μαζί με όλη την Ομογένεια να παρευρεθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. και να στηρίξουν τους Ομογενειακούς Φορείς και Συλλόγους που έχουν δικαίωμα ψήφου να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα και να εκλέξουν το καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Η παρουσία και η ψήφος όλων είναι απαραίτητη για να θριαμβεύσει η αλήθεια και η δημοκρατία.

Σας περιμένουμε όλους. Με εκτίμηση, η Εφορευτική Επιτροπή, Γεώργιος Χρυσομαλλίδης – Πρόεδρος,  Αναστάσιος Καραγκούνης – Γραμματέας, Γιάννης Καραπετρίδης – Μέλος,  Γρηγόρης Δημητρουλάκος – Μέλος και Αθανάσιος Αρώνης – Μέλος.

- Advertisement -

3 COMMENTS

 1. Ρε δικτατορίσκοι πάτε καλά; Με κλειστή την Ομοσπονδία θέλετε να κάνετε εκλογές στο προαύλιο της; Ντιπ μυαλό; Για δες που φτάσαμε στο σημείο που μια διεφθαρμένη μέχρι το κόκαλο ακροδεξιώτατη συμμορία, χωρίς ιερό και όσιο, να προσπαθεί να επιβάλει την θέληση της παράνομα στην Ομογένεια μας, για να κουκουλώσει με τις παράνομες εκλογές τις οικονομικές ατασθαλίες του παρελθόντος. Ρε άχρηστοι σας φτύνει η Ομογένεια μας. Δεν το αισθανόσαστε; Τι στο διάολο θέλετε; Να διαλύσετε την Ομοσπονδία;

 2. Αξιότιμε κύριε Λυγγέρα,
  Καλά τα λες!
  Είναι μήπως τυχαίο το ότι δεν υπάρχει ούτε δείγμα από έναν/μια που πρόσκειται στην Αριστερά μέσα στα ονόματα των υποψηφίων; Ετσι ακριβώς όπως συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια.
  Χωρίς θέση – αντίθεση – σύνθεση, καταντάει ένας θλιβερός μονόλογος και τίποτε άλλο. Αυτό που συμβαίνει ακριβώς τώρα όπως πολύ σωστά το περιγράφεις.
  Ένα ξεκαθάρισμα ακροδεξιών/φασιστικών λογαριασμών με αλυσίδες και δραπέτευση από την πίσω πόρτα…
  Το είδαμε με τον ποιο ξεκάθαρο τρόπο εδώ: https://www.anamniseis.net/haos-sto-stathakio-me-louketa-kai-bravous-akyrosan-ti-geniki-syneleysi-tis-omospondias/

 3. Αγαπητέ κύριε Ελπίνωρ,

  Για να μην παρεξηγηθώ δεν ανήκω στην αριστερά. Ανεξάρτητος είμαι. Συγκεκριμένα είμαι αλλεργικός σε κάθε είδους φασισμό προερχόμενο από την άκρα δεξιά η την άκρα αριστερά. Όλα αυτά τα ακροδεξιώτατα φασισταριά της Ομοσπονδίας βρίσκουν και κάνουν γιατί δεν υπάρχει δυνατή αντιπολίτευση. Αυτό όμως που με λυπεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι οι γραφικοί δικτατορίσκοι της Ομοσπονδίας το παίζουν πρώτες μούρες στην Ομογένεια μας με μηδενικές ηγετικές ικανότητες, που αποδεικνύεται περίτρανα από την κατάντια της. Εύχομαι να σε κάλυψα. Τα δέοντα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.