Η Δημοκρατική βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης

1
117
Η αμερικανίδα Δημοκρατική βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, η οποία αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Η αμερικανίδα Δημοκρατική βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

“Είμαι επιζήσασα σεξουαλικής επίθεσης και δεν το έχω πει αυτό σε πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου”, είπε η Οκάσιο-Κορτέζ κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικανούς που αποφεύγουν να αναλάβουν ευθύνη για την εισβολή τον περασμένο μήνα στο Καπιτώλιο και χαρακτηρίζοντας αυτή τη συμπεριφορά τους “τακτική εκείνων που κακοποιούν”.

Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια των Δημοκρατικών, η 31χρονη στη ζωντανή μετάδοση από τον λογαριασμό της στο Instagram χθες δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την εμπειρία της αυτή, αλλά είπε: “Όταν περνάς κάτι τραυματικό, τα τραύματα ενώνονται μεταξύ τους”.

Η ίδια άσκησε κριτική εις βάρος συντηρητικών Ρεπουμπλικανών, όπως ο γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ, επειδή δεν ανέλαβαν την ευθύνη τους για την εισβολή στο Καπιτώλιο που άφησε πίσω της πέντε νεκρούς.

Η βουλευτής περιέγραψε ότι κρύφτηκε στο μπάνιο του γραφείου της στο Κογκρέσο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Καπιτώλιο.

“Νόμιζα ότι θα πεθάνω”, λέει και ανακαλεί στη μνήμη της πως είδε πίσω από την πόρτα έναν λευκό άνδρα να εισβάλλει στο γραφείο της και να φωνάζει: “Που είναι; Που είναι;”.

Όπως λέει η ίδια, επρόκειτο για έναν αστυνομικό της μονάδας του Καπιτώλιου, αλλά την κοίταζε “εχθρικά και οργισμένα” και δεν της δήλωσε την ταυτότητά του.

Όπως υπογραμμίζει, τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της δεν καταλάβαιναν αν ήταν εκεί “για να μας βοηθήσει ή για να μας κάνει κακό”.

Τελικά κατάφερε με την βοήθεια ενός συνεργάτη της να φτάσει σε ένα άλλο κτίριο και κρύφτηκε στο γραφείο ενός συναδέλφου της, όπου παρέμεινε επί ώρες.

Μάλιστα, όπως προσθέτει, είχε δεχτεί παρενόχληση από άτομα που αυτοχαρακτηρίζονται οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ επί ημέρες πριν από τις 6 Ιανουαρίου και προειδοποιήσεις από άλλα μέλη του Κογρέσου “να προσέχει” την ημέρα της πορείας.

Η νεαρή βουλευτής των Δημοκρατικών δήλωσε έτοιμη να δεχτεί κριτική από τη στιγμή που μοιράστηκε την εμπειρία της για την σεξουαλική επίθεση που έχει υποστεί επειδή δεν συνδέεται άμεσα με τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με την ίδια, το Κογκρέσο έχει θέσει στη διάθεση των βουλευτών ψυχολόγους, ειδικά για όσους ήρθαν σε επαφή με τους εισβολείς, ώστε να τους βοηθήσουν να επεξεργαστούν την τραυματική εμπειρία.

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Έ, όχι και Δημοκρατική Βουλευτής Μήτσο μου
    αυτή είναι πιστό αντίγραφο των Αρχιμπουλσοβήκων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.