ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ομογενής δικηγόρος Μαρία Μάρκου αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου για την ανάληψη της προεδρίας και συνάμα την ευθύνη για τη σύσταση του νεότερου φορέα της οργάνωσης.

Πρόκειται για το Τμήμα Παιδιών, Νεολαίας και Μητέρων το οποίο θα καλύψει το κενό που υπήρχε στην Ελληνική Ομοσπονδία και θα διοργανώσει ποικίλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προθυμία της κ. Μαρία Μάρκου και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η Μαρία Μάρκου είναι μια νέα δικηγόρος και έχει εκπλήξει την ομογένεια με τις ποιοτικές εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει και πάνω από όλα με τον χαρισματικό της χαρακτήρα και την ευρυμάθειά της».

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Νίκος Αλεξίου, Μαρία Μάρκου και Στέλιος Τακετζής. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

«Η ανάληψη της προεδρίας του νεοσύστατου τμήματος από μία δικηγόρο και δη μητέρας δύο παιδιών θα αλλάξει τα δεδομένα και θα προλειάνει το έδαφος για την προσέλκυση νέων καταξιωμένων επαγγελματιών και επιστημόνων και δη γυναικών όχι μόνο για να πλαισιώσουν την επιτροπή, αλλά και για να προσφέρουν τη συμβολή τους στη γενικότερη προσπάθεια που έχουμε αναλάβει για την αναβάθμιση της Ομοσπονδίας», πρόσθεσε ο κ. Μειμάρογλου.

Η κ. Μάρκου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «άρχισαν ήδη τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της πρώτης εκδήλωσης εν όψει της 196ης επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας».

Η απόφαση για την ίδρυση του εν λόγω τμήματος θα κοινοποιηθεί κατά τη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση της 29ης Μαρτίου 2019 που θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 5 Δεκεμβρίου 2019 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Στη συγκέντρωση θα παραστεί και η Μαρία Μάρκου, η οποία θα μοιραστεί για πρώτη φορά με το ευρύτερο κοινό τα οράματα και τους στόχους του νεοσύστατου φορέα.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.