ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Η Αστόρια αποτελεί το προπύργιο του ελληνισμού» επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προεκλογική συγκέντρωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 21 Νοεμβρίου 2019 από ομογενείς στον πρώτο όροφο του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια ο υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής Μιχάλης Ταννούσης.

Ο ομογενής είναι υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής της 64ης εκλογικής περιφέρειας που συμπεριλαμβάνει το Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ. Επωφελούμενος της ευκαιρίας παρέστη στην πανομογενειακή συγκέντρωση που έλαβε χώρα στον δεύτερο όροφο του Σταθάκειου και εξέπληξε τους ομογενείς με την απλότητά του, την άνετη επικοινωνία στην ελληνική, με το τεμπεραμέντο του και πάνω από όλα με την ευφυία του.

Τον ομογενή καλωσόρισε ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόκρη Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ταννούση και υπενθύμισε στους ομογενείς ότι η ενίσχυση της πολιτικής ισχύς της ομογένειας είναι επωφελής όχι μόνο για την ομογένεια και την Αμερική, αλλά και για την γενέτειρα και το Κυπριακό.

Ο πρώην πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και συνάμα πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, Δημήτριος Καλαμαράς με έκδηλη την υπερηφάνεια τόνισε ότι ποιεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να παρουσιάσει στην Αστόρια τον υποψήφιο βουλευτή της εκλογικής του περιφέρειας.

Ο κ. Καλαμαράς επεσήμανε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε την πολιτική μας ισχύ και ότι ο Μιχάλης Ταννούσης είναι ταλαντούχος και «overqualified», όπως είθισται να λένε και οι Αμερικανοί.

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την έδρα», επεσήμανε ο κ. Καλαμαράς υπενθυμίζοντας ότι όταν πρόκειται για ομογενείς στηρίζουμε ανεπιφύλακτα χωρίς ποτέ να λαμβάνουμε υπόψη την κομματική ταυτότητα.

Σε πρώτο πλάνο ο Αλέξανδρος Μπαρμπαγιάννης ενώ υπογράφει στο παρουσιολόγιο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Ταννούση επεσήμανε ότι η τύχη του θα κριθεί στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θα λάβουν χώρα στις 23 Ιουνίου 2020, όπου θα αναμετρηθεί με τον αλβανικής καταγωγής Μάρκο Κέπι, ο οποίος κάθε άλλο παρά φιλικές διαθέσεις έχει προς τους ομογενείς.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, αναφέρθηκε στην καταγωγή του Μιχάλη Ταννούση και μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι γόνος Ελλήνων προσφύγων και ότι κατάγονται από την ίδια πόλη και συγκεκριμένα από την κατεχόμενη Κερύνεια.

«Ελπίζουμε ότι η Νικόλ Μαλλιωτάκη θα είναι η 6η Ελληνοαμερικανίδα που θα αναδειχθεί σε Ομοσπονδιακό επίπεδο. Οι 5 είναι λίγοι, για παράδειγμα στη Γερουσία δεν έχουμε κανέναν. Θα είναι λαχείο για εμάς εάν η Νικόλ γίνει ομοσπονδιακός βουλευτής και ο Μάικ Πολιτειακός. Ελπίζω ότι όλοι θα βοηθήσετε για να συνεχίσουμε τον αγώνα. Οι έχοντες δικαίωμα ψήφου στην περιοχή, ακόμη περισσότερο», επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που ενθάρρυνε τον Μιχάλη να εισέλθει στον πολιτικό στίβο.

Από αριστερά οι Μιχάλης Ταννούσης, Βασίλειος Σταθάκος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πέτρος Γαλάτουλας, Άννα Νότη και Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Μιχάλης Ταννούσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την θερμή υποδοχή και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παρατήσει την καριέρα του ως βοηθός εισαγγελέας του Στάτεν Αϊλαντ.

Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία επεσήμανε ότι θα κριθεί από την οικονομική υπεροχή που θα του παράσχουν οι ομογενείς και από την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Αμέσως μετά προσήλθε στην ερανική εκδήλωση που έλαβε χώρα στον πρώτο όροφο του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει και κατ΄ ιδίαν με τους ομογενείς υποστηρικτές του.

Από αριστερά διακρίνονται οι Άρης Κουρκουμέλης, Κώστας Λαμπρόπουλος, Μιχάλης Ταννούσης, Γιώργος Ζούβελος και Γεώργιος Γεωργόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.