Η Αρχιεπισκοπή θα αναλάβει την φιλοξενία των Ευζώνων για την παρέλαση της Νέας Υόρκης

2
Από αριστερά διακρίνονται οι Δέσποινα Αφεντούλη, Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης, Φίλιπ Κρίστοφερ, Δήμος Σιώκης και Δημήτριος Α. Γωνιάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα αναλάβει την εξ ολοκλήρου κάλυψη των εξόδων για την έλευση και την φιλοξενία του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που θα συμμετάσχει στην παρέλαση για την 202η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, που θα λάβει χώρα στις 30 Απριλίου 2023 στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, κατά την διάρκεια της εισαγωγικής ομιλίας στην πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 23ης  Φεβρουαρίου 2023 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Η αυξημένη προσέλευση των εθελοντών και των στελεχών της Επιτροπής Παρελάσεως και κυρίως η διάθεση προσφοράς τους εξέπεμψε μηνύματα ελπίδας τόσο για την οικονομική εκστρατεία, όσο και για την προετοιμασία των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν κατά την διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση της προέδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Αγγελικής Βουρνά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Κρίστοφερ ανέφερε ότι ξεπεράστηκαν όλες οι αρχικές δυσκολίες και ότι οι γραμματείς της παρελάσεως Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη και Σταύρος Παπαγερμανός θα είναι στην διάθεση των επιτροπών τις καθημερινές από τις 10.00 π.μ. έως και τις 6.00 μ.μ. είτε όταν παραστεί ανάγκη από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

Επίσης ανακοίνωσε ότι έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους οι τρεις ταμίες και συγκεκριμένα ο Πολύκαρπος Κοτρώνης, ο Χρήστος Βουρνάς και ο Δημήτριος Παλιούρας και ότι ο ίδιος θα έχει τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών της παρελάσεως.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ο κ. Κρίστοφερ επεσήμανε ότι η κ. Γεωργία Κοτζαμάνη έχει ήδη εξασφαλίσει όλες τις άδειες από τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές για την διεξαγωγή της παρελάσεως.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Γιάννη Στρουμπάκη, υπεύθυνου της εκδήλωσης στο Ξενοδοχείο Πιερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Όσον αφορά την παρέλαση επεσήμανε ότι θα ντυθεί στα γαλανόλευκα η Πέμπτη Λεωφόρος και ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να ξεπεραστεί το πρόβλημα που προέκυψε με τις μπάντες.

Ο κ. Κρίστοφερ επεσήμανε ότι έχουν ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη της οικονομικής εκστρατείας και συγκεκριμένα την εξασφάλιση $ 100.000 από το λεύκωμα, $80.000 από το λαχείο και 50  χορηγιών των $5.000 εκάστη για το επίσημο το δείπνο της Ομοσπονδίας, το οποίο θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 29 Απριλίου 2023 στο Ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν.

Αναφερόμενος στο θέμα των τελεταρχών ο κ. Κρίστοφερ επεσήμανε ότι υπάρχουν αρκετές προτάσεις μεταξύ των οποίων και του διευθύνοντα συμβούλου της JP Morgan Chase, κ. Jamie Dimon και ότι μόλις κατασταλάξουν θα συγκαλέσουν συνέντευξη τύπου προκειμένου να ανακοινώσουν τα ονόματα των τελεταρχών.

Από την παρέμβαση του προέδρου του Συλλόγου Μεσσηνίων “Αριστομένης” Σταύρος Γιαννόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως κ. Νίκος Μπάρδης, ο οποίος μαζί με την Σοφία Στρουμπάκη έχουν αναλάβει το λεύκωμα επεσήμανε ότι υπολείπονται $96.000 για την επίτευξη του στόχου και τόνισε ότι η επιτυχία του λευκώματος θα εξαρτηθεί συν τοις άλλοις και από την ανταπόκριση και την κινητοποίηση των Συλλόγων και των κοινοτήτων.

Η Νομική Καστανά, συμπρόεδρος της Επιτροπής και υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων επεσήμανε ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει δύο συμμετοχές στον Διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας και ότι καταβάλλουν προσπάθειες ούτως ώστε να προσελκύσουν περισσότερες υποψήφιες.

Αναφερόμενη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις επεσήμανε ότι θα διοργανωθούν για πρώτη φορά δύο εκδηλώσεις στην Πλατεία Αθηνών. Η πρώτη ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην Πλατεία Αθηνών και η δεύτερη το Σάββατο, 29 Απριλίου 2023, την παραμονή της Παρελάσεως.

Από την παρέμβαση του Ντίνου Ράλλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στις 26 Μαρτίου σε συνεργασία με τον Δημήτρη Φίλιο θα διοργανώσουν επετειακή εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν δύο διαλέξεις. Η πρώτη για τον ρόλο των Φιλελλήνων στην Ελληνική Επανάσταση και η δεύτερη για τις ενδυμασίες και τα όπλα των αγωνιστών της Επαναστάσεως.

O Γιάννης Στρουμπάκης, ο οποίος ηγείται της επιτροπής για την δεξίωση πριν την παρέλαση επεσήμανε ότι έχουν ήδη επιλέξει το Ξενοδοχείο «Πιερ», ότι θα στοιχίσει $26.500 και ότι η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις.

Παράλληλα τόνισε ότι αναζητούν χορηγούς ούτως ώστε να μειώσουν το κόστος.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Δήμος Σιώκης και ο Δημήτρης Φίλιος αναφέρθηκαν στο έργο της επιτροπής δημοσίων σχέσεων και τόνισαν ότι θα επιδιώξουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Οι κ.κ. Αναστάσιος Καραγκούνης και Βασίλειος Εγγλέζος, οι οποίοι ηγούνται της επιτροπής λαχείου υποσχέθηκαν όπως τις προσεχείς ημέρες τυπωθούν τα λαχεία και στην επόμενη πανομογενειακή που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023, στην Σαραντάκειο Αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.  

Μηνύματα ενότητας απηύθυναν μεταξύ άλλων ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Νέας Υόρκης Παναγιώτης Γεραζούνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνιών «Αριστεμένης» Σταύρος Γιαννόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Νίκος Διαμαντίδης, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Ντίνος Ράλλης, η πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Αγγελική Βουρνά, ο κυβερνήτης της AHEPA Ντιν Μόσκος.

Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του κυβερνήτη της AHEPA Ντιν Μόσκος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


2 COMMENTS

  1. Ειναι πολυ ενθαρρυντικο να βλεπεις ΟΛΟΥΣ τους φορεις της Ομογενειας να συνεργαζονται για τον κοινο σκοπο μιας μεγαλης πανομογενειακης παρέλασης στην πεμπτη λεωφορο για την γιορτη της Ελληνικης Παλιγγενεσιας!
    ΑΞΙΟΙ!
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.