Η Αρχιεπισκοπή επιβεβαιώνει την έλευση των Ευζώνων στην παρέλαση της Νέας Υόρκης

0
Οι δύο γενιές των Ευζώνων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης τύπου την συμμετοχή Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση για την 202η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία, όπως έγραψαν οι “Αναμνήσεις” θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2023 στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Παράλληλα τονίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος υποσχέθηκε ότι θα βρεθούν οι πόροι, σε συνεργασία με ιδιώτες δωρητές, για την κάλυψη των εξόδων της παρουσίας των Ευζώνων στην παρέλαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής:

«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, μετά από την παράκληση του προέδρου της παρέλασης Φιλίππου Κρίστοφερ ώστε η Αρχιεπισκοπή να καλύψει το κόστος για την παρουσία των Ευζώνων στην παρέλαση και αυτή τη χρονιά, ζήτησε επισήμως από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την παρουσία της προεδρικής φρουράς για το 2023 στην παρέλαση, που θα γίνει στη Νέα Υόρκη προς τιμή της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Αυτήν την εβδομάδα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι Εύζωνες θα παρευρεθούν και θα παρελάσουν στις 30 Απριλίου στη Νέα Υόρκη. Ο Αρχιεπίσκοπος υποσχέθηκε ότι θα βρεθούν οι πόροι, σε συνεργασία με ιδιώτες δωρητές, για την κάλυψη των εξόδων της παρουσίας των Ευζώνων στην παρέλαση.»

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.