Απεβίωσε ο επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και ιδρυτής του «Greek Children’s Fund»

0
Ο Στέλιος Μάθιους.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας φιλάνθρωπος, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του «Greek Children’s Fund» Στέλιος Μάθιους (Stanley Matthews) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Η θλιβερή είδηση μεταδόθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και τα μηνύματα συμπαράστασης στους οικείους του διαδέχονται το ένα το άλλο και παρέχουν την δυνατότητα στα παιδιά και στα εγγόνια να διδαχτούν περισσότερα για την κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπική δράση του πατέρα – παππού τους.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Μαρτίου 2023 από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Τελετών «Pizzi Funeral Home» στην διεύθυνση 120 Paris Ave, Northvale, NJ, 07647 για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του.

Το πρωί της Πέμπτης, 23 Μαρτίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην διεύθυνση, 353 E Clinton Ave, Tenafly, N.J., 07670, για να παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία.

Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «Brookside Cemetery» στο Englewood της Νέας Ιερσέης για να παραστούν την ταφή του και να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Νίκη το γένος Παπαδημητρίου, τα παιδιά του Sam και Anastasia Matthews, Katherine και Charles DeGruccio, Allison και Thomas Orecchio, τα εγγόνια Matthew, Anthony, Niko, Athena, Stella, Niki, Steele, Alex και Phoebe, τα αδέλφια Petros και Maria Matthews, Stavros και Joanne Matthews, Potula Georgoutsos, Evangelia Traintafilakos, Elias Matthews και Spyros Matthews τους κουνιάδους Vasiliki, Angeliki και Kiki, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Από την Σπάρτη στο αμερικανικό όνειρο

Ο Στέλιος Μάθιους γεννήθηκε το 1930 και ήταν γόνος πολύτεκνης οικογένειας της Βαρβίτσας της Σπάρτης.

Το 1951 ήρθε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και μαζί με τα αδέλφια του ασχολήθηκαν με τα εστιατόρια. Ο αείμνηστος απέκτησε τα δικά του εστιατόρια μεταξύ των οποίων και το Matthews Diner. Και δεν ασχολήθηκε μόνο με την οικογένειά του και τις επιχειρήσεις, αλλά και με τα κοινά και απετέλεσε την προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου.

Η Εταιρεία και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, καθώς επίσης και ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλάι έχουν ευεργετηθεί από την γενναιοδωρία και την προσφορά του.

Το 1983 ίδρυσε το «Greek Children’s Fund» το οποίο από τις ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα προσφέρει την δυνατότητα σε καρκινοπαθή παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο να έρθουν για περαιτέρω θεραπεία στη Νέα Υόρκη καλύπτοντας τα έξοδα νοσηλείας τους.

Η πολυσχιδής δράση και προσφορά του έχει βραβευτεί από την ομογένεια, την Εκκλησία, καθώς επίσης και τις δημοτικές και πολιτειακές αρχές.

Εξέχουσα θέση μεταξύ των μεταλλίων και των βραβείων κατέχει το μετάλλιο «Ellis Island Medal of Honor»

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στο «Greek Children’s Fund», στην διεύθυνση PO Box 541500, Flushing, N.Y., 11354, είτε στο «St. John the Theologian», 353 E. Clinton Ave, Tenafly, NJ 07670. 

Οι «Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.