Η AHEPΑ βράβευσε τον πρώην πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

0
Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης, αριστερά, ενώ συγχαίρει τον Μανώλη Ηλιάκη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της AHEPA.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών, κ. Γιώργος Χωριάτης, την παραμονή των Θεοφανείων απένειμε το βραβείο «AHEPA Heroes Medal» στον πρώην πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και συνάμα δραστήριο μέλος του 162ου Τμήματος στο Maitland της Φλόριδας, Μανώλη Ηλιάκη (Emmanuel J. Elliott).

Πρόκειται για το ανώτατο βραβείο που απονέμει η οργάνωση στα μέλη και στελέχη της σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην ομογένεια και κατ’ επέκταση στον Ελληνισμό.

Η απονομή του βραβείου έγινε κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η δεύτερη Περιφέρεια της AHEPA και τα τμήματα της και ο οποίες εντάσσονταν στο γενικότερο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στο Τάρπον Σπρινγκς για την γιορτή των Θεοφανείων.

Ο κ. Ηλιάκης είχε εκλεγεί πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής το 1982 και η θητεία του ολοκληρώθηκε το 1984 και επί δική του θητείας καταβλήθηκαν προσπάθειες για την δημιουργία Παγκόσμιας Παγκρήτιας Ένωσης και μάλιστα διετέλεσε πρόεδρός της.

Η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής είναι μια από τις πιο ισχυρές δευτεροβάθμιες οργανώσεις της ομογένειας των ΗΠΑ και ιδρύθηκε την ίδια δεκαετία που ιδρύθηκε και AHEPA.

Η AHEPA, όπως έγραψαν οι  «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε το 1922 και έχει ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες για τον εορτασμό της 100ετηρίδας και για την διοργάνωση του επικείμενου συνεδρίου στην γενέτειρα.

Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής, ιδρύθηκε το 1929 και προ δύο περίπου ετών συγκάλεσε στο Σπρινγκφιλντ της Μασαχουσέτης το 46ο Συνέδριο, στο οποίο επανεκλέχτηκε ο κ. Ελευθέριος Δραμητινός, ο οποίος είναι και ο 29ος πρόεδρος.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.