Η AHEPA καταδικάζει τα βίαια επεισόδια στον Ναό της Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον

0
46
Η ανακοίνωση της AHEPA για τα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η AHEPA, η κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών καταδίκασε τα βίαια – αιματηρά επεισόδια και την εισβολή των διαδηλωτών στο Καπιτώλιο, στον κατ΄ εξοχήν Ναό της Δημοκρατίας.

Τα επεισόδια, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» συνέβησαν το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου 2021 και λίγο μετά την ομιλία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στους οπαδούς του στην πρωτεύουσα.

Ο ύπατος πρόεδρος Γιώργος Χωριάτης εξέδωσε ανακοίνωση τύπου μέσω της οποίας υπενθυμίζει ότι τα μέλη και τα στελέχη της οργάνωσης είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων οι οποίοι πίστευαν στις αρχές και στις αξίες της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, οι οποίες υιοθετήθηκαν από τους ιδρυτές της  Αμερικής και αποτελούν και τον θεμέλιο λίθο της αμερικανικής  Δημοκρατίας.

Κατά την  διάρκεια της 100ετούς ιστορίας της οργάνωσης έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών τραγικών γεγονότων, έχουμε αγωνιστεί και έχουμε θυσιάσει τις ζωές μας στους αγώνες για την προστασία της ελευθερίας και των δημοκρατικών ιδεώδών.

Απο αριστερά, ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Γιώργος Χωριάτης ο κ. Σάββας Τσίβικος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο κ. Τσαρλς Αναστασίου και ο κ. Αντι Ζαχαριάδης. Φωτογραφία: ETA PRESS

«Η βία που διαπράχθηκε από τους σημερινούς διαδηλωτές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ είναι ειδεχθής και καταδικαστέα από όλους όσους σέβονται και εκτιμούν τα δημοκρατικά ιδανικά και τους θεσμούς και την ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας που είναι θεμελιώδης αρχή για τη Δημοκρατία.

Ζητούμε να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη, η κατάσταση να επιλυθεί ειρηνικά και να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η επικύρωση εκλογών και η καθώς πρέπει η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας», καταλήγει η δήλωση του κ. Χωριάτη.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.