Η 30ή Λεωφόρος της Αστόρια διατηρεί ακόμα τα σκήπτρα της διασκέδασης και ψυχαγωγίας των νέων

Το ομογενειακό οπωροπωλείο United Brothers Fruit Market το οποίο δεν ανέστειλε την λειτουργία και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πιο ζωντανή και πιο δημοφιλής Λεωφόρος στην Αστόρια είναι η 30ή Λεωφόρος, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Time-Out και αυτό ισχύει και μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Η ατμόσφαιρα εκεί, σημειώνει, είναι ηλεκτρισμένη.

Η διαπίστωση του περιοδικού προήλθε μετά από ερωτηματολόγιο που τέθηκε στους αναγνώστες (Time Out Index survey).

Όπως αναφέρει το περιοδικό η βορειοδυτική πλευρά του Κουίνς, δηλαδή το κομμάτι αυτό της Αστόρια, ολοένα και αυξάνεται πληθυσμιακά και αποτελεί πλέον τον πυρήνα των νέων επαγγελματιών (young professionals) που αναζητούν την σύντομη μετάβαση στο Μανχάταν και μια γειτονιά με καλό φαγητό και πολλές επιλογές για διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Όλα αυτά, δηλαδή, που προσφέρει η γειτονιά της 30ής λεωφόρου με εστιατόρια και μπαρ ισάξια με εκείνα που συνήθως συναντάς στο Μανχάταν.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στην καρδιά της 30ής Λεωρόφου της Αστόριας περιτριγυρισμένη από τα ελληνικά καταστήματα και εστιατόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναμεσά τους το ομογενειακό «Οβελίας» αλλά και τα μεταγενέστερα «Vesta», «Comfortland» «Via Trenta», «Shady lady».

Eπίσης στην ίδια λεωφόρο υπάρχουν και τα γνωστά «Avenue Cafe» και «Grand Café», παράλληλα με άλλες ομογενειακές επιχειρήσεις, όπως η γνωστή φρουταγορά του ομογενή επιχειρηματία Τομ Κουρκουμέλη και το ζαχαροπλαστείο «NY Bakery Cafe» του Πίτερ Καμπίτση.

Το περιοδικό «Time Out» ολοκληρώνοντας το αφιέρωμα στην 30ή λεωφόρο προτείνει για φαγητό το εστιατόριο «Comfortland» και για ποτό το μπαρ «Sweet Afton».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.