ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Χίλιοι και πλέον ομογενείς και άλλοι κάτοικοι της Αστόριας το μεσημέρι της Ημέρας των Ευχαριστιών (Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2022) προσήλθαν στο ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας και παρέλαβαν τα πακέτα φαγητού υπό τις ευχές των ηγετών του Συλλόγου και των τριών γενεών των εθελοντών.

Πρόκειται για το Γεύμα των Ευχαριστιών, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Αστόρια για 31 συναπτά έτη.

Το φετινό γεύμα διέφερε από τα προηγούμενα, καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν υπήρχε το παραδοσιακό τραπέζι στην μεγάλη αίθουσα στο οποίο κατά κανόνα προσέρχονταν ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος, οι δήμαρχοι, οι ομογενείς και φιλέλληνες πολιτικοί.

Το γεύμα διοργανώνεται με τις δωρεές των στελεχών και των μελών του Συλλόγου, καθώς επίσης και των επιχειρηματιών της περιοχής και προετοιμάζεται με περίσσια αγάπη από τους εθελοντές.

Οι προετοιμασίες ξεκινούν στα μέσα Σεπτεμβρίου με την εξασφάλιση των δωρεών και εντείνονται τις δύο τελευταίες εβδομάδες με την αγορά των γαλοπούλων και των υπολοίπων εδεσμάτων, το ψήσιμο της γαλοπούλας και την προετοιμασία των πακέτων φαγητού.

Το μενού εφέτος περιλάμβανε γαλοπούλα ψητή, αρακά, ρύζι, γλυκοπατάτα, ελληνική σαλάτα και επιδόρπιο και τα πακέτα έγιναν ανάρπαστα.

Ανήμερα της Εορτής των Ευχαριστιών την σκυτάλη παρέλαβαν οι έφηβοι και οι νέοι της ομογένειας, οι οποίοι, υπό την επίβλεψη των μεγαλύτερων προετοίμασαν και διένειμαν τα πακέτα.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Μιχάλης Γιάνναρης, Νίκος Γαβαλας, Γεώργιος Κίτσιος, Σεραφείμ Λάζος, Γεώργιος Αλεξίου και ο Γιώργος Φακίρης. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Στην διανομή παρέστησαν για μια ακόμη φορά ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, ο μέγας ευεργέτης του Συλλόγου Γεώργιος Φακίρης μετά της συζύγου του Σταυρούλας, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργιανών και Νήσων Ηρακλειά, Σχοινούσα και Δονούσα και συνάμα εκ των δωρητών του Γεύματος Νίκος Γαβαλάς και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας. Παρέστη επίσης και ο κιθαρωδός Σεραφείμ Λάζος, ο οποίος με τα τραγούδια του δημιούργησε μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος και άλλα στελέχη όλες τις ημέρες ήταν επί ποδός και μεριμνούσαν για τις λεπτομέρειες και μαζί με τους εθελοντές κατάφεραν να γράψουν το Γεύμα των Ευχαριστιών  με χρυσά γράμματα στην λαμπρή ιστορία του Συλλόγου.

Η νεότερη γενιά των εθελοντών του Γεύματος των Ευχαριστιών του Συλλόογου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Τόσο ο Γεώργιος Κίτσιος, όσο και ο Γεώργιος Αλεξίου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία του 31ου Γεύματος και τόνισαν ότι το Γεύμα των Ευχαριστιών δεν αποτελεί την μόνη και ούτε την μοναδική φιλανθρωπική δράση.

Τα ευαγή ιδρύματα της ομογένειας και όχι μόνο, καθώς επίσης και η Πλατεία Αθηνών κατέχουν τις πρώτες θέσεις στον μακρύ κατάλογο των ευεργετημένων από την γενναιοδωρία των ομογενών Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Ο Σύλλογος δύο φορές τον χρόνο απονέμει υποτροφίες και προσφέρει την συμβολή του σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι εθελοντές ενώ ετοιμάζουν την σούπα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Γεώργιος Κίτσιος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εθελοντές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα ψυγεία του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας είχαν γεμίσει με τα φαγητά για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προετοιμασία του 31ου Γεύματος των Ευχαριστιών του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι εθελόντριες ενώ ετοιμάζουν τις γαλοπούλες για την παραδοσιακή σούπα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι τρεις γενιές των εθελοντών οι οποίες ασχολήθηκαν με την προετοιμασία των πακέτων φαγητού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι κ.κ. Σταύρος Ζιώγκας, Γεώργιος Αλεξίου, Γεώργιος Φακίρης, Μάικ Αράπης και Γεώργιος Κίτσιος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σταύρου Ζιώγκα.
Ο Σταύρος Ζιώγκας, αριστερά και ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σταύρου Ζιώγκα.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου Γεωργίου Αλεξίου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σταύρου Ζιώγκα.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Νίκος Γαβαλάς, Γεώργιος Κίτσιος, Σεραφείμ Λάζος, Γεώργιος Αλεξίου και Γεώργιος Φακίτης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σταύρου Ζιώγκα.
Οι εθελοντές επί τω έργω. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σταύρου Ζιώγκα.
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Ευγε στον Συλλογο Ελληνοαμερικανων Ιδιοκτητων Ακινητων στην Αστορια για το δωρεαν γευμα στην εορτη των Ευχαριστιων σε χιλιους συμπολιτες μας!Ο Θεος να τους ευλογει για να συνεχισουν το φιλανθρωπο εργο τους!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.