Γιόρτασαν την 40ή επέτειο της ιδρύσεως του Παγκερκυραϊκού Συλλόγου Αμερικής

0
Το διοικητικό συμβούλιο σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την Πρόξενο Λάνα Ζωχιού, τον πρόεδρο της επιτροπής παρελάσεως Πέτρο Γαλάτουλα και τον πρόεδρο της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Παγκερκυραϊκός Σύλλογος Αμερικής το βράδυ του Σαββάτου, 1η Μαρτίου 2019, διοργάνωσε στο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ τον ετήσιο χορό στο πλαίσιο του οποίου γιόρτασαν την 40ή επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Λάνα Ζωχιού, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας, ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των επτανησιακών σωματείων.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μπάρδης συνεχάρη τη νέα γενιά του Συλλόγου που προ πέντε περίπου ετών ανέλαβε την πρωτοβουλία για την αναζωογόνηση του Συλλόγου και ενέτειναν την κοινωνική και φιλανθρωπική τους δράση.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και κάλεσε τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την 198η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που θα διοργανωθούν στη Νέα Υόρκη και στις οποίες θα συμμετάσχει η ιστορική Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» από τη γενέτειρά τους.

Ο γενικός Πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και η Πρόξενος Λάνα Ζωχιού συγχάρηκαν στα στελέχη και τα μέλη για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τη νέα γενιά και για τη μεταλαμπάδευση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων, καθώς επίσης και για την αγάπη τους για την Κέρκυρα.

Ο πρόεδρος Θοδωρής Δουκάκης, η Σπυριδούλα Τσουκαλά και άλλα στελέχη και μέλη του Συλλόγου.

O πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Δουκάκης τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση, όσο και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των μελών και φίλων στη γιορτή, καθώς επίσης και για τις άοκνες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής.

«Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς επίσης και όλους όσους προσέφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για τους στόχους της εκδήλωσης επεσήμανε ότι είχε ως στόχο τον εορτασμό της επετείου, την αλληλογνωριμία και την ψυχαγωγία.

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις του 2019 επεσήμανε ότι πρόσφατα αναβίωσαν τα έθιμα της κοπής της βασιλόπιτας και ότι το προσεχές διάστημα θα προετοιμαστούν για την παρέλαση, καθώς επίσης και για το πασχαλινό γλέντι.

Γενική άποψη της αίθουσας

Ο Θοδωρής Δουκάκης ανήκει στη νεότερη γενιά των ομογενών και ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση Global Stone, η οποία ειδικεύεται στον τομέα των μαρμάρων και των πλακιδίων και έχει δύο καταστήματα, το πρώτο στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς και το δεύτερο στο Κόμακ του Λονγκ Αϊλαντ. Είναι νυμφευμένος με την Ευαγγελία και έχουν τρία παιδιά, τον Ιωάννη, τη Ρίτα και το Λάμπρο.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.