ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια το βράδυ του Σαββάτου, 28 Δεκεμβρίου 2019, είχε φορέσει τα γιορτινά του. Τα πολύχρωμα μπαλόνια με τις ευχές «Χαρούμενα Γενέθλια» και γενικότερα ο διάκοσμος δημιουργούσαν μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα, η οποία καθιστούσε ακόμη πιο λαμπερά τα πρόσωπα των εθελοντών και των δωρητών της εκδήλωσης για τη συγκέντρωση των χρημάτων για την τοποθέτηση του νέου τεχνητού μέλους του Γιάννη Μινάρδου.

Λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. χαμήλωσαν τα φώτα και ανέμεναν την άφιξη του Γιάννη Μινάρδου και της αδελφής του Νίνας Αναστασοπούλου  και μόλις άνοιξε η πόρτα άρχισαν όλοι μαζί να τραγουδούν «Happy Birthday». Ο Γιάννης τους αγκάλιαζε όπως τα δικά του αδέλφια και τα μάτια του έλαμπαν από την χαρά και τη συγκίνηση.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης «Κέφαλος» Νίκος Αλυσανδράτος καλωσόρισε τον Γιάννη και τον αποκάλεσε «ήρωα της ζωής» και πηγή έμπνευσης για τους πεντακόσιους περίπου ομογενείς που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή τους και το βράδυ της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2019, συγκεντρώθηκαν στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια και συγκεντρώθηκαν πάνω από $55.000.

Η εν λόγω ερανική εκδήλωση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν από τις πιο επιτυχημένες ερανικές εκδηλώσεις του 2019 τόσο ως προς την συμμετοχή και το ποσό που συγκεντρώθηκε, όσο και ως προς τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο τα χρήματα έφτασαν στον προορισμό τους και έκαναν τη διαφορά.

Ο κ. Αλυσανδράτος ανέγνωσε τη βεβαίωση της εταιρείας interkinetic, η οποία ειδικεύεται στην τοποθέτηση τεχνητών μελών με έδρα την Αθήνα και στην οποία αναφέρεται ότι το κόστος του τεχνητού μέλους του κ. Μινάρδου  ανήλθε στα $ 67.800 και ότι έχουν ήδη κατατεθεί $ 4.500  επί πλέον δολάρια για το κόστος του σέρβις του μέλους μετά τη λήξη της τριετούς εγγυήσεως που παρέχει η εταιρεία που κατασκεύασε το μέλος.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Αλυσανδράτος, Νίνα Αναστασοπούλου και Γιώννης Μινάρδος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη γενναιοδωρία των ομογενών και τόνισε ότι η τούρτα των γενεθλίων του Γιάννη είναι δωρεά του Ζαχαροπλαστείου «Λευκός Πύργος» και της Γιούλης Πανταζή.

«Ο Γιάννης προσφέρει ως αντίδωρο το ποσό των $500 για να το αξιοποιήσουμε για φιλανθρωπικό σκοπό», επεσήμανε ο κ. Αλυσανδράτος.

Τα χρήματα αυτά, όπως δήλωσε ο κ. Αλυσανδράτος στις «Αναμνήσεις» θα διατεθούν για το μνημείο στον τάφο του συμπατριώτη τους Βενεδίκτου Μιλιαρέση.

Ο Γιάννης Μινάρδος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους Γρηγόρη Κουλμπαλίδη, Γιάννη Αμοργιανό, Θεόδωρο Γιάνναρη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο αείμνηστος όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν άστεγος. Ο Σύλλογος προ μερικών ετών μόλις πληροφορήθηκε ότι ένας συμπατριώτης τους είχε μείνει άστεγος δεν παρέμεινε αδρανής. Έσπευσε στο πλευρό του και δεν του εξασφάλισε μόνο στέγη, αλλά του παρείχε και τη δυνατότητα να αισθανθεί ότι ανήκει στη μεγάλη και δυναμική οικογένεια του «Κέφαλου» και ότι έχει πολλά αδέλφια.

Τον Αύγουστο 2918 ο Βενέδικτος άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Σύλλογος εξέπληξε και πάλι την ομογένεια και την Κεφαλονιά, διότι κάλυψε όλα τα έξοδα της κηδείας, του απεύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου στο Γκρίνπορτ του Λονγκ Αϊλαντ και εν συνεχεία παρακολούθησε τον ενταφιασμό του στο ελληνικό τμήμα του Κοιμητηρίου του Γκρίνπορτ.

Τώρα πλέον ετοιμάζεται για να κάνει και τον μνημείο του τάφου του.

Μετά τους χαιρετισμούς ο Γιάννης και οι λοιποί προσκεκλημένοι απόλαυσαν τα εδέσματα που προετοίμασαν οι εθελοντές και οι εθελόντριες.

Αριστερά η φωτογράφος Μαρία Τόλιου, ενώ δεξιά ο Γιάννης Μινάρδος με τις εθελόντριες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Γιάννης Μινάρδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.