Γιάννης Στάικος, Ειρήνη Τσιάρη και «Olympic Orchestra» στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας

0
217
Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Δημούσης, Γιάννης Στάικος, Μπάμπης Σιαμπελίδης και Ειρήνη Τσιάρη. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο καύσωνας και οι προγνώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σποραδικές βροχές στάθηκαν ανίκανοι να παρεμποδίσουν τους ομογενείς και τους άλλους Αστοριείς να παραμείνουν πιστοί στο ραντεβού που δίνουν κάθε Τρίτη για τρεις και πλέον δεκαετίες για να παρακολουθήσουν την Ελληνική βραδιά στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας.

Πρωταγωνιστές της 6ης κατά σειρά Ελληνικής Βραδιάς ήταν οι Γιάννης Στάικος, Ειρήνη Τσιάρη και Olympic Orchestra οι οποίοι ερμήνευσαν αριστουργήματα του ελληνικού πενταγράμμου και οι οποίοι μοιράστηκαν τον χώρο με τις χορεύτριες κοιλιάς, οι οποίες ερμήνευσαν ελληνικά τραγούδια.

Στην παράσταση παρέστησαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Τζορτζ Ντέλης, ο ταμίας, Γιώργος Σταματιάδης και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, κ. Γιώργος Κίτσιος, οι οποίοι συνεχάρησαν τους ερμηνευτές και την ορχήστρα και συνάμα εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς της εν λόγω ελληνικής βραδιάς.

Πρόκειται για τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας και την στεγαστική τράπεζα «Lyons Mortgages Services» με έδρα την Αστόρια.

Σε πρώτο πλάνο η Ειρήνη Τσιάρη. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Οι Ελληνικές Βραδιές λαμβάνουν χώρα κάθε Τρίτη και θα συνεχιστούν μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου 2022.

Την ερχόμενη Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 την σκυτάλη θα λάβουν η ορχήστρα «Melodia» η οποία θα μοιραστεί το πλατό με την «Noora Belly Dancers». Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Γιώργος Αλμυρούδης και το Aldos Democratic Club με έδρα την Αστόρια.

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών ως γνωστόν ανήκει στην Υπηρεσία Πάρκων του Δήμου της Νέας Υόρκης, συνεπώς τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 μετονόμασε την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

Διοικούσα Επιτροπή

Η διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών απαρτίζεται από τους κ.κ. Τζορτζ Ντέλη, πρόεδρο, Γιώργο Αλεξίου, αντιπρόεδρο, Γιώργο Σταματιάδη, ταμία, Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, Χρήστο Καραστάθη, καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιώργο Μανωλούκου, υπεύθυνο ασφάλειας, Αγγελική Ψώνη, νομική σύμβουλο και Γιώργο Ζούβελο υπεύθυνο ΜΜΕ.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Χριστίνα Κωστάκη, Νίκος Νικολαΐδης, Τζορτζ Ντέλης και Γιώργος Σταματιάδης. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Τζορτζ Ντέλη σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις χορέυτριες κοιλιάς, την Χριστίνα Παναγοπούλου – Κωστάκη και τον Νίκο Νικολαϊδη. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Οι χορεύτριες κοιλιάς οι οποίες συμμετείχαν στην Ελληνική βραδιά της Πλατείας Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Η χορεύτρια κοιλιάς στην Ελληνική βραδιά της Πλατείας Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Χορεύτρια κοιλιάς στην Ελληνική Βραδιά της Πλατείας Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Χορεύτρια κοιλιάς στην Ελληνική βραδιά της Πλατείας Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.