ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο διακεκριμένος ομογενής δικηγόρος Γεώργιος Τσουγκαράκης διορίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού νομικού συμβούλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Στη σχετική ανακοίνωση τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προέβη στον διορισμό του και ότι τέθηκε άμεσα σε ισχύ.

Ο κ. Τσουγκαράκης θα δίνει αναφορά απευθείας στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ενώ θα συνεργάζεται στενά με την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο και την Εκτελεστική Επιτροπή του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε ότι «η Αρχιεπισκοπή διέρχεται μια περίοδο μεγάλης ανασυγκρότησης. Έχοντας νομικό σύμβουλο ένα μόνιμο μέλος του διοικητικού  προσωπικού της Αρχιεπισκοπής θα μας βοηθήσει στην συνέχιση της αποστολής μας να υπηρετούμε τους πιστούς με ευθύνη και αναφορά προς αυτούς, προωθώντας παράλληλα την πλήρη συμμόρφωση με τους νόμους που μας διέπουν ως θρησκευτικό ίδρυμα».

Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε πως «είναι διακεκριμένος δικηγόρος σε μία από τις πιο αξιόπιστες δικηγορικές εταιρείες της χώρας και είναι αφοσιωμένος στην Ιερή Ορθόδοξη Πίστη μας. Είναι ενεργό μέλος της Εκκλησίας, πρώην πρόεδρος της ενορίας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλαϊ της Νέας Ιερσέης, και συνάμα  μέλος του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαζόμαστε μαζί του».

Ο κ. Τσουγκαράκης ήταν συνεργάτης με τη δικηγορική εταιρία Hughes Hubbard & Reed LLP, στην οποία θήτευσε πάνω από 33 χρόνια αντιπροσωπεύοντας μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Αρχιεπισκοπή θα διατηρήσει στην εταιρεία τη θέση συμβούλου.
Ο κ. Τσουγκαράκης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Ανυπομονώ να υπηρετήσω την πίστη μου και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδόφορο, για τον οποίο έχω πολύ σεβασμό και αγάπη. Θα είναι επίσης μεγάλη μου τιμή να συνεργάζομαι με ταλαντούχους νομικούς της Νομικής Eπιτροπής της Αρχιεπισκοπής στην οποία ηγείται ο Γεώργιος Σταμπουλίδης από την νομική εταιρεία Baker Hostetler».

Ο κ. Τσουγκαράκης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Bucknell και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Είναι νυμφευμένος με την δικηγόρο Ευαγγελία Μ. Πονήρου, και έχουν δύο παιδιά, την Κίρα, 23, απόφοιτο του Barnard College, και τον Αντώνιο, 21 ετών, απόφοιτο του Πανεπιστημίου Cornell και διαμένουν στο Χάρλεμ.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.