ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Το Τμήμα Νεότητας της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης το βράδυ της Τρίτης, 21ης Δεκεμβρίου 2021, διοργάνωσε στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Αθανασίου στο Παράμους μια γεμάτη νόημα χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μαθητές των κατηχητικών σχολείων της Βόρειας Νέας Ιερσέης.

Η γιορτή εντάσσονταν στο γενικότερο πλαίσιο των περιφερειακών χριστουγεννιάτικων γιορτών που διοργάνωσε η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης συμπεριλαμβανομένης και της καθιερωμένης τελετής φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο πρωτοσύγκελος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης και οι ιερείς όλων των κοινοτήτων της κεντρικής και της Βόρειας Νέας Ιερσέης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Άννας στο Φλέμινγκτον της Νέας Ιερσέης, π. Αναστάσιος Κούσουλας, ο οποίος καλωσόρισε τους μαθητές, τις δασκάλες και τους γονείς και ο οποίος ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος φωταγώγησε το δέντρο και μαζί με τους Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο τοποθέτησαν τα πρώτα στολίδια.  

Ακολούθως η χορωδία υπό την διεύθυνση της χοράρχου – σοπράνου Όλγας Ξανθοπούλου ερμήνευσε τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και στις δύο γλώσσες και απέσπασε τα ευμενή σχόλια των ιεραρχών, των ιερέων και των γονέων.

Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ενώ μοιράζει δώρα στους μαθητές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της GOYA, Θεόδωρος Κώστας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και όλους τους παρισταμένους και παρέδωσε τα δώρα της νεολαίας στον Αρχιεπίσκοπο και στον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο.

Ο  Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους μαθητές και τους δασκάλους καθώς επίσης και την κοινότητα του Αγίου Αθανασίου στο Παράμους της Νέας Ιερσέης.

Στην συνέχεια μοίρασε δώρα σε όλους τους μαθητές, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές, τις δασκάλες και τους ιερείς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Αναστάσιος Κούσουλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται ο π. Αναστάσιος Κούσουλας, ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Νεολαίας της Μητροπόλεως Θεόδωρος Κώστας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι γονείς και τα μέλη της κοινότητας ενώ παρακολουθούν την γιορτή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η χορωδία και η χοράρχης – σοπράνο Όλγα Ξανθοπούλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Αριστερά οι π. Αμαστάσιος Κούσουλας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ενώ δεξιά ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την είσοδο του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στο Γυμνατήριο της κοινότητας του Αγίου Αθανσίου στο Παράμους της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.