Θα τελεστεί Εσπερινός και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας

Λειτουργία για πρώτη φορά σήμερα μετά την 11η Σεπτεμβρίου στον ναό του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν στην Νέα Υόρκη

Ύστερα από 20 χρόνια θα τελεστεί για πρώτη φορά σήμερα στις 7:30 μ.μ., παραμονή της μαύρης επετείου του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους στην Νέα Υόρκη θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Εσπερινός και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας.

Στην τελετή της επιμνημόσυνης δέησης θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στην Αμερική από την Χίο.

MIDDS

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου, που οδεύει προς αποπεράτωση, θα φωταγωγηθεί σήμερα και αύριο φωτίζοντας την ευρύτερη περιοχή, για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια και μετά από επίλυση πολλών οικονομικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση.

Όπως διαβεβαίωσε Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για τον Ναό, με την ενθρόνισή του στην Αμερική, τον Ιούνιο του 2019 «δεν θα είναι πλέον μόνο μία ελληνορθόδοξη εκκλησία, αλλά θα γίνει Ιερό Εθνικό Προσκύνημα για όλους τους Ορθοδόξους, για τον Ελληνισμό και προσκύνημα για όλο τον Αμερικανικό λαό».

Την ανοικοδόμηση του ναού έχει αναλάβει ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, με την επωνυμία «οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου».

Τον Ναό σχεδίασε ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα και η αγιογράφηση γίνεται από τον αγιογράφο ιερομόναχο Λουκά της Μονής Ξενοφώντος , ο οποίος φιλοτεχνεί αγιογραφίες στους τοίχους του Ιερού Ναού με παραστάσεις από τον βίο του και τα θαύματα του Αγίου Νικολάου, για να δώσουν στους ανθρώπους την ελπίδα.

Ο μοναχός αποκαλύπτει στο “protothema.gr” τις εικόνες που έχει στο μυαλό τους: «Ο Παντοκράτωρ Κύριος στην κορυφή του ακτινωτού τρούλου επιβλέπει την κτίση όλη. Οι Προφήτες ολόγυρά του μαρτυρούν την αδιάψευστη ενανθρώπησή του. Η δε Μητέρα του Κυρίου και όλου του ανθρωπίνου γένους μεσίτρια μεταξύ ουρανού και γης στην κόγχη του Ιερού σκεπάζει με το Μαφόριό της όλη την πόλη και τον κόσμο άπαντα. Χαμηλότερα της Παναγίας η Θεία μετάληψις των Αποστόλων που προσέρχονται στον Κύριο για να λάβουν το Σώμα και το Αίμα του, τα ζωοποιά και σωτήρια εχέγγυα της Βασιλείας των Ουρανών. Παρακάτω οι μεγάλοι Ιεράρχες συμμετέχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας όπου συμπαρίσταται όλη η Εκκλησία η στρατευομένη και η θριαμβεύουσα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

- Advertisement -

1 COMMENT

 1. Αυτό που γίνεται είναι για το 9/11 και για
  επίδειξη ότι επιτέλους άνοιξε. Όμως η
  αλήθεια είναι πως ο Άγιος Νικόλαος είναι
  ακόμη ΚΑΡΑ ΓΙΑΠΙ…..και έχουν περάσει
  20 ολόκληρα χρόνια και το κόστος από 25
  εκατομμύρια θα ξεπεράσει τα 100. Σίγουρα
  υπάρχει ΚΑΤΑΡΑ του Αγίου , απόδειξη ο
  μαφιόζος Κουόμο που θα ήταν στα μέσα και
  τα έξω στα εγκαίνια έχασε την δουλειά του
  και βρώμησε ακόμη περισσότερο το ονομά
  του. Το ίδιο και χειρότερο θα πάθουν και οι
  δικοί μας μαφιόζοι που φιλούσαν το χέρι του
  Αρχιμαφιόζου , είναι οι γνωστοί που κυκλοφορούν
  με μούσι…..Μέχρι τα εγκαίνια θα γίνουν πολλά
  ακόμη, οι Κατάρες δεν τέλειωσαν και ούτε θα
  τελειώσουν φτάνει ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ
  ΘΕΟΝ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.