Η ομογένεια αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη με ένα αφιέρωμα στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας

1
262
Από αριστερά διακρίνονται οι Σταμάτης Γαλανός, Τάσος Παπαϊωάννου και Σεραφείμ Λάζος. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Νεα Υόρκη. Η Ομογένεια της Νέας Υόρκης τίμησε τον αείμνηστο μεγάλο μαέστρο και συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, την περασμένη Τρίτη, στην διάρκεια μιας ακόμα ελληνικής βραδιάς στην Πλατεία Αθηνών της ελληνοκρατούμενης Αστόριας.

Δύο απο τους πιο γνωστούς και αγαπημένους μουσικούς, ο Τάσος Παπαϊωάννου και ο Σεραφείμ Λάζος απέδωσαν τιμή και σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης σε όλους όσους προσήλθαν στην Πλατεία. Μαζί τους στο μπουζούκι ο Σταμάτης Γαλανός

Δεν ήταν λοιπόν μια ακόμα ελληνική βραδιά, αλλά η πρώτη ευκαιρία να αποτίνουμε φόρο τιμής σε μια μεγάλη και οικουμενική προσωπικότητα. Και οι δυο μουσικοί θυμούνται άλλωστε τις επισκέψεις και τις εμφανίσεις του Μίκη Θεοδωράκη στη Νέα Υόρκη. Αλλά επίσης στην διάρκεια των δημοσίων εμφανίσεων τους, διαχρονικά, ερμήνευσαν πάντα συνθέσεις και τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Στιγμιότυπο από το μουσικό αφιέρωμα. Βίντεο: ETA PRESS

Έτσι ακούσαμε, μεταξύ άλλων, τα πολύ αγαπημένα τραγούδια: «Ένα το Χελιδόνι», «Της Δικαιοσύνης ήλιε», «Μαργαρίτα», «Βρέχει στην Φτωχογειτονιά», «Βράχο – βράχο τον καημό» «Φεγγάρι μάγια μου κάνες» (Το τραγούδι της ξενιτιάς), «Δραπετσώνα»

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ο Λαογραφικός Όμιλος Αμερικής πρόσφερε με μια μεγάλη ομάδα χορευτών ποικιλία παραδοσιακών χορών. Έτσι και με την παρότρυνση των χορευτών – μελών του Λαογραφικού Ομίλου στο δεύτερο μέρος των τραγουδιών του Τάσου και του Σεραφείμ ήταν ειδικά διασκευασμένο πρόγραμμα με έντεχνα λαϊκά τραγούδια με στόχο να ξεσηκώσει τους πιο τολμηρούς να χορέψουν.

Όπως ανέφερε ο συντονιστής των εκδηλώσεων στην Πλατεία Αθηνών κ. Τζορτζ Ντέλης, η βραδιά ήταν μια προσφορά της ομογενειακής εργολαβικής εταιρείας «Mega».

Ο Σταμάτης Γαλανός, αριστερά και ο Τάσος Παπαϊωάννου. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο ρεπόρτερ Φώτης Παπαγερμανός( όρθιος), Γεώργιος Κίτσιος, Χριστίνα Παναγοπούλου και Νίκος Νικολαϊδης. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Το χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής επί τω έργω. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Το χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής επί τω έργω. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Το χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής επί τω έργω. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Το χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής επί τω έργω. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
- Advertisement -

1 COMMENT

  1. […] Ο Σταμάτης Γαλανός, αριστερά και ο Τάσος Παπαϊωάννου. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς. Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο ρεπόρτερ Φώτης Παπαγερμανός( όρθιος), Γεώργιος Κίτσιος, Χριστίνα Παναγοπούλου και Νίκος Νικολαϊδης. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς. Το χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής επί τω έργω. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς. Το χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής επί τω έργω. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς. Το χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής επί τω έργω. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς. Το χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής επί τω έργω. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς. https://www.anamniseis.net/i-omogenia-apoxeretise-ton-miki-theodoraki-me-ena-afieroma-stin-platia-at… […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.