Φαντασμαγορική η χριστουγεννιάτικη παράσταση του Απογευματινού Σχολείου του Γουάιτστόουν (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση της Γέννησης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Φαντασμαγορική με όλη τη σημασία της λέξεως ήταν η χριστουγεννιάτικη παράσταση των μαθητών του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη», η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης, 20ης Δεκεμβρίου 2022 στο Γυμναστήριο «Μιχαήλ και Χριστίνα Ψαρού» της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν.

Οι γονείς και οι παππούδες είχαν στην κυριολεξία κατακλύσει το Γυμναστήριο και ανέμεναν υπομονητικά την είσοδο των παιδιών και εγγονιών τους για την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεώργιος Αναστασίου ανέπεμψε την προσευχή και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά.

Η διευθύντρια του σχολείου Χριστίνα Μακρίδου καλωσόρισε τους γονείς και τα στελέχη της κοινότητας και τους κάλεσε να συνεορτάσουν τη γέννηση του συνανθρώπου.

Η κ. Μακρίδου αναφέρθηκε στις αστείρευτες δυνάμεις των γονέων, οι οποίες σε συνδυασμό με την αγάπη τους για το σχολείο τους παρέχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων και να εξοικονομήσουν χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο.

Αμέσως μετά άρχισε η παράσταση η οποία περιλάμβανε την αναπαράσταση της Γέννησης με τη συμμετοχή των μαθητών της  4ης και της 5ης και την αφήγηση της Αναπαράστασης την οποία ανέλαβαν οι μαθητές της 7ης τάξης.

Οι γονείς και οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη ενώ παρακολουθούν την παράσταση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι μαθητές της 2ης τάξης ερμήνευσαν το «Φρόστυ ο χιονάνθρωπος», οι μαθητές της 1ης τάξης υποδύθηκαν τα «Ξύλινα Στρατιωτάκια», τα παιδιά του Νηπιαγωγείου ερμήνευσαν το «Άγιε μου Βασίλη σε παρακαλώ», ενώ οι μαθητές της 3ης και της 4ης τάξης παρουσίασαν το μονόπρακτο «Στο σπίτι του Αη-Βασίλη».

Τέλος οι μαθητές της 3ης, 4ης, 5ης, 6ης, 7ης και της 8ης τάξης έψαλλαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τους μαθητές και τους δασκάλους συγχάρηκαν ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Δημήτριος Αντωνακάκης και οι συμπρόεδροι του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων Έφη Ανδρέου και Ευφροσύνη Ζώνα.  

Στο βήμα ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν, π. Γεώργιος Αναστασίου. Διακρίνεται επίσης και η διευθύντρια του σχολείου Χριστίνα Μακρίδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.