Ευχαριστίες Ελπιδοφόρου στην Ελλάδα για τη βοήθεια στη Θεολογική Σχολή

0
128
Η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: https://www.greeknewsonline.com/

ΒΟΣΤΩΝΗ. (ΑΠΕ-ΜΠΕ, GreekNewsOnline) Με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη γενναία οικονομική στήριξή της προς το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε εκπλήρωση της υπόσχεσης που έδωσαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσωπικά, στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική.

Στιγμιότυπο από το τρισάγιο που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβο. Φωτογραφία: https://www.greeknewsonline.com/

Όπως σημείωσε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, η γενναιοδωρία της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Hellenic College Holy Cross είναι καταπληκτική. Μάλιστα, η ίδια η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ανακοίνωσε – κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και δη στο πλαίσιο του γεύματος που παρέθεσε η σχολή προς τιμήν της και προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου- την παραλαβή της χορηγίας των 2 εκατ. ευρώ, που αφορά στο 2019.

H  χορηγία της Ελληνικής Πολιτείας προς τη σχολή ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια το χρόνο για τη στήριξη της σχολής και την αναβάθμιση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και είχε ανακοινωθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην Ουάσιγκτον, στην εκδήλωση που οργάνωσαν ομογενειακές οργανώσεις προς τιμή του επισκεπτόμενου την πόλη πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 8 Ιανουαρίου. Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ αναφέρει ότι την πρόταση εισηγήθηκε και προώθησε ο παραιτηθείς τον Δεκέμβριο του 2019 υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, κάτι που ωστόσο δεν είχε ανακοινωθεί τότε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ευχαριστώντας την ελληνική κυβέρνηση για την προσφορά της, είπε πως πρόκειται για βαρυσήμαντη επένδυση της μητέρας Ελλάδας προς τα παιδιά της στη Διασπορά, η οποία δείχνει τους πνευματικούς, τους εθνικούς και τους γλωσσικούς δεσμούς μεταξύ μας.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και η κ. Παπαδοπούλου είχαν επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο στα γραφεία της Μητροπόλεως. Μάλιστα, η Ελληνίδα πρέσβης παρέστη και στο τρισάγιο που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το ιερό βήμα του παρεκκλησίου του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής. Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και η πρέσβης εναπόθεσαν άνθη στο μνήμα του Ιακώβου και μάλιστα την ημέρα κατά την οποία «ήγε τα ονομαστήρια» ο μακαριστός. Πριν από το γεύμα, η κ. Παπαδοπούλου ξεναγήθηκε στους χώρους της Θεολογικής Σχολής ξεκινώντας από την Ιακώβειο Βιβλιοθήκη, το παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού, το οποίο αποτελεί δωρεά της ορθόδοξης νεολαίας της Αμερικής, καθώς επίσης και το Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνέχισε και το Σάββατο την επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, όπου είχε συνεργασία με τον νέο της πρόεδρο Γεώργιο Καντώνη και τους λοιπούς ακαδημαϊκούς και διοικητικούς υπευθύνους της σχολής.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Τις ευχές του για την επέτειο των 29 ετών της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έστειλε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Όπως έγραψε, «Δοξάζουμε τον Θεό για την τόσο καρποφόρα και ευεργετική για την Ορθοδοξία διακονία του. Πολλά τα έτη του».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.