Απεβίωσε στο Γουόρεν του Οχάιο η στοργική μητέρα και δραστήρια ομογενής Καλλιόπη Γαμπίλη-Κοντολέων

  Οι αείμνηστοι Μάικλ και Καλλιόπη Κοντολέον οι οποίοι έζησαν μονοιασμένα και αγαπημένα για 74 χρόνια. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλήρης ημερών απεβίωσε η ομογενής μητέρα και γιαγιά Καλλιόπη Κοντολέων, το γένος Γιαμπίλη, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, σε γηροκομείο του Οχάιο, σε ηλικία 93 ετών.

  Η Καλλιόπη Κοντολέων, που στο στενότερο περιβάλλον της ήταν πιο γνωστή ως «Κέι, ή Πόπη», γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου το 1927 και ήταν κόρη του Παντελεήμονα (Πιτ) και της Σοφίας Τικόρα-Γιαμπίλη.

  Έζησε όλη της την ζωή στο Γούορεν του Οχάιο, όπου αποφοίτησε από το γυμνάσιο «Γουόρεν Γ. Χάι Σκουλ» και στα μαθητικά της χρόνια βοηθούσε στο παντοπωλείο που διατηρούσε η Οικογένεια με την επωνυμίας «Τικόρας Γκρόσερι Στόρ». Αργότερα επίσης εργάστηκε και στο παντοπωλείο του συζύγου της με την επωνυμία «Νεβάδα Μάρκετ».

  Στην συνέχεια εργάστηκε για πολλά χρόνια στην εταιρεία «Πακάρντ Ελέκτρικ», στην αρχή ως εργάτρια στην γραμμή παραγωγής και κατόπιν ως επιθεωρήτρια στο τμήμα ποιοτικού ελέγχου.

  Τον Ιούλιο του έτους 1946 η Καλλιόπη νυμφεύθηκε τον έρωτα της ζωής της τον Μάικλ Κοντολέων και έζησαν μαζί για 74 χρόνια. Απέκτησαν δυο κόρες, την Βαρβάρα και την Σοφία και πέντε εγγόνια και δυο δισέγγονα.

  Ο συζυγός της απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο.

  Η Καλλιόπη ήταν μια δραστήρια ομογενής, μέλος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, όπου συμμετείχε στην χορωδία, δίδαξε στο κατηχητικό σχολείο της Κυριακής και ήταν μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

  Ταυτόχρονα συμμετείχε και στις «Θυγατέρες της Πηνελόπης» καθώς και στον οργανισμό «Yasou Club». Είχε επίσης συνδρομές στον σύλλογο Χιωτών από τα «Φυτά», τον Σύλλογο Καμπιωτων «Παναγία Δέσποινα»

  Μια από τις αγαπημένες της ασχολίες ήταν να συμμετέχει στο ετήσιο φεστιβάλ της κοινότητας ως εθελόντρια, ενώ στις προσωπικές της στιγμές της άρεσε να βαδίζει για ώρες πάνω στην άμμο και δίπλα στην θάλασσα και να διαβάζει νουβέλες μυστηρίου. Παράλληλα συμμετείχε σε κύκλους μελέτης της Αγίας Γραφής.

  Η πιο αγαπημένη της όμως δραστηριότητα ήταν να μαγειρεύει για την οικογένεια της.

  Η οικογένεια της εκλιπούσας επιθυμεί να εκφράσει ιδιαίτερες ευχαριστίες στο προσωπικό του γηροκομείου και του κέντρου αποκατάστασης που την φιλοξενούσαν αλλά και σε όλους τους ιδιώτες νοσοκόμους και τις νοσοκόμες που την φρόντισαν με ευσυνειδησία.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 στις 11 το πρωί. Η ταφή θα ακολουθήσει στο κοιμητήριο Oakwood.

  Αντί ανθέων δωρεές στην μνήμη της Καλλιόπη Γιαμπίλη-Κοντολέων μπορούν να κατατεθούν στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Γουόρεν και στην διεύθυνση 429 High St. NE, Warren, Ohio 44481.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.