ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Όλγα Παντέλη το βράδυ της Τρίτης, 23ης Αυγούστου 2022, έδωσε μια συναυλία στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας συνοδευόμενη από τον Σταμάτη Γαλανό στο μπουζούκι και Παύλο Δενεσίδη στα πλήκτρα και απέσπασε τα ευμενή σχόλια των ομογενών και των άλλων Αστοριέων.

Η συναυλία εντάσσονταν στο πλαίσιο των «Ελληνικών Βραδιών». Διοργανώθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών και είχε ως χορηγό τις εταιρείες και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα των Παν Γκριγκόριανς.

Την ερχόμενη Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 την σκυτάλη θα αναλάβει το μουσικό σύνολο «Melodia» και «Noora Belly Dancers», ενώ χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες «Amorelli Realty» και «George Gatzonis DDS».

Ελληνικές Βραδιές

Οι Ελληνικές Βραδιές έχουν ξεκινήσει προ τριάντα και πλέον ετών και αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της Διοικούσας Επιτροπής. Στην ίδια Πλατεία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάθε Τετάρτη θα διεξάγονται οι Ιταλικές Βραδιές, ενώ τον Σεπτέμβριο την σκυτάλη αναμένεται να αναλαμβάνουν οι λατινικές βραδιές.

Διοικούσα Επιτροπή

Η διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών απαρτίζεται από τους κ.κ. Τζορτζ Ντέλη, πρόεδρο, Γιώργο Αλεξίου, αντιπρόεδρο, Γιώργο Σταματιάδη, ταμία, Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, Χρήστο Καραστάθη, καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιώργο Μανωλούκου, υπεύθυνο ασφάλειας, Αγγελική Ψώνη, νομική σύμβουλο και Γιώργο Ζούβελο υπεύθυνο ΜΜΕ.

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών ως γνωστόν ανήκει στην Υπηρεσία Πάρκων του Δήμου της Νέας Υόρκης, συνεπώς τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Η Όλγα Παντέλη, ο Παύλος Δενεσίδης (αριστερά) και ο Σταμάτης Γαλανός. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη.

Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 μετονόμασε την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

Οι ομογενείς ενώ ξεφαντώνουν. Η Όλγα Παντέλη και ο Σταμάτης Γαλανός. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των ομογενών με την Όλγα Παντέλη. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Η Όλγα Παντέλη και ο Σταμάτης Γαλανός. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.