Ευμενή σχόλια για την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Τζάκσον Χάιτς (βίντεο)

0
Ο μαέστρος Παναγιώτης Ζαγαλιώτης, οι μουσική και η χορωδία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς το βράδυ της Τετάρτης, 28ης Δεκεμβρίου 2022, αντήχησε από τους ύμνους της Γεννήσεως και τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία έψαλε η χορωδία υπό την διεύθυνση του χορωδού και πρωτοψάλτη Παναγιώτη Ζαγαλιώτη με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Πρόκειται για την συναυλία «Christmas Kalanda Concert» η οποία στις αρχές του Δεκεμβρίου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» παρουσιάστηκε στην ιστορική κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Washington Heights, την πάλαι ποτέ Μέκκα του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης και η οποία επαναλήφθηκε στο Τζάκσον Χάιτς.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιλάμβανε βυζαντινούς ύμνους, τους οποίους παρουσίασε η Χορωδία, ενώ την παράσταση έκλεψαν δύο 11χρονα αγόρια και συγκεκριμένα ο Ηλίας Κατσίκλης και ο Αλέξανδρος Λέκκας.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλάμβανε τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και την αφήγηση και στις δύο γλώσσες. Τα παραδοσιακά όργανα και συγκεκριμένα το τρουμπελέκι, το κανονάκι, το βιολί και το ούτι κατέστησαν ακόμη πιο συγκινητική τη συναυλία.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεδεών Βαρύτιμος συνεχάρη τον χοράρχη τους χορωδούς, και τους μουσικούς για την μοναδική και ανεπανάληπτη μουσική πανδαισία που προσέφεραν και ευχήθηκε σε όλους Καλή Πρωτοχρονιά, Υγεία, χαρά, ευτυχία και ειρήνη το 2023.

Και επειδή ένα από τα Κάλαντα έλεγε «φέρτε μας κρασί να πιούμε και του Χρόνου να σας πούμε» ο π. Γεδεών και τα στελέχη της κοινότητας τους κάλεσαν στην κοινοτική αίθουσα, προσέφεραν όντως κρασί και οι ευχές εκατέρωθεν έδιναν και έπαιρναν.

Ο μαέστρος Παναγιώτης Ζγαλιώτης,και η βυζαντινή χορωδία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο μαέστρος Παναγιώτης Ζγαλιώτης,,οι μουσικοί και η βυζαντινή χορωδία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι πρωταγωνιστές της συναυλίας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον μαέστρο Παναγιώτη Ζγαλιώτη,και τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, π. Γεδεών Βαρύτιμο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.