ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ευλάβεια και κατάνυξη τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής, 6 Μαρτίου 2020, στο Εθνικό Ελληνορθόδοξο Προσκύνημα του Αγίου Φωτίου στον Άγιο Αυγουστίνο της Φλόριδας η αρχιερατική ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και η Α΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο επίσκοπος Μωκησσού, κ. Δημήτριος, ο οποίος προεξήρχε της Ακολουθίας ανέφερε με έκδηλη την ικανοποίηση ότι είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που τελείται η αρχιερατική ακολουθία στο εν λόγω Προσκύνημα στο οποίο στεγάζεται και το Μουσείο για τους πρώτους Έλληνες μετανάστες της Αμερικής, που προσγειώθηκαν στις ακτές του Αγίου Αυγουστίνου το 1768.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο ομογενής δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα, Δημήτριος Σπάρος, ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλα Κοκόλη, ο πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Δημήτρης Φίλιος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς» Μερόπη Κυριάκου και τα άλλα στελέχη των προαναφερόμενων φορέων τα οποία ταξίδεψαν από τη Νέα Υόρκη για να παραστούν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Γιαννόπουλου, του ιδρυτή του πρώτου Ελληνικού Σχολείου στον Άγιο Αυγουστίνο της Φλόριδας τα οποίο θα λάβουν χώρα σήμερα, Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020 στο προαύλιο του ιστορικού Ξύλινου Σχολείου.

Στην πρώτη σειρά η Στέλλα Κοκόλη και ο Δρ. Γεώργιος Μελικόκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ακολούθησε δείπνο σε εστιατόριο του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Οι εκδηλώσεις των αποκαλυπτηρίων θα ξεκινήσουν με την Δοξολογία προεξάρχοντος του Επισκόπου Μωκησσού, κ. Δημητρίου στο Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Φωτίου και αμέσως μετά οι προσκεκλημένοι και οι ομογενείς της περιοχής θα μεταβούν στο Ξύλινο Σχολείο, όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Γιαννόπουλου, η κατάθεση στεφάνων και οι προσφωνήσεις των επισήμων.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής και τον Σύλλογο Αρκάδων Νέα Υόρκης «Γέρος του Μωριά» με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς», του Οργανισμού Ελληνικής Παιδείας Αμερικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας.

Από αριστερά σε πρώτο πλάνο οι Λεωνίδας Ραπτάκης, Κρις Αλαχούζος, Στέλα Κοκόλη, Επίσκοπος Μωκησσού, κ. Δημήτριος και ο γενικός Πρόξενος Δημήτριος Σπάρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Επίσκοπος Μωκησσού, κ. Δημήτριος, ενώ τελεί την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Φωτίου στον Άγιο Αυγουστίνο της Φλόριδας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.