Ετήσια Πνευματική Σύναξη Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά

0
Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδάς, κ. Σωτήριος σε μια αναμνηστική φωτογραφίαμε τους ιερείς.

Συνήλθε στην πρώτη, μετά την πανδημία, ετήσια Πνευματική του Σύναξη ο Ιερός Κλήρος του Καναδά υπό την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου στο Kingston, Οντάριο από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου μέχρι την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022.

Την πρώτη ημέρα ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος έκανε την εναρκτήρια ομιλία με θέμα « Πάντα μοι έξεστιν, αλλ’ ου πάντα συμφέρει» (Α’ Κορ. 6,12). Κατόπιν παρουσίασε τους δέκα (10) νέους κληρικούς που απέκτησε η Ι. Αρχιεπισκοπή τα τελευταία τρία χρόνια.

Πέντε (5) κληρικοί εισηγήθησαν τα κάτωθι θέματα:

1. «Η επίδραση της πανδημίας στη ζωή της Εκκλησίας, του κλήρου και του λαού»: επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας.
2. «Ο ιερέας ως εξομολόγος»: π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος.
3. «Η διακονία της νεολαίας στην εποχή μετά την πανδημία»: επίσκοπος Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος.
4. «Η εκκλησιαστική συνείδηση του ιερέα και τα καθήκοντά του»: π. Φώτιος Τσάμης.
5. «Η διακονία στον εκκοσμικευμένο, πλουραλιστικό και πολυθρησκευτικό Καναδά»: π. Τιμολέων Πράττας.

Η κάθε μέρα άρχιζε με Όρθρο και την Τρίτη το βράδυ τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Kingston. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και συνελειτούργησαν οι επίσκοποι, Πατάρων κ. Αθηναγόρας, Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος και όλοι οι ιερείς. Ήταν μία Θεία Λειτουργία ιστορική. Θα μείνει αξέχαστη. Μετά τη Θεία Λειτουργία η Κοινότης του Kingston με Ιερατικώς Προϊστάμενο τον π. Ευδόκιμο Μαθιουδάκη παρέθεσε δείπνο για όλους. Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος παρουσίασε στην Κοινότητα όλους τους ιερείς από το Vancouver του Ειρηνικού Ωκεανού μέχρι το Halifax του Ατλαντικού Ωκεανού. Την Πέμπτη το πρωί εψάλλη παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Οι εισηγητές παρουσίασαν γραπτή εισήγηση στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Το κάθε θέμα συζητήθηκε διεξοδικά με συμμετοχή όλων των ιερέων και ελήφθησαν βασικές και συνετές αποφάσεις, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή.

Τη συζήτηση διεύθυνε όλες τις ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος. Η συμμετοχή των ιερέων ήταν καθολική.

Η ετήσια Πνευματική Σύναξη των Ιερέων έκλεισε με τη φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, την οποίοι έψαλαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος και όλοι οι κληρικοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος δήλωσε: «Είμαι ευτυχής, διότι στον Καναδά έχομε καλούς ιερείς. Η Εκκλησία μας προοδεύει. Δέχεται πλούσια τη χάρη και την ευλογία του Θεού. Όλοι μας ευχαριστούμε και δοξολογούμε τον Πανάγαθο Θεό. Προσεύχομαι και παρακαλώ να εργασθούμε όλοι με ζήλο Θεού αυτή την εκκλησιαστική χρονιά και υγιείς να ανταμωθούμε ξανά στην Πνευματική μας ετήσια Σύναξη το έτος 2023».

Πηγή: Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.