Αίτηση Τραμπ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για να εμποδίσει το FBI από τον έλεγχο

0
72
Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Φωτογραφία: www.mononews.gr

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αιτήθηκε χθες από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να απαγορεύσει προσωρινά στο FBI τον έλεγχο του υλικού που κατασχέθηκε από την έπαυλή του στη Φλόριντα πριν από δύο εβδομάδες, μέχρι τον ενδεχόμενο διορισμό ενός εξειδικευμένου αξιωματούχου, προκειμένου να επιβλέψει τη σχετική διαδικασία.

Η δικαστική αίτηση του Τραμπ κατατέθηκε σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ενώ ο ίδιος αιτήθηκε επίσης, από το υπουργείο Δικαιοσύνης να του χορηγήσει μία πιο λεπτομερή λίστα σχετικά με τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από την έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο στη διάρκεια της έρευνας που έγινε στις 8 Αυγούστου, ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιστρέψουν τα πράγματα που δεν συμπεριλαμβάνονταν στο εύρος του εντάλματος έρευνας.

“Δεν μπορεί να επιτραπεί στην πολιτική να επηρεάζει την απόδοση της δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στον προκριματικό εκλογικό κύκλο των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στην περίπτωση, που ο ίδιος αποφασίσει να είναι υποψήφιος,” ανέφερε η ίδια αίτηση προς το δικαστήριο.

“Η επιβολή του νόμου, είναι μία ασπίδα που προστατεύει τους Αμερικανούς. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα όπλο για πολιτικές σκοπιμότητες,” υπογραμμίζεται στην αίτηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.