Αισιόδοξα μηνύματα για τις επενδύσεις στη Ελλάδα εξέπεμψε το 22ο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link

1
48
Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Link, Νικόλαος Μπορνόζης (αριστερά) και ο Τζον Πόλσον.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με κεντρικό θέμα «Greece – Looking Ahead With Confidence», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική συμμετοχή το 22ο Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link την Τρίτη 15 και  την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, 2020 ως ψηφιακό συνέδριο, σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και μεγάλες Διεθνείς Τράπεζες και Οργανισμούς, καθώς επίσης και με την ένθερμη υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής και χρηματοοικονομικής κοινότητας. 

Έχοντας πλέον εξελιχθεί σε θεσμό για την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που εμφανίζονται στην Ελλάδα, το Συνέδριο συγκέντρωσε εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς έφερε σε επαφή πλήθος διεθνών επενδυτών, επιχειρηματιών, τραπεζικών στελεχών, τεχνοκρατών και πολιτικών αξιωματούχων από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική. Η Ψηφιακή μορφή του Συνεδρίου έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής και παρακολούθησης σε ένα παγκόσμιο κοινό.  

Η προσέλκυση επενδύσεων είναι κρίσιμης σημασίας για την επανέναρξη της οικονομίας. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σχετικά με τις 12 πρωτοβουλίες για τη στήριξη της οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε ως «12 βήματα αυτοπεποίθησης», και «γέφυρες που θα περάσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες από την υγειονομική και οικονομική αναταραχή στα ήρεμα νερά της προόδου και της ελπίδας», το Capital Link Invest in Greece Forum πραγματοποιήθηκε στην κατάλληλη χρονική στιγμή για να μεταδώσει αυτό το μήνυμα σε ένα ευρύτερο και ιδιαίτερα στοχευμένο διεθνές κοινό, να ενισχύσει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο πρωθυπουργός και άλλοι υπουργοί οι οποίοι συμμετείχαν στο 22ο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link.

Το Capital Link Invest in Greece Forum μέσα από την πορεία των 22 συναπτών ετών που διοργανώνεται, έχει επιδοθεί σε συστηματική προσπάθεια προβολής της Ελλάδος στο διεθνές επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό.

Ειδικότερα, φέτος, με διάρκεια 2 ημερών,  33 Ενότητες και 112 Ομιλητές, το Συνέδριο σκιαγράφησε με τρόπο ολοκληρωμένο, έγκυρο και διεισδυτικό τις τελευταίες εξελίξεις και προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικών & Επενδυτικών Ευκαιριών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, προβάλλοντας  επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες σε κύριους κλάδους και τομείς της οικονομίας καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα για τη στροφή της οικονομίας σε ένα νέο, βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο για την Ελλάδα του αύριο. Μίας οικονομίας με αυτοπεποίθηση: παραγωγικής, τεχνολογικά προηγμένης, καινοτόμου, εξωστρεφούς, έξυπνης και ανταγωνιστικής, γεγονός το οποίο διέψευσε τους απαισιόδοξους και προσέλκυσε την αναγνώριση των Ευρωπαίων εταίρων μας και τους επαίνους τους. 

Η ατζέντα, τα θέματα και η δομή του Συνεδρίου διαμορφώθηκαν με τρόπο ώστε να ενημερώσουν και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των διεθνών επενδυτών καθώς συνδυάζουν την ελληνική και την αμερικανική κυβερνητική προοπτική, με την προοπτική των στελεχών του ιδιωτικού τομέα, των διεθνών χρηματοδοτών και των διεθνών επενδυτών.

Δηλώσεις John Paulson

Ο κ. John Paulson, Πρόεδρος & Διευθυντής Χαρτοφυλακίου – Paulson & Co. είχε μια συζήτηση με τον κ. Νικόλαο Μπορνόζη, Πρόεδρο της Capital Link σχετικά με τις επενδύσεις του στην Ελλάδα και τις προοπτικές του για το μέλλον όσον αφορά την Ελλάδα και τις επενδύσεις.

Ο John Paulson τόνισε την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της Ελλάδας. Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε καλά τη χώρα μέσα από αυτή την κρίση ώστε να επωφεληθεί από την ανάκαμψη. Όπως ανέφερε, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα επωφελείται από μια κυβέρνηση που είναι υπέρ της ανάπτυξης, υπέρ των επενδύσεων, της οποίας οι πολιτικές έχουν προχωρήσει πέρα από την απλή μείωση των φόρων και επεκτείνονται στις μεταρρυθμίσεις του δημόσιου τομέα. Αυτές οι αναπτυξιακές πολιτικές θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν το βιοτικό επίπεδο.

Μια άλλη θετική πτυχή είναι τα σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ που θα έρθουν στην Ελλάδα ως μέρος της υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πανδημία, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά  για τη χώρα. Επιπλέον, αναμένει ότι με τα εμβόλια που έρχονται τώρα, θα μπορεί να υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη το 2021, ειδικά στον τουρισμό, από την αρχή του καλοκαιριού.

Ο κ. Πόλσον εξήρε την ατζέντα ψηφιοποίησης της κυβέρνησης και τις προσπάθειές της να ωθήσει την Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίας, ο οποίος επικεντρώνεται στις βιομηχανίες του μέλλοντος. Όλα τα κατάλληλα συστατικά είναι στην Ελλάδα για να προσελκύσουν τεχνολογικές επενδύσεις και να ωθήσουν το ΑΕΠ της Ελλάδας σε νέα ύψη. Ο Ελληνικός πληθυσμός είναι καλά μορφωμένος και εφευρετικός, υπάρχει μια κυβέρνηση που προσφέρει υποστήριξη και μια συντονισμένη οικονομική πολιτική. Επίσης, υπάρχουν φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση ψηφιακών εργαζομένων για μετεγκατάσταση και εργασία από την Ελλάδα. Αναφέρθηκε σε σημαντικές ξένες επενδύσεις στον τεχνολογικό χώρο που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Σχετικά με τον Τραπεζικό Τομέα

Ως σημαντικός επενδυτής στην Alpha Bank και στην Τράπεζα Πειραιώς είναι αισιόδοξος ότι στο πλαίσιο μιας επερχόμενης οικονομικής ανάκαμψης, οι επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα είναι από τις πιο ελκυστικές επιλογές. Συνολικά, οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται να αντιμετωπίζουν καλά τις προκλήσεις που δημιουργεί η πανδημία. Έχουν σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη μείωση των NPL από το παρελθόν, γεγονός που θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν την κερδοφορία τους και να έχουν περισσότερα κεφάλαια για να στηρίξουν την ανάπτυξη. Το σύστημα τιτλοποίησης Hercules, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την επιτάχυνση της μείωσης των NPEs. Σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται περίπου στο ένα πέμπτο σε σύγκριση με τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες, κάτι που δείχνει τη δυνατότητα κέρδους για τους επενδυτές.

Σχετικά με τις Δημόσιες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας

Υπάρχει επίσης σημαντικό περιθόριο επενδυτικού κέρδους για τις δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όπως η EYΔΑΠ, η οποία είναι μια καλά οργανωμένη εταιρεία, αλλά διαπραγματεύεται περίπου στο ένα τρίτο σε σύγκριση με Ευρωπαϊκές ομοειδείς εταιρίες. Η ελληνική κυβέρνηση είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΕΥΔΑΠ με 61%. Καθώς το Ελληνικό ρυθμιστικό καθεστώς εξελίσσεται με την ίδρυση ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, ακολουθώντας τις βέλτιστες Ευρωπαϊκές πρακτικές, όλοι οι μέτοχοι και οι ίδιες οι εταιρίες και η κοινωνία  ευρύτερα μπορούν να ωφεληθούν.

Σχετικά με την Εταιρική Διακυβέρνηση

Ο κ. Paulson υπογράμμισε την ανάγκη για σωστή εταιρική διακυβέρνηση για όλους τους επενδυτές και ανέφερε το παράδειγμα της Τράπεζας Πειραιώς, όπου καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς προσωπικότητες υπηρετούν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Γενικά, η προσοχή στην εταιρική διακυβέρνηση είναι απαραίτητη και χωρίς καλή εταιρική διακυβέρνηση είναι πολύ δύσκολο να επενδύσει με εμπιστοσύνη.

Εάν πρόκειται να επενδύσετε σε μια δημόσια διαπραγματεύσιμη εταιρεία ως μέτοχος, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η διακυβέρνηση είναι σωστή και ότι θα αντιμετωπίζεστε δίκαια ως μέτοχος και ότι δεν θα υπάρχουν εσωτερικά οφέλη για τους διευθυντές ή άλλους μεγάλους μετόχους εις βάρος των άλλων μετόχων. Επομένως, εάν η Ελλάδα θέλει να προσελκύσει το επενδυτικό κεφάλαιο, πρέπει να επιμείνει στην ισχυρή διακυβέρνηση. Και η τάση προς αυτή την κατεύθυνση είναι ήδη πολύ θετική.

Πρόθεση Αύξησης Επενδύσεων το Επόμενο Ετος

Η Paulson & Co. σκοπεύει να αυξήσει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα στο 2021, επενδύοντας κυρίως σε μετοχές. Όπως ανέφερε, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της εμπιστοσύνης που έχει ο ίδιος και άλλοι επενδυτές στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

«Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τι διαφορά κάνει για να επενδύσεις σε μια χώρα, όπου η κυβέρνηση λαμβάνει ορθές αποφάσεις οικονομικής πολιτικής και καλωσορίζει τους επενδυτές. Για μένα, ο πιο άμεσος τρόπος αύξησης της επενδυτικής μας παρουσίας στην Ελλάδα είναι μέσω μετοχών, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών μετοχών, και αυτός θα συνεχίσει να είναι ο πρωταρχικός τομέας που θα εστιάσουμε την προσοχή μας. Αλλά ένας άλλος τομέας που φαίνεται πολύ ελκυστικός για όλους τους επενδυτές είναι η αγορά ακινήτων. Μετά την οικονομική κρίση, οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα άρχισαν να αυξάνονται και συνεχίζουν να αυξάνονται ακόμη και κατ την πανδημία.

(Δείτε ολόκληρη την ομιλία στο http://forums.capitallink.com/greece/2020/Paulson.mp4

Συναντήσεις Ξένων Θεσμικών Επενδυτών

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Συνέδριο παρείχε στους ξένους επενδυτές τη δυνατότητα δικτύωσης μέσα από περισσότερα από 100 one-to-one meetings με Θεσμικούς Επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα,  με εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες, καθώς και με μέλη της αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης, που στη παρούσα συγκυρία πραγματοποιήθηκαν μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας.

Σε συνεργασία με τις επενδυτικές τράπεζες που υποστηρίζουν το Συνέδριο, διοργανώθηκαν  group sessions για τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή.

Ενδεικτικά funds που συμμετείχαν :  Allianz Asset Mgmt • Amiral Gestion • Artisan Partners, LP • Atlas Ridge Capital • Blackrock • Callawaycap • Cheever Partners, LLC • Colt Capital • Dromeus Capital • Eaton Vance • European Reliance • Fiera Capital • Franklin Templeton • Gagnon Securities • Glacier Pass Partners • Global Value Investment Corp • Golden Tree Asset Management • KKR Koa Capital Partners, LLC  • Melqart Asset Management • Metlife • Metzler Asset Management • Neon Capital • Orasis Capital • Prince Street Capital • ProValue AG • Schafer Cullen Capital Management, Inc. • Sephira Emerging Markets • SpringOwl • Vanshap Capital • Waterwheel

Ημέρα Ελλάδος – Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Στο πλαίσιο του 22ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση σε ψηφιακή μορφή με τίτλο «GREEK AMERICAN ISSUER DAY AT NYSE» κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ελληνοαμερικανικές και Ελληνικών συμφερόντων εταιρίες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χτύπησαν το “Closing Bell – καμπανάκι της λήξης των εργασιών” της Τρίτης, 15 Δεκεμβρίου, 2020, του NYSE-New York Stock Exchange.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Δρ. Νίκος Τσάκος, Πρόεδρος & CEO, Tsakos Energy Navigation (NYSE: TNP); Chairman, INTERTANKO 2014-2018, χτύπησαν το “Closing Bell”, το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2020 του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης,  πλαισιωμένοι από τον Captain Panagiotis N. Tsakos, και τους εκπροσώπους των ακόλουθων εταιριών που είναι εισηγμένες στο NYSE :  κκ., Danaos Corporation (DAC) – Iraklis Prokopakis – Senior VP/Chief Operating Officer/Treasurer – Diana Shipping Inc (DSX) – Semiramis Paliou – Acting CEO/COO – Dorian LPG  (LPG) – John Lycouris – Director & CEO of Dorian LPG USA LLC and Theodore Young, CFO, Dorian LPG – Dynagas LNG Partners LP (DLNG) – Michael Gregos – CFO – Navios Group of Companies (NM, NMM, NNA) – Ted C Petrone – Vice Chairman – Safe Bulkers Inc. (SB) – Dr. Loukas Barmparis President/Secretary – Mistras Group Inc. (MG) – Dennis M Bertolotti – President/CEO  – και τον κ. Νικόλαο Μπορνόζη, Πρόεδρο της Capital Link.

Η τελετή αναμεταδόθηκε  ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού και αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Συνέδριο

Το Συνέδριο, μέσω της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας που χρησιμοποιήθηκε, προσέφερε στους συμμετέχοντες  δυνατότητες  πληροφόρησης, marketing, και ευκαιρίες δικτύωσης. Η Ψηφιακή μορφή του έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής και παρακολούθησης της εκδήλωσης σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Οι συμμετέχοντες φέτος είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την Ελλάδα από:

•           112 υψηλού επιπέδου ομιλητές που απευθυνθήκαν σε:

•           Περισσότερα από 1,000 άτομα που εγγράφησαν και παρακολούθησαν το Συνέδριο

•           Περισσότερες από 100 κατ’ ιδίαν συναντήσεις για  τις εισηγμένες και μη εταιρίες, καθώς και για τα μέλη της Κυβέρνησης. 

•           Ξεχωριστές συναντήσεις για τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών με ξένα funds που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

•  Με στόχο τη μακρόχρονη και εύκολη πρόσβαση των επενδυτών σε ουσιαστική και αξιόπιστη πληροφόρηση, το Συνέδριο δημιούργησε μια «βιβλιοθήκη» έγκυρου περιεχομένου σχετικά με την Ελλάδα στην οποία οι διεθνείς επενδυτές μπορούν να ανατρέχουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το τέλος του Συνεδρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης, σημαντικοί Αμερικανοί επενδυτές με ενεργό παρουσία στην Ελλάδα, πέντε (5) Διεθνείς Επενδυτικές Τράπεζες, οι τέσσερις (4) Ελληνικές Τράπεζες και εξέχον Κυβερνητικό Επιτελείο:

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν ο κ. Νίκος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link Inc. και ο κ. Ajay Kanani, Director, International Capital Markets – New York Stock Exchange που τόνισε τη μακροχρόνια σχέση και υποστήριη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης στην Ελλάδα, στις Ελληνικές επιχειρήσεις και στην Ελληνική Ναυτιλία.

Το Συνέδριο άνοιξαν η πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ κα. Αλέξάνδρα Παπαδοπούλου και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε το κεντρικό μήνυμα της Κυβέρνησης προς τους Επενδυτές.

Την κυβέρνηση των ΗΠΑ εκπροσώπησαν ο κ. Matthew Palmer, Deputy Assistant Secretary,  European and Eurasian Affairs, U.S. Department of State και ο κ. John Jovanovic, Vice-President and Managing Director for the Aegean and Western Balkans – US International Development Finance Corporation

Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι της ΕΛΛΑΔΟΣ

• κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών • κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων • κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας • κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης • κ. Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών • κ. Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού • κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός  Οικονομικών αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική • κ. Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός  Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ιδιωτικές Επενδύσεις & ΣΔΙΤ  • κ. Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων • Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων • κ. Alex Patelis, Chief Economic Adviser στον Πρωθυπουργό • κ. Μιχάλης Αργυρού, Chairman of Council of Economic Advisers, Υπουργείο Οικονομικών • κ.  Riccardo Lambiris, CEO – Hellenic Republic Asset Development Fund • κ. Γεώργιος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων • κ. Δημήτριος Τσάκωνας, Director General – Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους

Τράπεζα της Ελλάδος  κ. Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής • κ. Σπύρος Παντελιάς, Director, Financial Stability Department

Πέντε Μεγάλες Διεθνείς Τράπεζες Citi • Goldman Sachs • HSBC • Nomura International • AXIA Ventures Group – Τέσσερις Ελληνικές Τράπεζες: Alpha Bank • Eurobank – Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος – Τράπεζα Πειραιώς

Ανώτεροι Εκπρόσωποι από Ευρωπαικούς, Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς: κ. Martin Bijsterbosch,   Adviser – Country coordinator for Greece – Directorate General Economics  – European Central Bank •  κ. Rolf Strauch, Chief Economist and Management Board Member – European Stability Mechanism (ESM) • κα. Andreea Moraru, Director, Greece & Cyprus – European Bank for Reconstruction & Development (EBRD)

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ AlleyCorp • Apollo Advisors • BC Partners • BlackSummit Financial Group, Inc. • BrookStreet Equity Partners • CVC Capital Partners • Fortress • U.S. International Development Finance Corporation • HIP Investment (Blackstone Group) • Insight Partners • Oak Hill Advisors • Paulson & Co.- ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ AECOM Infrastructure and Environment UK Ltd. • Atlantic Bank / New York Community Bank • AVIS Greece • Brown Hotels • CISCO, Greece, Cyprus, Malta, Portugal • Eldorado Gold Corporation • EY • Flott & Co. PC • Google • Hines Greece • Jacobs • Libra Group • LightsourceBP  • Microsoft Greece, Cyprus & Malta • Mistras Group Inc (MG) • Mohegan Gaming & Entertainment • NN Hellas • Pfizer Hellas • Quantum Partners/547 Energy LLC • SP Global – ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Athens Water Supply & Sewage Company S.A. (EYDAP) • Alpha Bank • ADMIE Holdings (Independent Power Transmission Operator S.A.) • Cenergy Holdings  • ElvalHalcor • Fourlis Holdings • Eurobank S.A. • GEK TERNA Group of Companies • Hellenic Gas Transmission System Operator (DESFA) • Hellenic Petroleum S.A. (ELPE) • Lamda Development S.A. • Motor Oil (Hellas) • Mytilineos S.A. • National Bank of Greece • Opap  • Orilina Properties REIC / Zeus Group  • OTE Group of Companies • Piraeus Bank • Piraeus Real Estate • Prodea Investments • Public Power Corporation of Greece (PPC) • Sarantis • Terna Energy • Titan Cement Group • Trastor REIC (Värde Global Real Estate) • Viohalco S.A – ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ Blueground • Cepal Hellas Financial Services S.A.  • Elikonos Capital Partners • Enterprise Greece • Envolve Entrepreuneurship • EOS Capital Partners • Epignosis eLearning Solutions • Greek National Tourism Organization (GNTO) • Grivalia Management Company • Hellenic Corporation of Assets and Participation (HCAP) • Hellenic Republic Asset Development Fund • Independent Authority for Public Revenue • Intrum Hellas • Public Debt Management Agency • Regency Entertainment S.A. – Lampsa Hellenic Hotels S.A. • SMERemediumCap • Venture Friends – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Allen & Overy LLP • Karatzas & Partners Law Firm • Lambadarios Law firm • Machas & Partners Law Firm • Milbank LLP • PotamitisVekris Law Partnership • Reed Smith LLP • Saplegal – A.S. Papadimitriou & Partners Law Firm ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Capital Product Partners (CPLP)   • Danaos Corporation (DAC) • Diana Shipping Inc (DSX) • Dorian LPG (LPG) • Dynagas LNG Partners (DLNG) • Eurodry (EDRY) • EuroSeas (ESEA) • Pyxis Tankers (PXS) • Safe Bulkers (SB) • Seanergy Maritime Holdings (SHIP) • Star Bulk Carriers (SBLK) • Tsakos Energy Navigation (TEN)

Χορηγοί

Το Συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με: New York Stock Exchange και είχε ως χορηγούς:   

Lead Sponsors : Η Citi και η Tsakos Energy Navigation είναι Κύριοι Χορηγοί του Συνεδρίου τα τελευταία 12 χρόνια. 

Platinum Χορηγός: Piraeus Bank

Χρυσοί Χορηγοί: EY • Goldman Sachs • Nomura International

Μεγάλοι Χορηγοί: Alpha Bank • Libra Group • Milbank LLP • National Bank of Greece • NN Hellas • OTE Group of Companies • Reed Smith • Saplegal – A.S. Papadimitriou & Partners Law Firm

Χορηγοί: Allen & Overy LLP • Athens Water Supply & Sewage Company (EYDAP) • AVIS Greece • AXIA Ventures Group • Cepal Hellas Financial Services S.A. • Eldorado Gold • Eurobank • Greek National Tourism Organization • Hellenic Petroleum • HSBC Greece • GT – GEK TERNA Group of Companies • Intrum Hellas • Jacobs • Karatzas & Partners •  Lambadarios Law Firm • Lamda Development • Machas & Partners Law Firm • Orilina Properties REIC • PotamitisVekris • Prodea Investments • Public Power Corporation SA – Hellas • TEMES S.A • Trastor REIC

Υποστηρικτές Χορηγοί: AECOM Infrastructure and Environment UK Ltd. • Atlantic Bank / New York Community Bank • BrookStreet Equity Partners LLP • Elikonos Capital Partners • Enterprise Greece • EOS Capital Partners • Flott & Co. PC • Greek American Chamber of Commerce NJ/PA • Grivalia Management • Hellenic Republic Asset Development Fund • Mytilineos • OPAP • SMERemediumCap

ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ:  Consulate General of Greece in NY • Athens Chamber of Commerce & Industry • Piraeus Chamber of Commerce & Industry • Economic Chamber of Greece • Hellenic Federation of Enterprises – SEV • AHEPA • AHEPA Delphi Chapter 25 • American Hellenic Institute (AHI) • Consulate General of Greece, NY – Trade Office • Cyprus-US Chamber of Commerce • European American Chamber of Commerce, New York • European Financial Management Association (EFM) • EMBCA • Endeavor • Greek American Chamber of Commerce NJ/PA • Greek Energy Forum • Hellenic American Chamber of Commerce • Hellenic American Women’s Council (HAWK) • Hellenic American Bankers Association – HABA • Hellenic Bank Association • Hellenic Bankers Association UK • Hellenic Fund and Asset Management Association • Hellenic Lawyers Association  • Leadership 100 • The Hellenic Initiative

MEDIA PARTNERS: Antenna • Antenna Satellite • AllAboutShipping.co.UK • Anamniseis • Banking News • Cosmos FM 91.5 NY • Εθνικός Κήρυξ – The National Herald • efoplistesnews.gr • Greek Reporter • Hellas FM • Hellas Journal By Mignatiou.Com • Hellenic News of America • Hellenic DNA, Digital News America • KATHIMERINI • KATHIMERINI English Edition – The New York Times International • NGTV • Oikonomiki Epitheorisi – Greek Business File • Piraeus365.gr • World Energy News

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο επισκεφθείτε το http://forums.capitallink.com/greece/2020/, www.capitallink.com, ή www.capitallinkforum.com,

CAPITAL LINK

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication) παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στο τομέα των χρηματοοικονομικών επικοινωνιών και των επιχειρήσεων με στρατηγική εστίαση στους τομείς της ναυτιλίας, των εμπορευμάτων και της ενέργειας, των MLP, των Closed_End Funds καθώς και των ETF.

Η Capital Link είναι μέλος του Baltic Exchange και συνεργάζεται στενά με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το NASDAQ και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς και με σημαντικούς διεθνείς και παγκόσμιους οργανισμούς του κλάδου, εστιάζοντας στους κύριους τομείς της δραστηριότητος της.

H Capital Link διοργανώνει ετησίως μία σειρά δεκατεσσάρων Συνεδρίων στη Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Τόκυο και Hong Kong, που αφορούν στους κύριους τομείς δραστηριότητάς της. Δέκα από τα Συνέδρια αυτά επικεντρώνονται στον ναυτιλιακό τομέα. Τα Συνέδρια της Capital Link προσελκύουν την ελίτ των οικονομικών, επενδυτικών και ναυτιλιακών κοινοτήτων και παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πληροφοριακού περιεχομένου, ευκαιριών μάρκετινγκ και δικτύωσης.

Εκτός από τα συνέδρια, η Capital Link διοργανώνει Webinars με έμφαση σε επενδυτικές στρατηγικές, σε διάφορους τομείς και  κρίσιμα θέματα ενδιαφέροντος για την επενδυτική κοινότητα και εταιρικές παρουσιάσεις. Η παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ της Capital Link ενισχύει την προβολή και την εμβέλεια αυτών των γεγονότων σε παγκόσμια κλίμακα, με διάρκεια  πέραν της ημερομηνίας κατά την οποία πραγματοποιείται το κάθε γεγονός, καθιστώντας ένα συνεχές σημείο αναφοράς για τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Οι προσπάθειες και η συμβολή της Capital Link έχουν αναγνωριστεί το 2011 από τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία Lloyds’s List, το 2012, το 2013 από το περιοδικό InterContinental Finance, το 2016 από το περιοδικό Wealth & Finance. Επίσης, το 2016, από το Propeller Club και το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο AHI στην Washington.      

- Advertisement -

1 COMMENT

 1. Η Ελλάδα πράγματι σαν χώρα είναι
  μαγνήτης επενδύσεων, όμως το
  πολιτικό σύστημα και η γραφειοκρατία
  απωθούν τους επενδυτές και επενδύουν
  μόνο εταιρείες λαμόγια που συμπλέουν με
  τα πολιτικά λαμόγια.
  Και πως να εμπιστευθείς να επενδύσεις
  όταν οι νόμοι αλλάζουν κάθε φορά που
  αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Όλοι οι ομογενείς
  την έχουμε πάθει γιατί ξεκινήσαμε με ευνοϊκές
  προϋποθέσεις και καταλήξαμε να βρεθούμε
  θύματα νομοθεσιών που μας ξεβράκωσαν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.