ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτη είναι η γενναιοδωρία εν μέσω κορωνοϊού των μελών, των στελεχών και των φίλων της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μίντια της Πενσιλβάνια, καθώς επίσης και των φορέων για την εκτέλεση των έργων στην οροφή και την εγκατάσταση νέου τρούλου και του σταυρού.

Το έργο, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Ψυχαλινός θα στοιχίσει $280.000 δολάρια και μέχρι και την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των $186.000.

Την Κυριακή, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία η κοινότητα διοργάνωσε μια ειδική τελετή προς τιμή των ευεργετών και των δωρητών στο πλαίσιο της οποίας η Φιλόπτωχος Αδελφότητα, το 79ο Τμήμα της AHEPA, οι θυγατέρες της Πηνελόπης, η Ελληνορθόδοξη Νεολαία (GOYA) και ο Σύλλογος Χιωτών προέβησαν σε δωρεές.

Η κ. Στέλλα Πουλή και τα στελέχη του Συλλόγου Χιωτών ενώ παραδίδουν την επιταγή,

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Αναστάσιος Μπουραντάς και ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτριος Ψυχαλινός εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τις δωρεές και αμέσως μετά παρέθεσαν γεύμα για όλους τους δωρητές.

O έρανος όπως επεσήμανε ο κ. Ψυχαλινός ξεκίνησε το 2019 και ο στόχος είναι μέχρι και τα τέλη του Οκτωβρίου 2020 να συγκεντρώσουν το ποσό των $280.000, τα οποία θα διατεθούν για τον τρούλο και την οροφή.

Ο τρούλος κατασκευάζεται στην Ελλάδα και μόλις μεταφερθεί στην Μίντια θα ξεκινήσει το έργο της εγκατάστασής του και της ανακατασκευής της οροφής.

Η ηγεσία των Θυγατέρων της Πηνελόπης, ενώ παραδίδουν την επιταγή στον π. Αναστάσιο Μπουραντά.

Μεγαλύτεροι δωρητές είναι ο Γιώργος Ευαγγέλου ο οποίος προσέφερε πενήντα χιλιάδες δολάρια και ακολουθούν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους δίσκους και οι δωρές των μη μελών της εκκλησίας.

Δέκα και άνω χιλιάδες δολάρια προσέφεραν οι Ceasar και Virginia Crognale,  ενώ πέντε και άνω χιλιάδες δολάρια προσέφεραν οι Polly Barnes, Costa και Maria Caras, David και Anastasia Christianson, Paraskevi Fotiades, Filaretos και Georgia Hanos, Vasilios και Stephanie Kalogredis, Dean και Efthimia Lambardakis, Constantine και Elaine Michell, Theodore και Catherine Michell, καθώς και η κ. Stella Yiannos.

Άλλοι είκοσι ομογενείς προσέφεραν χίλια και άνω δολάρια έκαστος, ενώ δεκάδες άλλοι προσέφεραν ποσά κάτω των χιλίων δολαρίων.

Τα ηγετικά στελέχη της Ελληνορθόδοξης Νεολαίας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Αναστάσιο Μπουραντά και τον πρόεδρο Δημήτριο Ψυχαλινό.

Ο κ. Ψυχαλινός επεσήμανε ότι ο έρανος θα συνεχιστεί και τις προσεχείς εβδομάδες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτύχουν τον στόχο.

Ελληνικό Φεστιβάλ

Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου  ετοιμάζεται και για το τετραήμερο ελληνικό φεστιβάλ, το οποίο λόγω της πανδημίας θα είναι μόνο με την παροχή πακέτων φαγητού.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2020.

Ο π. Αναστάσιος Μπουραντάς και Δημήτριος Ψυχαλινός σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα στελέχη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Η οργανωτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους Δημήτριο Ψυχαλινό (πρόεδρο), Ντιν  Λαμπαρδάκη, Άντζυ Πολιτάρχου, Δημήτρη Χριστοφοράτο, Νίκο Γιάντσο και άλλα στελέχη της κοινότητας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το φεστιβάλ και πάνω από όλα για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Η επιτροπή προτρέπει τους ομογενείς να παραγγείλουν το φαγητό της αρέσκειάς τους κάνοντας κλικ στο www.tasteofgreeceinmedia.com  είτε μέσω τηλεφώνου στο (610) 459-0366 προκειμένου να αποφύγουν την αναμονή στην ουρά και τον συνωστισμό.  

Τα ηγετικά στελέχη του 79ου Τμήματος της ΑΗΕΠΑ ενώ παραδίδουν την επιταγή στον πρόεδρο, Δημήτριο Ψυχαλινό.
Το φυλλάδιο με τα ονόματα των ευεργετών και των δωρητών.

Κοινότητα Αγίου Γεωργίου

Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μίντια Πενσιλβάνιας είναι μια από τις πιο δυναμικές και δραστήριες κοινότητες της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, η οποία διανύει την όγδοη δεκαετία.  

Η εν λόγω κοινότητα θεωρείται ταυτόχρονα και μια από τις αρχαιότερες που ίδρυσαν οι Έλληνες μετανάστες στην κομητεία του Ντελάγουέαρ της Πενσιλβάνιας και η οποία ακολούθησε βήμα προς βήμα την πορεία των μελών της.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά από μερικές δεκαετίες έντονης δράσης στο Τσέστερ της Πενσιλβάνιας αποφάσισε να αγοράσει καινούργιο οικόπεδο και να χτίσει τον νέο ναό του Αγίου Γεωργίου στον αριθμό 30 East Forge Road στην Μίντια της Πενσιλβάνιας, Νοτιοδυτικά της Φιλαδέλφειας.

Οι πρώτες προσπάθειες για την ίδρυση της κοινότητας έχουν την αφετηρία τους στις αρχές του 1915 όταν μερικές οικογένειες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την κοινότητα στο Τσέστερ της Πενσιλβάνιας.
Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου έλκει στους κόλπους της περισσότερες από 410 οικογένειες, πολλές από τις οποίες είναι τρίτης και τέταρτης γενιάς Ελληνοαμερικανοί, καθώς επίσης και πολλές μικτές οικογένειες.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.