ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερός ναός της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης είχε πλημμυρίσει από πιστούς όλων των ηλικιών, οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την Ακολουθία του Νυμφίου και έψαλλαν μεγαλοφώνως το Τροπάριο της Κασσιανής.

Ο επίσκοπος Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεος, ο οποίος χοροστάτησε της Ακολουθίας τόσο κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, όσο και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση των πιστών στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και συνεχάρη τους ιεροψάλτες για την απόδοση των Ύμνων.

Ερωτηθείς για την προσέλευση των πιστών επεσήμανε: «Ο κόσμος ποτέ δεν απομακρύνεται από την Εκκλησία διότι η μόνη καταφυγή που έχει ο κόσμος είναι ο Χριστός, είναι η Παναγία, είναι οι Άγιοι, είναι η Εκκλησία μας, που είναι μητέρα όλων μας. Και κανείς δεν πρέπει να επηρεάζεται από τίποτε.  Η Εκκλησία είναι η κιβωτός, είναι η σωτηρία, είναι ο Χριστός, ο οποίος παραμένει εις τους αιώνες. Ο Χριστός, η Παναγία και οι Άγιοί  του είναι η ελπίδα πάντων των  περάτων της γης», επεσήμανε ο Επίσκοπος Ιερόθεος ο οποίος χειροτονήθηκε τον Μάρτιο του 2017 και η φετινή Ανάσταση είναι η τρίτη με την ιδιότητα του Επισκόπου.

Στιγμιότυπα από την Ακολουθία του Νυμφίου.

«Βεβαίως ο κόσμος πορεύεται και οι άνθρωποι νυχθημερόν προσπαθούν για την καθημερινή επιβίωση και χρειάζονται ένα λιμάνι πνευματικό, έναν ίσκιο κάτω από ένα δέντρο να δροσιστούν, να ξεκουραστούν και να αναπαύσουν την ψυχή τους και αυτό το δέντρο το σκιόφιλο είναι η Εκκλησία, η μάνα μας», επεσήμανε.

«Να ευχηθώ σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα και σε ολόκληρη την ομογένεια καλή συνέχεια της Μεγάλης Εβδομάδας και με υγεία να φτάσουμε και να εορτάσουμε το Άγιο Πάσχα. Και όλοι μας να έχουμε την ευχή του Χριστού μας και το φως Του να καταυγάσει τις ψυχές μας και να τις γεμίσει χαρά και πνευματική αγαλλίαση. Καλό Πάσχα σε όλους», κατέληξε ο κ. Ιερόθεος.  

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον την Ακολουθία του Νυμφίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον την Ακολουθία του Νυμφίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Οι ιεροψάλτες επί τω έργω. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον την Ακολουθία του Νυμφίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.