Κοιμήθηκε ο αρχιμανδρίτης Βασίλειος Φλιώνης – τη Δευτέρα η επιμνημόσυνη δέηση

0
Ο αρχιμανδρίτης Βασίλειος Φλιώνης σε ππρόσφατη Θεία Λειτουργία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο αρχιμανδρίτης Βασίλειος Φλιώνης, το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, 17 Απριλίου 2019 κατά τη διάρκεια της προηγιασμένης Θεία Λειτουργίας στον ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου  υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου. Διακομίστηκε στα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου της Αστόριας  και εισήχθη στην εντατική.

Οι προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών απέβησαν άκαρπες και το Σάββατο, 19 Απριλίου αποδήμησε εις Κύριον.

Το σκήνωμά του το πρωί της Δευτέρας της Διακαινησίμου θα εκτεθεί για προσκύνημα στον ιερό ναό της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και μετά τη Θεία Λειτουργία θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία και ο ενταφιασμός του θα λάβουν χώρα στη Βοστώνη.

Ο Επίσκοπος Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του π. Βασιλείου και τόνισε ότι ήταν αγαπητός σε όλον τον κόσμο.

Ο αείμνηστος είχε υπηρετήσει με πάθος στον Άγιο Δημήτριο της Αστόριας και άλλες κοινότητες στη Βοστώνη, καθώς επίσης και στο Μετόχιο της Ανάληψης.

Τα τελευταία έξι χρόνια, όπως επεσήμανε ο κ. Ιερόθεος φιλοξενούνταν στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς.

«Ερχόταν κάθε Κυριακή συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες και συμπροσευχόμασταν. Την  περασμένη Τετάρτη ήρθε να παρακολουθήσει την προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και έπαθε το έμφραγμα το οποίο τελικά απέβηκε μοιραίο. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο και ήμασταν συνέχεια κοντά του», επεσήμανε ο κ. Ιερόθεος.

«Τον π. Βασίλειο τον θεωρούσαμε δικό μας άνθρωπο και συλλειτουργό μας. Ήταν πολύ αγαπητός από όλους τους πατέρες της Πατριαρχικής Μονής και το χριστεπώνυμο πλήρωμα που τον γνώρισε. Υπηρέτησε στην Αγία Ειρήνη με πολύ αγάπη και αφοσίωση. Ήταν ένας σεβάσμιος κληρικός με εκκλησιαστικό ήθος. Ήταν καλλίφωνος, ιεροπρεπής και με πολλά χαρίσματα», πρόσθεσε ο κ. Ιερόθεος.

Ερωτηθείς για τη νεκρώσιμη ακολουθία επεσήμανε: «Με τη φροντίδα της Ιεράς Μονής και σε συνεργασία με τον κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο θα του φορέσουμε τα άμφια και τη Δευτέρα του Πάσχα θα τελέσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και θα εκτεθεί σε προσκύνηση το σκήνωμά του.  Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να φύγει χωρίς να τον αποχαιρετήσουμε. Ο π. Βασίλειος μας αγάπησε με όλη του την ψυχή και τον αγαπήσαμε.  Μας στοίχισε πάρα πολύ η κοίμησή του. Προσεύχομαι και παρακαλώ το Θεό να αναπαύσει την ψυχή του και να τον κατατάξει στη χωρία των αγίων ιερέων».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι ο π. Βασίλειος είναι εδώ στο ναό της Αγίας Ειρήνης συμψάλλει μαζί μας συμπροσεύχεται. Κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα στον Ουρανό και μαζί με τους Αγγέλους και όλους τους Αγίους της Εκκλησίας θα ψάλει το «Χριστός Ανέστη» και θα αγαλλιάζει η ψυχή του, κοντά στον  αναστημένο Κύριό μας.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.