Επίτιμος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας ο πρώην Αμερικής Δημήτριος

0
Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση ΑHEPA

Τον τίτλο του Επίτιμου Καθηγητή θα απονείμει στον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθανάσιο Μελισσάρη.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλος (Κατερέλο), Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, θα αναγνώσει το Ψήφισμα.

Θα ακολουθήσουν η επίδοση της περγαμηνής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη και η επίδοση τιμητικής πλακέτας στον τιμώμενο από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με ομιλία του τιμώμενου Επίτιμου Καθηγητή, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γέροντος πρ. Αμερικής κυρίου Δημητρίου (Τρακατέλλη) με τίτλο: «Η δημιουργική δύναμη της ‘διακονίας του λόγου’ (Πράξ. 6,4)».

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.